Senaste nytt om pastor Jean

Vi vet att pastor Jean lever i Kongo, en av Elimkyrkans kongolesiska ledare har pratat med honom på telefon idag på morgonen. Av säkerhetsskäl vill vi inte gå ut med för detaljerad information, men han är just nu under hyfsat trygga omständigheter. Dock inte i någon säkerhet att tala om, men han vistas inte längre under fängelseliknande förhållanden.

Vår plan är nu att se till att pastorn får ett kongolesiskt pass, vilket inte är lätt, och att sedan få honom till Sveriges ambassad så att han därifrån kan söka jobb i Sverige, vilket vi kan erbjuda honom omedelbart. Men det är stora risker i varje moment, och vad vi förstår har han utsatts för misshandel och har det mycket svårt, och det är inte lätt att ta sig till ett kongolesiskt sjukhus heller.

Vi hade en härlig gudstjänst i Elimkyrkan idag med överfylld kyrka, och där vi tillsammans med kongolesiska församlingen bad för pastorn. Mitt budskap igen var att Gud vill att Elimkyrkan ska vara en andefylld socialt engagerad kyrka som både hjälper de mest utsatta och tror på Guds övernaturliga ingripande.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399