Lik Leif GW Persson??

Flera av mina anhöriga tycker att jag är lik Leif GW Persson i stilen och snacket. Ska man ta det som en komplimang eller en förolämpning?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ps23enkristens

  Ni är ju kloka och kompitenta på era områden , och sympatiska som människor … Så det skulle jag vilja sägga är en komplimang till er bägge.. Och till två personner jag uppskattar mycket…Även fast jag bara känner er igenom media…Frid Ronny

 • Per Andersson

  Jadu Stefan, det kanske är Stockholmstugget och att ni är en aning släpiga i er framtoning :) Sedan tycker jag att Leif GW är mer självdistanserad än dig, men det är min yttre bedömning. Kan nog säga att svenska frikyrkopastorer har en del att lära av honom i att inte ta sig själva på för stort allvar! Bloggosfären har tyvärr skapat en del självutnämnda småpåvar som kan och vet allt…

 • wildwest

  Har aldrig hört Dej live, Stefan, men hoppas att Du inte pratar så i skägget som GW gör och inte har alla hans tics med glasögon av och på och rufsa till sej i håret medan han pratar.

 • wildwest

  Har aldrig hört Dej live, Stefan, men hoppas att Du inte pratar så i skägget som GW gör och inte har alla hans tics med glasögon av och på och rufsa till sej i håret medan han pratar.

 • Margret Sundin

  Spelar ingen roll vem du, eller vi liknas vid, huvudsaken är att vi är några pastorer inom EFK som är beredda att strida för klassisk väckeslekristendom! Det gör du förtjänstfullt. Var och en kommer vi att talas om, förtalas och bedömas, men vår strävan är att som troendes gemenskap liknas vi Kristus/Kristi kropp.

  Såg att ”Bloggosfärens ton” ska tas upp på EFKs årsmöte, intressant.

  Tonen kan verkligen diskuteras, men det som många gånger framkommit på din Blogg är den väckelsekristendom som jag själv står ”på muren” för att försvara i denna generation och det finns förstås ett pris, någon tar ton och det kan bli för mycket.

  Genom ett tydlligt tilltal från Herren står jag och min man (vi är båda pastorer) fast vid vad Gud talat om till oss, trots motstånd. Tron på omvändelsens förvandlande kraft, övertygelsen om dop på egen bekännelse mm mm av det som kallas klassisk kristendom, väckelsekristna osv – det är vår plattform och tonen mot oss har hårdnat! Det är enklare att vara liberalteolog.

  Jag har mött EFK centralt – vilket fått mig att fundera över tonen där också? Den är inte alltid så trevlig i enskilda rum heller, och behöver verkligen diskuteras.

  Jag ber Gud om en hård panna (att stå fast i övertygelsen, ha integreitet i Kristus, i kallelse, Bibeln, och Guds tilltal), och ett mjukt hjärta (att be om Guds syn på situationen och göra som Jesus – spikas upp på korset och ändå be för sina belackare, förlåt dem för de vet inte vad de gör.)

  Margret Sundin Örkelljunga
  http//www.citykyrkanorkelljunga.se

 • Roger G

  Kul iakttagelse! Vi har tidigare konstaterat detsamma. Att GW Persson påminner om dig alltså. Det är främst det dialektala uttrycket, i kombination med någon slags akademisk vokabulär (och klädstil, men det kanske du ändrat sedan vi flyttat). Båda kan ni verka lite dröjande eller frånvarande ett ögonblick för att plötsligt bränna till i närvaro och träffsäkerhet. Båda är ni uppskattade för att ha och stå för era åsikter (även om tyngden hos framgångsrika män över femtio ibland gör att de tas på för stort allvar).

  Främst är jämförelsen en komplimang. Men passa dig för att likna GW Perssons rondör. Inte nyttig…

 • Anonym

  Kan avslöja att vi i den gustavssonska familjen brukar likna dig vid Gordon Brown. Du har en del likheter med honom som t.ex. att du läser in dig på ämnen snabbt och noggrant (tänker på t.ex. MacLaren och Rob Bell). Kjell-Axel brukade vi kalla Tony Blair när han kom och Elim för New Elim då i slutet på 90-talet så Gordon Brown passar på mer än ett sätt :-)

 • http://profiles.google.com/lagesward Lage Sward

  Ditt lugna sätt att tala, är lite likt honom.

 • wildwest

  Skojar Du? Men det är ju inte 1 april? Ska Bloggosfärens ton upp som en punkt i ett frikyrkorörelses årsmöte? Har man inget bättre att prata om? Och sen? Ska vissa ord förbjudas? Ska vissa uppfattningar förbjudas att diskuteras för att dessa kanske skulle kunna leda till olika uppfattningar och därmed en debatt som till äventyrs begagnar sej av andra ord än de som används till sin ungdomsförälskelse?

  Bloggarna är, om jag inte är helt felunderrättad, personliga. De har inget med samfundet att göra. För övrigt är tonen här mycket respektfull. Läs bara för ett ögonblick icke-kristna bloggar eller kommentatorsfält i dagstidningar. De som tar upp en sån fråga har alldeles för mycket tid eller så är man så lättstött att man platsar bättre på sin egen planet.

  Som jag ofta sagt: Paulus och Jesus skulle stängas av snabbt om dom vore bloggkommentatorer.

 • Margret Sundin

  Det där med Paulus och Jesus är verkligen sant!

 • Micke J

  Jo Du är lik, och du avslöjar en del av lögn i sv.

 • Sward

  Tea Gustavsson,
  Det där låter ju förskräckligt. Gordon Brown har väl varit den mest misslyckade och kortlivade partiledaren i Labours historia, och det gick åt pipan i valet när han ledde partiet. Ska jag vara en Gordon Brown i Elimkyrkan, ser det inte särskilt ljust ut framöver.
  hälsar
  Stefan Swärd

 • Anonym

  Vi menar verkligen inget negativt med det Stefan, tvärtom! Vi gillar faktiskt Gordon Brown! Elimkyrkan ska inte heller ställa upp i allmänna val och målet är därför inte heller att bli så populära som möjligt hos folket utan att göra det uppdrag vi är satta att göra (precis som du och Gordon Brown som vi uppfattar som ärliga, hårt arbetande män med stort fokus).

  Elimkyrkan, och framförallt Stockholm går faktiskt mot ljusare tider. Fler människor kommer att lära känna Gud och följa honom än under New Elim-eran. Det som den ene bygger upp får den andre använda till skörden. Gud styr det mesta som händer i Elimkyrkan, den lyxen hade de inte riktigt i Labour…

 • Nils

  Ta det som en komplimang, även om Leif GW kanske är en slugger som jag i längden kan tröttna på. Swärd har jag dock hittills inte tröttnat på. Höjdpunkten vore nog att få läsa en väckelsekristen deckare, kanske en ny sorts genre. Med himmel och helvete finns ju alla förutsättningar för en rafflande historia.

 • S-E Sköld

  Personligen tycker jag att Du gett ansikte åt den bara alltför länge frånvarande öppenheten hos oss kristna, och inte minst då bland det – åtminstone utåt – stumma ledarskapet; och det är inte – som jag ser det – någon liten och obetydlig insats Du med det har gjort för vårt fosterland. Här behöver inte längre ”stenarna ropa”, bland annat p.g.a. Dig och Din öppenhet.