Breaking news – ska svenska staten försöka muta pastor Jean tillbaka till Kongo?

Det finns risk att svenska myndigheterna försöker utvisa pastor Jean endera dagen. Det är möjligt att Kongo kommer att vägra ta emot honom eftersom han saknar pass. Det kan förhålla sig på det sättet att svenska polisen ser detta som en så kallad förhandlingsresa. För att Sverige ska bli av med pastor Jean kommer svenska polisen betala mutor till gränspolisen i Kongo för att de ska ta emot pastorn. Det har förekommit tidigare vid utvisningar till Kongo. Finns det någon skicklig journalist som kan rota i denna fråga?

Om utvisningen lyckas – vilket vi hoppas inte ska ske, kommer vi noga bevaka mutspåret, och vi kommer att göra vårt yttersta för att följa varje steg för pastor Jean varje steg i Kongo, och vi kommer att ställa svenska staten och ytterst regeringen till svars om det händer honom något i Kongo.

Vi har fått ytterligare bekräftelser på att om han kommer till Kongo kommer gränspolisen att ”ta hand om honom” direkt vid flygplatsen, kanske efter att först ha inkasserat en del svenska mutor. Vi har olika direktkontakter med Kongo så vi har starka skäl för våra uppfattningar.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • kjell

  Ibland skyller myndigheter på politikerna och säger att dom måste följa dom lagar som är satta, samtidigt kan dom använda sig av mutor som är olagligt dessutom utlämna någon till ett dödsstraff som också är olagligt.Detta vore väl något för uppdrag granskning.

 • Anonym

  Bra att du inte släpper taget och tur att du fick direktkontakter. Att följa mutspår tror jag på. Den som tar emot mutan säger väl inget, men det finns ju människor runt omkring. Sedan beror det ju på hur allmänt accepterade mutorna är. Det kan vara cementartade kluster av sammanhållning kring orättfärdigt tillskansade förmåner. 

 • John Björklund

  Ett fall för uppdrag granskning!

 • Gull_brittberg

  Usch fy mutor är inte allas bra men dessvärre väldigt vanligt i både afrika och sydamerika kanske fler plaster också. Men dessa vet jag med alla säkerthet. Tror och hoppas dock inte sverige mutar ii detta fall. Vi får be att allt löser sig bättre än så.

 • Bengt_sjoberg

  Nyligen tvångsutvisades en familj som är medlemmar i vår församling. Vid ankomsten till Baku i Azerbajdzjan tog svenska polisen fram en stor sedelbunt och använde när de ”förhandlade” familjen in i landet där de hölls fängslade förts elva timmar på flygplatsen (alla medlemmar i familjen, även de två små barnen, varav en hjärtsjuk liten dotter) Några timmar senare torterades mannen. Sverige säger via Migrationsverket och JO samt Europadomstolen för mänskliga rättigheter att inget fel har begåtts! Nu gömmer sig familjen i sitt hemland.

 • Sward

  Bengt,
  Ytterst anmärkningsvärd information.
  Är det ingen journalist som rotar i dessa frågor?
  hälsn
  Stefan Swärd

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Ni går ju på vad f*an som helst tydligen. Och vad spelar det för roll om dom är medlemmar i nån församling? Det ger dom ingen som helst rätt få uppehållstillstånd. Ni religösa blir GRUNDLURADE och utnytjade av dessa Afrikaner, som i decennium nu har kört olika sorters scams efter varandra.

 • Karl sedin

  Hur kan någon tro att en vanlig anställd på kriminalvården har med stora sedelbuntar,patetiskt.
  Kommer han inte in pga tex ogiltiga papper så åker han med hem igen.
  Och när man läser hur kristna personer ljuger så blir man verkligen rädd.
  Journalisterna kanske ska rota i hur de kristna beter sig.