Intervjuad live hos Aktuellt/Rapport

Har under eftermiddagen besökt Sveriges Television och Aktuellt/Rapport-redaktionen. Blev intervjuad av Filip Struwe under cirka 7 minuter där jag fick berätta om vårt arbete för pastor Jean. Här är länken till intervjun.

Det kommer också upp frågan på twitter om vi vet om detta är sant. Om pastor Jean var en fri man efter utvisningen till Kongo, hade han bara kunna skaffa sig ett pass utan problem och sedan gå till svenska ambassaden i Kinshasa och söka ett jobb i Sverige. Och i bästa fall inom någon vecka vara tillbaka till Sverige. Varför skulle vi och den berörda pastorn hålla på och ljuga om sjukvård, övergrepp, tortyr m.m? Den berörda pastorn utsätter sig bara för risker genom dessa bilder. Vi hade alla varit glada om han bara hade blivit frisläppt i Kongo efter utvisningen, och utan trakasserier gått vidare med att söka arbete i Sverige.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • kjell

    Finns det journalister eller folk från till exempel amnesty i congo som kan dokumentera det som hänt, det blir svårt annars att överbevisa den klentrogne. Eller går det på denna nivå kontakta
    Svensk ambassad i congo.

  • kjell

    För att hjälpa Jean så vore det bra med sådan dokumentation som ”går hem” hos myndigheter, ambasadpersonal vore perfekt, men han kanske varken vågar eller kan.
    Tomas ” tvivlaren” ville också få bevis och han fick det. Joh. 20:27-29