Intervjuad live hos Aktuellt/Rapport

Har under eftermiddagen besökt Sveriges Television och Aktuellt/Rapport-redaktionen. Blev intervjuad av Filip Struwe under cirka 7 minuter där jag fick berätta om vårt arbete för pastor Jean. Här är länken till intervjun.

Det kommer också upp frågan på twitter om vi vet om detta är sant. Om pastor Jean var en fri man efter utvisningen till Kongo, hade han bara kunna skaffa sig ett pass utan problem och sedan gå till svenska ambassaden i Kinshasa och söka ett jobb i Sverige. Och i bästa fall inom någon vecka vara tillbaka till Sverige. Varför skulle vi och den berörda pastorn hålla på och ljuga om sjukvård, övergrepp, tortyr m.m? Den berörda pastorn utsätter sig bara för risker genom dessa bilder. Vi hade alla varit glada om han bara hade blivit frisläppt i Kongo efter utvisningen, och utan trakasserier gått vidare med att söka arbete i Sverige.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • kjell

  Finns det journalister eller folk från till exempel amnesty i congo som kan dokumentera det som hänt, det blir svårt annars att överbevisa den klentrogne. Eller går det på denna nivå kontakta
  Svensk ambassad i congo.

 • Olivia Sjöwall

  Det står i bibeln att vissa människor tror inte ens om någon uppstår från de döda. Vill man inte tro så tror man inte.

 • kjell

  För att hjälpa Jean så vore det bra med sådan dokumentation som ”går hem” hos myndigheter, ambasadpersonal vore perfekt, men han kanske varken vågar eller kan.
  Tomas ” tvivlaren” ville också få bevis och han fick det. Joh. 20:27-29

 • Olivia Sjöwall

  JA självklart är det bra med så mycket bevis som möjligt. Jag menade inte på något sätt att det skulle vara onödigt eller meningslöst att samla bevis. 

  Som blivande jurist kan jag inte gärna säga att det är fel att presentera bevis eller att hävda sin rätt mot myndigheter. Tyckte jag så skulle jag nog byta inrikning…    😉

  Självklart är det aldrig rätt att ge upp. Jag menade inte mitt inlägg som en kritik av ditt inlägg även om jag nu ser att det kan uppfattas så.

  Vi  måste fortsätta kämpa både med juridiska medel, bön, lobbying etc