Avslag i Migrationsdomstolen – kampen går vidare

Migrationsdomstolen har idag beslutat att avslå begäran från advokaten till Kongolesiska pastorn Jean, att han ska släppas fri.

Advokaten Claes Strömvall har nu skickat ett fax till Migrationsverket där han kräver att verket omedelbart beslutar om att avvisningen på tisdag ska stoppas. Det faxet får Migrationsverket på måndag morgon. Svenska myndigheterna har beställt ett chartrat flygplan för att skicka pastor Jean till Kongo på tisdag.

Nu börjar även vanliga media att röra på sig. Advokaten har idag talat med TV4 och Sveriges Radio har också börjat intressera sig för frågan. Juholtaffären medför dock att media bara har en fråga på agendan just nu.

Vi kämpar vidare, vi fortsätter att be till Gud. Och skriv till generaldirektören för Migrationsverket. Och be till Gud att riksmedia uppmärksammar denna fråga under helgen.

Idag har jag också skrivit en ledare i Världen idag där jag tar upp denna fråga.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • O.P

  Har möjligen Tomas Brunegård dom kontakter som behövs, han borde väl kunna nå media uppifrån.

 • Magdalena

  Orättfärdigt är vad det är. Att svenska myndigheter avvisar någon som Jean är orättfärdigt. Vi ber!

 • Sward

  Det brukar vara ganska vattentäta skott på tidningarna mellan direktörerna och redaktionsledningarna. Men jag hoppas att Tomas B har sett detta och kan tipsa någon chefredaktör.
  Stefan Swärd