Kom ihåg att skriva på namninsamlingen för pastor Jean

Kom ihåg att skriva på namninsamlingen för att pastor Jean ska få stanna i Sverige, du hittar länken här. Maila och facebooka informationen vidare till alla du känner och utmana alla familjemedlemmar att skriva på.

Nu laddar jag för Elimkyrkans adventsgudstjänst i morgon 11.00. Mikael Hallenius från Örebro som gästpredikant. Mitt största bekymmer är att kyrkan ska bli överfylld och att vi inte ska få plats, men det ska väl lösa sig.

Pratade med pastor Jean på telefon idag, han sitter ju nu i flyktinganläggningen i Flen. Det är knappast troligt att svenska myndigheter försöker utvisa honom närmaste 1-2 veckorna, det är ju val i Kongo kommande vecka och rörigare än någonsin.

Han är vid gott mod efter omständigheterna, och advokaten agerar nu för att han ska bli frisläppt och slippa vara inlåst i väntan på utvisning. Det vore ju fantastiskt om pastor Jean kunde predika i Elims kongolesiska gudstjänst nästa söndag kl. 14.00, då kan vem som helst få möta honom live. Det är överhuvud taget en upplevelse att vara på en kongolesisk gudstjänst, mycket färg och prakt, bra musik, karnevalstämning, hög volym, intensiv bön och sång.

Jag kan dock inte vara med för jag reser till Sydafrika på måndag kväll och kommer att jobba med globala världsproblem närmaste veckorna.

Notera gärna samtalet mellan katoliker och evangelikaler som ska hållas i Elimkyrkan 1 december, det missar jag också pga Sydafrikaresan.

Och så hoppas jag på att Baptistsamfundet ska hjälpa trångbodda Elimkyrkan att få en större kyrka. Det är nämligen möjligt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://unajuaje.niwega.net Kamau Mweru

  Detta borde kunna vara till hjälp!

  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?ID=287044

  /Kjell

 • Gun-Britt Johansson

  Hej Stefan, Jean och andra som följer vad som händer! Jean har skickat mig ett youtubeklipp från KongoKinshasa där han säger att 20 personer blev dödade. I nyheterna nämns ord som”oro”, ”tårgas” och ”beskjutning”. Vad är rätt här?
  http://www.youtube.com/watch?v=vpM3uglE714
  Håller med i resonemanget om avvisning. Tror också att de inte gör något nytt försök nu mitt i denna hektiska valrörelse. Svenskar avråds från att stanna i landet. Så troligen blir det väl lugnt ett tag för honom nu. Hoppas advokaten och andra som hjälper använder tiden väl så att det hinner komma ett nytt beslut. Skickar in till Migrationsverket i morgon, måndag, men skickar även sedan i veckan under förutsättning att det fortsätter komma in namn. Tack alla som hjälper till. 

 • Bengt_sjoberg

  Igår på vår advenstgudstjänst bad vi för de intagna på förvaret i Flen. Idag släpptes vår irakiske nykristne vän. Nu fortsätter vi att be för pastor Jean.

 • Maria Furusand

  Wow, så härligt att höra! Nu ber vi att samma sak ska ske med pastor Jean!