Galant genomförande av Marathonlopp

Nu har jag sprungit Stockholm halvmarathon. Mitt enda mål var att ta mig runt, och det lyckades jag med. En halvmara är ju 21 km och eftersom jag inte har sprungit mer än 10-11 km per träningspass detta år, tvivlade jag på att jag skulle kunna ta mig i mål, men det gick riktigt bra. Jag var knappt andfådd när jag glatt passerade mållinjen.

Nu har jag gett alla bänkvärmare, soffliggare, motionsfobiska hösäckar, drösar, slashasar och betonghäckar, d.v.s. alla som inte springer Marathon, svar på tal.

Lyckades dock inte bli Elimmästare. Både Maria Furusand och Benjamin Börefelt tog sig runt på riktigt bra tider, det är bara att gratulera. Men dividerar man tiden med åldern så skulle jag hävda mig riktigt bra.

Marathon är en fantastisk sport. En gigantisk publik. Världseliten tävlar tillsammans med halvgalna motionärer som tror att de klarar mer än de gör. Men kul är det.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Sofia

  ”men dividerar man tiden med åldern så skulle jag hävda mig riktigt bra”

  Haha! Så egentligen kan man säga att du vann ändå då?

 • Ps23enkristens

  Grattis  Frid Ronny

 • Sward

  precis
  Stefan S

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  Med tanke på de krämpor du har informerat oss bloggläsare om tyckte väl de flesta att du var galen när du skulle springa 21 kilometer. Men det är svårt att vidhålla den negativa bedömningen nu när du har klarat prestationen med livet i behåll.

 • Kalle

  Stefan, du är ett dåligt föredöme! Har man inte förberett sig bättre än du uppenbarligen gjort och dessutom haft problem med hälsan så är det inte hälsosamt att springa ett marathonlopp. Det kan vara direkt farligt. Vill du vara ett gott föredöme så inspirera till regelbunden motion istället.

 • Maria Furusand

  Grattis Stefan!

 • Sward

  Jag ägnar mig åt regelbunden motion, cirka tre gånger i veckan, springer ofta långt, 7-11 km när jag motionererar, men har på grund av slöhet inte testat mig på längre distanser. Men visst, detta är en sak man kan diskutera, vilka strapatser man kan ge sig på när det gäller motionering.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Nils

  Du sporrar mig Swärd !
  Har nog liknande pillerordination, men kämpar på också med motion & ”min svaga akilleshäl” = kostvanor.
  Mitt mål är att bli befriad från pillren, dvs. hyffsad bra kondition & en viktreducering om 15 kg.
  Vet inte när jag når det målsnöret, men, men… hoppet lever.

  Men jag beundrar dig att du kör dessa ”aketiska långlopp”

 • Christian

  Imponerande Stefan! Själv känner jag mig nöjd när jag har joggat 5km..

 • http://www.igrow.se Yvonne Östman

  Det är mot mina principer att springa annat än när jag (bokstavligen) måste jaga förrymda får.
  Är dock full av beundran för alla som orkar springa både långt och frivilligt. Bra jobbat! :)

 • http://www.facebook.com/benjamin.borefelt Benjamin Börefelt

  Jättebra kämpat Stefan!!

 • Kalle

  Missade att det stod ”10-11 km per träningspass”. Läste för fort och trodde att du inte sprungit mer än 10-11 km i år. Ursäkta – du är faktiskt ett gott föredöme även när det gäller motion :)