Just nu på Hjälmargården

Just nu är jag vid vackra Hjälmargården, EFK:s kursgård söder om Hjälmaren, nära Vingåker, och lyssnar till amerikanske pastorn Kerry Shook. Vi är en grupp på cirka 30 pastorer här som får vägledning och uppmuntran under ett par dagar. Mycket inspirerande.

Just nu talar Shook om Johannes 15, Jesus är vinträdet och vi är grenarna. Jesus vill att vi ska bära frukt, men han är trädet som producerar frukten. Vi är grenar, vi kan inte producera frukten, men vi kan bära frukten. Vi har ett ansvar men behöver inse vår  begränsade roll, det är Jesus som är drivkraften och motorn.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Stig Melin

    Är det verkligen trädet som producerar frukten? Trädet producerar väl grenarna, som bär frukten. Utan grenar, ingen frukt. Då kan trädet stå där. Eller – –