Nu håller jag på att ilskna till ordentligt på hur flyktingar hanteras

Har nu haft överläggningar med advokat Strömvall ikväll. Får veta av honom att gränspolisen inte ens till advokaten vill berätta något om när pastor Jean kan tänkas utvisas eller vad som kommer att hända. Det enda vi vet är att han är inlåst i Märsta. Det är av säkerhetsskäl man inte vill säga något!!! Tror man att Elimkyrkan och lite kongoleser planerar ett kidnappningsförsök eller vad är det för säkerhetsskäl man åsyftar. Att det står lite demonstranter utanför och visar lite medkänsla är väl knappast en säkerhetsaspekt. Pastor Jean behandlas ju som en grovt kriminell eller en terrorist. Så här får man inte behandla rättslösa, försvarslösa flyktingar. De behandlas som grovt kriminella, inlåsta vecka efter vecka. Ett minimum av anständighet vore att i varje fall berätta för den berörda flyktingen, för advokaten och andra som vill ha informationen, vilken dag och vilken tid man ska utvisas.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Inga-Lise Furusand Albertsson

  Det Migrationsverket håller på med kallas TORTYR. Det är psykisk tortyr! Är past. Jean en tutsier från östra Kongo, regimkritiker tillika pastor och utlämnas till Kinshasa har ingen chans att överleva efter ytterligare tortyr. 

 • Mikael Goteman

  Usch, vad ledsen man blir på ett system där människor kan tillåta saker att fortlöpa på det sättet. Hur kan man arbeta så här med dessa frågor och sova på nätterna?

 • Sofia

  Exakt så är det Stefan, men vi måste prata om det imorgon. Jag försöker ringa dig. /Sofia Lilly Jönsson

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Bra vi kämpar vidare, men ibland blir jag sur när jag använder nätterna till översättningar av dessa dokument som avslöjar så mycket grymhet och tänker på att dessa myndigheter med bortbränt samvete antagligen sover gott. Man blir lite okristlig när man är trött.

 • Sofia

  Det är precis det jag tror på, lovsånger i fängelset.

 • Lasse

  Kämpa på broder, ge inte upp. Många beder!
   P.S.Tänk på löftet att ”Hoppet sviker oss inte, ty Guds kärlek har utgjutits i våra hjärtan.”( Rom.5:3,6)

 • Bengt_sjoberg

  Vi står tillsammans för en human flyktingpolitik.
  Jag blev väldigt förvånad när 8 poliser tog en höggravid mor och hennes 8-åriga dotter och förde dem till förvaret i Märsta. Mamman blev sjuk och fördes till sjukhus och flickan blev ensam kvar på förvaret. Då fick jag veta att Sverige tillåter att asylsökande barn får hållas i förvar ända upp till 72 timmar. Det är så fruktansvärt upprörande.