Breaking news: har haft överläggningar idag med företrädare för Kongo

Jag vet inte om man kan ropa på en blogg, jag försöker. Jag vädjar om att Migrationsverket, Migrationsdomstolen, Migrationsöverdomstolen, migrationsministern och migrationspolitikerna ska lyssna på vad jag säger.

Jag befinner mig just nu i Durban, Sydafrika, jag har vissa uppdrag på FN:s klimatkonferens COP 17, som pågår just nu. Alla världens länder finns här, representerade genom regeringsföreträdare och delegationer.

Jag har idag haft ett samtal med flera företrädare för Kongo. Kongo har en delegation på plats precis som alla andra länder. En delegation företräder det berörda landets regering och är officiella företrädare för landet på denna konferens.

En  av tjänstemännen har just skrivit ett brev riktad till svenska myndigheter där man vädjar om att Sverige inte ska utvisa folk till Kongo, på grund av det våld och oro som finns i landet, har man offentligt uttryckt regimkritik och kritiserat brist på mänskliga rättigheter är man direkt i riskzonen. Jag ska faxa över brevet strax till advokat Claes Strömvall.

Delegaten i Kongos delegation skriver att det inte är ”fair or human” att skicka folk tillbaka från Sverige till Kongo. Han skriver också ”I hope the Sweden authority will continue to apply human right laws and avoid this”.

Han menar alltså att Sverige inte följer lagarna för mänskliga rättigheter om vi utvisar folk till Kongo!!!

Detta sägs av en tjänsteman i Kongos delegation, som företräder Kongo här på FN-konferensen, och han säger detta trots att han vet att han utsätter sig själv för risk genom att säga detta.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ps23enkristens

  Yterligare  steg i rätt riktnig tack Gode Gud och helt som du vill igenom din nåd och sanning  Gode Gud   för gott  nu och alltid och för evigt   med frid och välsignelse och som du vill frälsa  från allt ont och allt du inte vill Gode Gud  hjälp Pastor Jean så han får stanna i Sverige han och hans famlij och får leva i frihet Gode Gud i dig på rätt väg i Jesus Namn amen…Ronny  

 • Johnkabuidibuidi

  Stor tack till Pastor Stefan till samans med min Advocat, som kämpar hort för min situationnen, och stor tack till alla, darför jag vet att det fins manga manga som kämpa också. Jag mår kanska bra, och tror att Gud har makt för ändra allt.  Det är Jag John Kabuidibuidi

 • Kent

  Underbart, tack Far, och tack Stefan. Snyggt jobbat, om man får uttrycka sig så vardagligt i detta mycket allvarliga ärende. Om Gud är för oss, vem kan då…  
  Gud hör bön.
  Den ”Sveriginteriör” som fallet avslöjat är omskakande. Ett rop på Guds Rikes folk i landet, till överlåtelse till Honom och varandra, till inbördes kärlek och enhet och uthållig bön. Att bli väktare på muren.    

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater
 • Gun-Britt Johansson

  Troligen har väl alla här inne skrivit på namninsamlingen för att pastor John Kabuidibuidi ska få stanna i Sverige med sin familj och sin församling. Han är hotad till livet i Kongokinshasa och tre gånger har avvisningsförsöken misslyckats. Jag tror att Gud har gripit in! Om du redan skrivit på – Hjälp till genom att sprida länken! Guds välsignelse till dig som hjälper.
  Vi ber och hoppas på en lösning före jul. 
  http://namninsamling.se/index.php?Forum=Forum&sida=2&fnvisa=forum&nid=6075

 • Gun-Britt Johansson

  Pastor John skickar en länk. ”Det här är livet i Kongo nu”. Se den bara om du orkar. Det är fruktansvärt. Finns inga ord. Mitt hjärta gråter.
  http://www.youtube.com/watch?v=pDSsdsLbMD4&feature=share