Svensk pastor under dödshot

Nu är det allvar. Blodigt allvar. En av mina vänner i Stockholm är pastor Jean Kabuidibuidi från Kongo. Han har varit i Sverige sedan 2003. Han har en fru och tre små barn. Svenska migrationsmyndigheterna har nu gripit honom och han sitter inlåst i anläggningen i Märsta nära Arlanda. Hans fall ska upp i Migrationsdomstolen på torsdag. Pastor Jean och hans kongolesiska församling i Stockholm har nära kontakt med Elimkyrkan och de ska börja ha sina gudstjänster hos oss.

Han är regimkritiker. Det är en brutal och massmördande regim i Kongo. Pastor Jean har i predikningar kritiserat den kongolesiska regimen. Hans predikningar har spridits via nätet och youtube bland kongoleser över världen. Därför är han svartlistad hos president Kabila i Kongo. Pastor Jean vet att om han blir utvisad från Sverige och tvingas återvända till Kongo, kommer han direkt bli gripen av regimen och mördad. Församlingen tvingas också gömma hans fru och tre små barn i åldrarna 1, 2 och 4 för de svenska myndigheterna.

Sverige vill nu utvisa pastor Jean till Kongo. Han har överklagat avvisningsförsöken flera gånger. Nu är det Migrationsdomstolen som ska ta ställning.

Jag vädjar om ditt stöd. Sprid denna information över nätet, över allt. Engagera media. Hör av dig till Migrationsdomstolen. Det handlar om liv eller död. Jeans öde och hans familjs öde avgörs på torsdag.  Vädjar till alla kristna om förbön för denna sak.

Vore mycket tacksam om kristna media blixtsnabbt kan uppmärksamma detta fall. Och organisera en kampanj, blixtsnabbt. Vi har bara ett par dagar på oss.

Kommer att lägga ut info på denna blogg så snabbt jag får fram mer information.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anna

  Hej!
  Har varit i kontakt med Migrationsverket tidigare i diverse ärenden. Har märkt att det brukar vara bra att ha ärendenumret i kontakten med dem. FInns det något sådant tillgängligt??
  Mvh//Anna Kjellberg

 • Pingback: Pastor Jean Kabuidibuidi | Jonas Bergström()

 • Göran Jacobson

  Lägger ut detta på min blogg http://goranjacobson.blogg.se på direkten samt länkar till min sida på Facebook. Familjen måsta och ska få stanna i Sverige.
  Göran

 • Turana

  Kan jag få ärendenummer? Man måste ha det för att kunna prata med domstolen. Jag ber Gud om beskydd och förståelse för migrationsverket också. 
  Migrationsverket fattar inte konsekvenserna för risker utan de gör som de vill och inte vad lagen säger.  Mvh

 • Sward

  Jag har tyvärr inget ärendenummer. Ska försöka få fram det idag.
  Stefan S

 • http://twitter.com/anitinjs Anita

  lagt upp på min FB sidan…

 • http://twitter.com/anitinjs Anita

  vi som kristna , vi må be att Gud griper in också i myndigheterna…de må vara i Sverige!!! Punkt slut!!!

 • Mikael Goteman

  Hur hör man bäst av sig till Migrationsdomstolen?

 • Pingback: Familj är mer än blodsband eller – resan tillsammans med pastor Jean — Josefine Arenius()