Breaking news – chockerande – sprid – så här gick det till när pastor Jean skulle utvisas

Så här gick det till enligt advokat Claes Strömwall när pastor Jean Kabuidibuidi skulle utvisas från Sverige tidigare i veckan. En människa med normal moral och samvete blir inte annat än upprörd över hur svenska myndigheterna och politiken behandlar utsatta och hjälplösa flyktingar. Läs, bli chockerad och engagerad – gör något!:

1/ Han omhändertas av 5 poliser den 15 november i Förvaret Märsta ca kl 1800. Man sätter på honom handbojor, fotbojor samt fängsel (kedjor) runt livet som i sin tur är fastkedjat i hans ena ben. Advokaten informeras inte om detta.

2/ Jean förs ut till transportbilen av 5 poliser. Ytterligare 1 polis kör bilen mot Skavsta. Under transporten till Skavsta flygplats misshandlas Jean av 1 polisman i samband med att Jean ber till Gud om hjälp i den situation han befinner sig i. Polismannen slår med knuten näve två gånger mot Jeans bröst så att smärta uppstår. Jean är ju försvarslös med sina bojor och kan givetvis inte skydda sig mot detta övergrepp. Jean börjar gråta och frågar varför han misshandlar honom. Inget svar ges.

3/ Klockan 2000 den 15 november är transporten framme på Skavsta flygplats. På flygplatsen noterar Jean att 30 poliser! är
utkommenderade för bevakning. Jean får sitta i transportbilen från kl 2000-2200 och vänta på vad som skall hända.

4/På Skavsta flygplats får Jean sitta inlåst ensam i ett låst rum från kl 2200-0130 på natten. Vid två toalettbesök han tvingas be om sker detta under bevakning plus att handbojor, fotbojor samt livfängsel fortfarande påsatt honom. Han tvingas att öppna sina byxor med bojorna på!

5/ Klockan 0200 den 16 november avgår det chartrade planet med Jean samt ytterligare 3 kongoleser mot Kairo. 15 poliser medföljer flygplanet. Samtliga kongoleser är fängslade på samma sätt som Jean utom en kvinna med barn.

6/ Klockan 0730 den 16 november anländer planet till Kairo.

7/ Jean får sitta i flygplanet från kl 0730  till kl 1900 den 16 november. Då ges besked att landningstillstånd inte ges i
Kongo. Jean tror sig veta att det beror på att presidentval skall hållas den 28 november.

8/ Klockan 1950 åker flygplanet tillbaka till Sverige och Arlanda. Anländer Arlanda kl 0130 den 17 november. Jean förs till häktet Sollentuna. Under denna totala transporttid varken äter Jean eller sover!! Den 18 november transporteras Jean till
Förvarsanläggningen i Flen.

Advokaten uppskattar flygplanskostnaderna till cirka 400.000:- plus polisens kostnader i form av utkommendering på
flygplatsen. Obekväm arbetstid samt traktamenten. Därtill har vi kostnader för 15 poliser som medföljt planet tur och retur (traktamenten samt obekväm arbetstid). Hotellkostnader för poliser.

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • gäst

  Vem är illegal och vem är legal, där är problemet i detta fall att detta land som det hela handlar om kallas demokratiskt men i verkligheten fungerar det inte så.

 • Steffo

  Det förändrar inte saken alls! Antingen följer man spelreglerna eller så kan man stanna i sitt hemland!

 • gäst

  Du misstror allt och alla, det kommer snart att vända sig mot dig.

 • Steffo

  ”Du misstror allt och alla, det kommer snart att vända sig mot dig.”

  ??? Det där förstår jag inte alls…. Att vilja ha lite källkritik är bara naturligt ”gäst”….

  Brukar kristna svara som du? tycker du att du gör bra reklam för din religion?

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Så om lagen säger att människor som hotas till döden i sitt hemland ska utvisas till sitt hemland ska vi acceptera det bara för att det är lagen som säger det? Det är att göra lagen till gud. Vi ska lyda Herren mer än människor, äckliga vidriga lagar som dödar och skadar människor ska vi ivrigt bryta mot. Kolla här hur utvisade ”illegala” flyktingar blir brutalt mördade: http://bergstromjonas.se/2011/10/khaled-khodena-utvisad-och-mordad/

 • gäst

  Problemet är oftast att dom inte får lämna landet. nu vet jag inte hur det är i detta fallet, men så var det under många år i sovjet, och det är en vanlig orsak,och blir dom samtidigt förföljda på grund av sin tro, särskilt den som arbetar som pastor och som samtidigt reagerar politiskt, han blir då obekväm för regeringen och då är det livsfarligt för honom att komma tillbaka. Han har ju dessutom vistats i sverige i över 8 år och har familj här 3 barn som alla är födda här, (vi kan vara tacksamma om vi kunde fylla våran invandrarkvot med den sortens människor) sannolikheten att det skulle slinka med några brottslingar är då låg. 

 • Steffo

  Utan lagar och regler så blir det anarki… Så ja: vi måste följa lagar och regler. Dessutom vet vi att det finns en hel del sk. ”flyktingar” som ljuger som sitt skäll till att komma hit så dödshoten ska vi ta med en nypa salt…

  Vi som inte är religiösa lyder heller ett lands regler och lagar än nån hittepå-tros regler…..

  Dessutom så få en hel del, med rätta, stanna här.

 • Steffo

  Givetvis är 8 års vistelse utan att få besked en orimligt lång tid att vänta på besked. Bäst vore att få besked redan vid gränsen. Har man stannat här i 5 år och inte begått några brott så anser jag  iaf att man bevisat att de kan få stanna.

 • Steffo

  ”Snacka för din kommun i så fall här finns inget SD i maktställning.”

  Du kanske inte bor i Sverige? Sd sitter numera i riksdagen…..

 • gäst

  Om du någon gång vänder blicken uppåt försök då tänka dig hur långt det är till universums yttersta gräns och om det är en vägg där hur tjock är den? det kan vem som helst förstå att det är oändligt (evigt)  ”Men det är också obegripligt! ”

 • Gäst

  Skillnaden mellan Pastor Jean och en ung fotbollsspelare  är att den unga fotbollsspelaren är ett barn och inte vuxen. 

  Ett knä i ryggen är skillnad jämfört med ett slag på bröstet. 

 • Sofia

  Är det för mycket begärt att folk slutar att recensera varandra och håller sig till sakargumenten? Den som inte gör något, gör inget. Punkt slut.

 • Sofia

  Vi är många som frågar efter den. Jag har skrivit en artikel i Dala-Demokraten för en månad sedan. Sen dess svarar inte Migrationsverket eller Gränspolisen på frågor om Jean. Jag fick inte fotografera inne på förvaret, trots att det är en offentlig lokal. Dagen får inte svar på frågor. Världen Idag får inte svar på frågor. TV4 får inte svar på frågor. Myndigheterna hänvisar – som alltid – till att de inte svarar på frågor om ”enskilda fall”, och polisen och väktarna hänvisar till säkerhetsaspekter så att Jeans församling inte ens får komma tre och tre och be med honom. Ingen får veta var han är, och när han ska utvisas har de ljugit om tre gånger. Så ja, vi är många som vill ha svar på de där frågorna och följa med och dokumentera utvisningarna.

 • Pingback: Främlingsfientlighetens utnötningskrig | Föreningen Dreems International()

 • Pingback: Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Breaking news – chockerande – sprid – så här gick det till när pastor Jean skulle utvisas()

 • http://israelisverige.info Ralph Haglund

  Frågan är var man ska sätta gränsen.  Hur många hundra miljoner människor finns i världen under hot mot sina liv? Ska vi försöka ta hit alla eller ska vi försöka påverka regering och FN att arbeta hårdare för att lösa problemen vid dess källa? Kolla vad FN:s människorättsråd UNHRC ägnar sig åt! Inte är det människorätt, hälften av deras energi går enbart åt att hata Israel. Vem var det som satte ihop dagens version av UNHRC? Vem bestämde strukturen så all världens terrorstater utan några människorättslagar själva, kunde sitta där och bestämma? Jo, vår svenska Jan Eliasson………   Få dem att ägna sig åt mänskliga rättigheter också i de länder som sitter som medlemmar!
  UNHCR gör en väldig massa nytta, de har hjälpt åtskilliga tiotals miljoner flyktingar till icke-flyktingstatus. Till skillnad från UNRWA som förstärker flyktingarnas barnbarn flyktingstatus och inte ger dem någon väg att bli icke-flyktingar eftersom arabstaterna är emot det. Men även UNHCR kan bara göra vad de har råd med.

 • http://rilnews.org Rolf Lampa

  Stefan sade ”Läs, bli chockerad och engagerad – gör något!”

  Vad konkret kan vi göra? 

  Stämmer uppgifterna är det ju total moralisk korruption vi talar om, inte ”misstag” och ursäktliga missbedömningar. Är vårt ”system” längre tillgängligt för påverkan?

 • http://bengtwikstrom.blogspot.com/ Bengt Wikström

  Du och jag är landsmän i Guds rike. Våra gränser är stängda för alla utom kristna. Ingen  välkomnas hit utan att först skriva på ett avtal på nästa 1500 sidor som kallas Bibeln. I detta Guds rike flödar kärleken, här finns rum för alla som skrivit på avtalet med Jesus Kristus. Detta är fakta.

  Men av tusen olika anledningar vill inte alla människor till vårt Guds rike.
  De kanske vill till Valhall, eller söker sig till muslimernas paradis där 72 jungfrur väntar. (Vad väntar kvinnorna – 72 manliga oskulder?)
  Andra vill uppnå Nirvana och en allt större grupp av moderna sekulära människor accepterar döden. De kan till och med se skönheten i sådan inställning. Detta är också fakta.

  Dessa människor vill Gud rädda. Han menar att de lurats att välja döden i stället för evigt liv. Detta är kristna fakta enligt Bibeln.

  Men Stefan Swärd nöjer sig inte med döden. Som kyrkans ledare vill han mer och åberopar kristna tolkningstraditioner i sin kampanj för Helvetet. Jag är ingen ledare, men vill ändå framhålla Guds kärlek som står över alla kyrkotraditioner. Dessa traditioner tar jag lätt på men aldrig Guds kärlek.

  Du ska få ett erbjudande av mig Mattias Johansson:
  Om du lyckas visa mig det kärleksfulla med Helvetet, ska jag personligen be Gud att få plåga dessa människor som ska dit. För någon måste väl göra jobbet? Inte plågar väl barnen och de gamla sig själva där?

  Om Helvetet är Guds kärlek ska jag offra allt jag nu håller heligt och lyda Gud på samma sätt som Abraham gjorde en gång. Detta är ett löfte!

  Jag uppfattar dig som en fredlig man som litar på att Guds kärlek är fakta. Du behöver inte oro dig om inte jag gör det. Helvetet är en tolkningsfråga. Håll dig till fakta som kristen. Spekulera inte.

  Det mest kännetecknande för  Helvetet är att det är fel. Så in i helvete fel. Detta är om något ett slutgiltigt moraliskt faktum! Detta förbannade tal om alla helvetets kval gör att många av mina landsmän i Guds rike upplever osäkerhet om Gud vilja.

  Stoppa omänsklig asylpolitik! Stoppa helvetetsläran! Och Gud välsigne dig landsman!

 • Steffo

  Vad ha helvetet med detta inlägg att göra????

 • Mattias Johansson

  Hej Ralph,

  Du skrev, ”Ska vi försöka ta hit alla eller ska vi försöka påverka regering och FN
  att arbeta hårdare för att lösa problemen vid dess källa?”

  Jag undrar, varför välja när man kan göra både och?

  Sedan håller jag med om en hel del som du skriver om t.ex. Israel men det utesluter ju förstås inte att man kan (eller snarare bör) hjälpa flyktingar som kommit till Sverige.

  Man kan inte hjälpa alla, men visst gör den hjälp man kan ge en väldigt stor skillnad – inte sällan gäller det liv eller död – i dessa människors liv. Och det är ju trots allt något gott!

  Med vänliga hälsningar,

  Mattias.

 • http://bengtwikstrom.blogspot.com/ Bengt Wikström

  Målgruppen för mina kommentarer, på just denna tråd, är evangeliserande kristna.
  De kan förhoppningsvis se kopplingen… Annars har jag bevisat mig vara ett fiasko.

 • Mattias Johansson

  Hej igen Bengt och tack för ditt utförliga svar!

  Jag kan se kopplingen, och du är inget fiasko, men jag förstår att helvetesdiskussionen ligger utanför denna debatt-tråd. Det skulle verkligen vara intressant att fortsätta detta i något annat forum, eller varför inte utanför den virtuella världen – alltså ”face to face” :)

  Så, ursäkta att jag vandrade ner denna aveny, Steffo.

  Med vänliga hälsningar,

  Mattias.

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Låt oss som vet vad det innebär att bli våldtagen svara på frågan om etnicitet påverkar det minsta i fallet. Det känns inte tryggare för att personerna i fråga inte bryter-tro mig på mitt ord. Och sluta sprida din rasistiska dynga här. Du skiter ju fullständigt i våldtäktsoffren.

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Bengt titta in hos Torsten Åhman-så bra!

 • Steffo

  Min syster blev våldtagen av en asylsökande så jag har ganska bra uppgifter på det du…. Ett pris hon., och hela våran familj fick betala. Hade just den personen inte fått uppehållstillstånd så hade hennes liv sett bättre ut i dag. Hon umgicks i ett gäng där ingen trodde att den där snälle, söte invandrarkillen skulle kunna göra något sånt….

  Givetvis finns det ”helsvenska” svin som våldtar, men varför utöka den skaran genom import?

  Så jag bryr mig jävligt mycket om de som blir våldtagna.

  Sedan om du kallar de som blir offer för mångkulturen för ”rasistisk dynga”, det får stå för dig.

  Kan tänka mig att du lever lååååångt uppe i norr utan förankring i den verklighet som många av oss storstadsbor gör.

  Så jag upprepar: du kan ju ringa våldtäktsoffren och förklara varför just deras våldtäktsmän skulle få komma hit… Men du skiter i de offren, det är viktigare att ta politiska poäng, eller hur? Sitt du uppe i din trygga lilla inavlade norrländska värld, vi andra lever i en verklighet där unga Svenska blir rånade, våldtana och misshandlade av de som du värnar.

  Sedan är det roligt att se hur det kristna faller av dig när du blir arg, riktigt roligt faktiskt!

 • http://israelisverige.info Ralph Haglund

  Visst ska man hjälpa där man kan – jag vet bara inte hur man kan göra det bättre utan att svenskarna ska förlora på det, jag skriver mest om Israel och den totalt falska bilden vi får i Sverige. Israel hjälper ca 190.000 icke-israeliska araber med sjukvård årligen – men jag har försökt publicera det i Sverige utanför min blogg, helt omöjligt, sånt får inte sägas. Israel räddar hjärtsjuka barn från Hela Afrika och halva Asien, har du sett det i svenska media? Israel är i regel först när det gäller utländsk katastrofhjälp, de var först i Japan, Haiti……    Medan Sverige veckor senare började fundera på om de borde göra nåt.

  Som långvarig sjukhuskund har jag sett hur på senare år den service jag får där blir allt sämre – pengar som i stället går till invandringen.Sverige är ett litet land med begränsade resurser och om vi fortsätter på samma sätt är vi snart tillbaka till Lortsverige – läs boken http://runeberg.org/lortsvrg/

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Just för att jag är kristen blir jag arg! En kristen är ingen mes och absolut inte den milda moder du talar med just nu-mindre mesig finns inte. Varken mesig eller  inavlad faktiskt-här i norr umgås vi över etniska gränser. Här har vi vana av mångkultur, ni i söder trodde Sverige var monokulturellt, det har vi aldrig inbillat oss.

  Men jag är uppriktigt ledsen över det som hände din syster. Tråkigt att du tar det till intäkt för att bli rasist i stället för att se att detta var en individ och inte en representant för en folkgrupp där alla är likadana och inte kan ansvara för sina handlingar. I Kongo våldtas kvinnor brutalt just därför anser jag att Sverige måste ge männsikor en fristad om vi kan. Samtidigt jobbar jag aktivt för att stoppa våldtäkterna och hjälpa offren till ett friskt liv på Dennis Mukweges Panzi-sjukhus genom Svenska Läkarmissionen och PMU.

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Det är inte rättvist att du föddes här och inte Kongo heller. Men vi ska försöka rätta till de orättvisor vi föds in i så gott det går-det tror jag är att leva i Guds rike.

 • Sofia

  Genant att du fläker ut din syster här. Du gör bort dig.

  Kristna, mitt lille anonyme troll, är ofta arga. Jag t ex blir arg när små skitar som du sitter och skriver till kvinnor att det är roligt när de blir arga. Kallar du dig man? Tycker du att din identitet står över en asylsökandes? Tillåt mig småle.

 • Steffo

  Väl rutet!

 • Steffo

  Nu när jag märker att du är en dam med krut i så får jag:

  1.  Ber om ursäkt… Jag skrev i ilska och det borde jag inte ha gjort. Oförlåtligt att skriva ”inavel” osv…

  2. Nej jag ä inte rassist i ordets mening, men ja jag är till viss del emot mångkulturen. Människors hudfärg struntar jag i.

  3. Tyvärr finns det en mängd saker som hänt i mitt och andras liv för att vi ska kunna omfamna mångkulturen. Allt från rånade mobiltelefoner, misshandel till det mest hemska…

  Sedan får jag medge att jag blev ställd och skämdes tack vara att du inte svarade med mot-förolämpningar…. Du verkar vara den mest kristne här, ta det som en komplimang!

 • http://bengtwikstrom.blogspot.com/ Bengt Wikström

  Tack för din omtanke!

  Jag har bara som hastigast gått igenom hans tre texter om Swärd versus Bell, men ser genast att hans slutsatser är mina slutsatser. Torsten Åhman är goda nyheter för mig som tror på Guds kärlek, (du var ju redan goda nyheter!) I dag är det gott att leva i Kristi kropp. Amen.

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Ursäkten accepterad och komplimangen tackar jag för.

  Jag hoppas ni kan läka era sår och hitta den generositeten som du nu visat mig och Sofia även mot dem som inte är svenska medborgare från födseln. Hela världen är full av potentiella vänner-också.

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Visst blir man glad av den bloggen! Kul att du blir glad av mig-du är en glädjekälla för mig också!

 • http://israelisverige.info Ralph Haglund

  Gör som det är populärt i resten av världen – lägg en lista på Facebook som människor kan signera, där man kräver en ordenlig utredning av fallet och fullständig öppenhet vad gäller argumenten för deporteringen. Jag vet inte ens om han kom till Sverige illegalt eller inte! Men ser man floden av muslimska terrorister som får stanna så länge de inte slår en gammal tant i Sverige så undrar man.

 • Steffo

  Men det är mera humant än att låta dem komma hit och utvisa dem efter 8 år…..

 • Mikael Gunnarsson

  Oppositionella parlamentsledamöter mördas, är det konstigt att man som regimkritiker inte vill återvända till ett sådant land?

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/oppositionspolitiker-dodad-i-kongo

 • Jan

  Varför inte ställa sig själv lite frågor:
  1 Är det en rättighet för alla människor att leva och bo i Sverige?
  2 Om inte, vilka skall få stanna, de förföljda, de kristna eller vilka?
  3 För den som inte beviljas uppehållstillstånd och inte frivilligt lämnar landet har staten rätt till tvångsavvisning? 

 • http://rilnews.org Rolf Lampa

  De flesta uppfattar nog att saken främst gäller sättet att behandla människor. Prövning behövs, tvångsavvisning säkert också. Men HUR går man tillväga? Ett sista knytnävsslag i magen som avskedshälsning åt dem man kickar ut?

 • Gun-Britt Johansson

  Jag har startat en namninsamlinghttp://namninsamling.se/index.php för att stoppa John Kabuidibuidis avvisning. Var snäll skriv upp dig där och sprid information. 

 • Dan

  30 poliser ute på flygplatsen….  Utifrån den kunskap jag har så är det oftast två eller tre som medföljer en avvisad, att då ställa upp ytterligare 30 poliser förutom de 5(!) som redan finns med skulle ingen polischef eller befäl komma undan med med mindre än att det finns ett konkret terroristhot där man förväntar sig utifrån säkra källor x antal tungt beväpnade personer…  En redan bojad person utgör inget sådant hot. Tyvärr låter hela historien överdriven för att väcka sympatier. Att man vill avvisa denne person stämmer säkert, men jag tvivlar starkt på sanningshalten i detaljerna i hela historien (vilket bör noteras inte på något sätt är Stefans fel, han bara återger det han själv hört).

 • http://rilnews.org Rolf Lampa

  Helvetet är ett teologiskt problem endast om helvetet inte finns.

 • David

  Sen när är EN man en flod av terorister?

 • gäst

  Det var väl inte så konstigt , dom förväntade sig massa jobbiga demonstranter och kanske fritagningsförsök.

 • Davidwi 95

  Om det kommer två människor hit som båda säger att de är dödshotade men du vet att en av de ljuger skulle du då döma en av dem till döden bara för att skicka tillbaka den som ljuger?

 • Pingback: Vi åker till Jean. « fjärde väggen()

 • http://twitter.com/polaritet John Nilsson

  http://sofialillyjonsson.wordpress.com/2011/11/24/vi-aker-till-jean/

  Det ska tydligen vara en manifestation på Lördag eftermiddag (26/11) kl. 16 vid förvaret. Funderat på att åka.

 • Steffo

  Ovanligt dum fråga… Jag skulle låta båda stanna tills en undersökning avgjorde vilken av dem som ljög….

 • Steffo

  Kan du bevisa detta?

 • http://israelisverige.info Ralph Haglund

  SÄPO känner till en hel hög av de typerna. Muslimska terrorister son fått en fristad I sverige.