Kampen går vidare för kongolesiske pastorn

Senaste dygnet har jag försökt starta ett mediedrev för att rädda livet på den utvisningshotade kongolesiska familjen och pastorn. Jag är mycket tacksam för att både Kyrkans Tidning, Dagen och Världen Idag idag har engagerat sig i frågan. Jag har under eftermiddagen försökt lyfta frågan till riksmediernas nivå och skickat in en debattartikel till Svenska Dagbladet.

Kyrkans Tidnings artikel hittar man här. Dagens chefredaktör Daniels Grahns kommentar hittar man här. Jag vet att Världen kommer att skriva om detta senare i veckan.

Kampen går vidare outtröttligt. Vill du agera skriv, ring och maila till Migrationsverket och be dem att ompröva detta ärende. Jag har tyvärr inget ärendenummer men budskapet når ju fram om man nämner hans namn i skrivelsen. Migrationsverket måste få hett om öronen, det är det enda som gäller just nu.

Om inte verket viker sig behöver vi organisera kristen civil olydnad, jag är själv beredd att engagera mig i en sådan aktion. Jag tror att vi kristna som känner människor personligen och deras utsatthet, bättre förstår vad som är nödvändigt i vissa lägen – mer än vad statliga myndigheter gör. Och skulle inte Sverige, som hör till världens rikaste länder, ha råd och möjlighet att låta denna familj stanna här?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

    Bra jobbat Stefan! Nu är det ora et labora som gäller! Ska sprida detta så gott jag kan.