En spännande vecka framför

Den här veckan blir den viktigaste händelsen för mig att min bok ”Efter detta – om Guds kärlek och rättvisa, himmel och helvete” kommer ut på fredag. På torsdag blir det en presskonferens i Elimkyrkan då det finns möjligheter för kristna pressen att träffa mig och ställa frågor om varför jag skrivit denna bok. Det är först på torsdag som jag själv får se boken. Jag är ganska nyfiken på att se hur reaktionerna kommer att bli. Räknar med ganska blandade reaktioner som att kallas för ”reaktionär helvetesförkunnare som övervintrat från medeltiden”, ”nyanserad evangelikal problematiserar och klargör på ett begripligt sätt om Gud som domare och om helvetets existens”, eller ”Swärd vantolkar Bibeln, liberalteologi under evangelikal täckmantel”. Jag blir nog tyst i ämnet några veckor, till dess att jag ser att det dyker upp debatter i någon kristen tidning eller på bloggar. Då har jag nog svårt att hålla tyst när det sätter igång.

På tisdag kväll har jag styrelsemöte för Svenska Evangeliska alliansen. Nästa söndag kommer jag att predika i Elimkyrkan, och jag känner mig redan grymt taggat inför detta. Det känns som att Gud har något intressant på gång. Jag tror på att predika evangeliet i dess fullhet och kraft, och det ska jag försöka göra nästa söndag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anonym

  faktiskt en av de mycket få ”kristna” böcker jag kommer köpa i mitt liv, kanske den enda till och med.

 • Nils

  Kan vara intressant läsa den boken så jag hoppas få möjlighet göra det. Det är bra om det finns bredd och djup i den kristna förkunnelsen. Allt från extrem bokstavstro och fundamentalism till liberalteologi och ”kulturkristendom”. Vad man finner rimligt att tro på får man avgöra själv. Bäst är kanske en tro som går att leva med och gör livet före döden uthärdligt.

 • Westinbo

  Mycket tyder på att det blir en bestseller!(?) Grattis Anders Robertsson vid XP-media! Och vi bloggkommentatorer som har hjälpt till att bringa klarhet och struktur i Stefans hjärna vad beträffar helvetesfrågan, kan inte påräkna någon del av royaltyn, får man anta.  

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Yes, Evangeliet i dess fullhet och kraft, det är bra grejer!

 • Gäst

  Nils,
  Hur vore det med en tro som är sann, oavsett hur den får dig att känna?

 • Nils

  Jag föredrar givetvis en tro som är sann hellre än illusioner. ”Men håll fast vid det som du har lärt dig och blivit överbevisad om. Du vet av vilka du har lärt det,…” (2 Tim 3:14). Jag har inga teologiska eller personliga problem med livet efter detta. Ser det bara som mindre intressant kuriosa. Enda facit som finns är den erfarenhet som livet ger. I detta livet finns det tillräckligt med problem. Den tro eller teologi som bidrar till att lösa dessa intresserar mig mer.