Aprilskämt, snorig och på väg till Jönköping

Nu sitter jag på Skövde tågstation och är jätteförkyld. Är på väg till Jönköping för att medverka på en kristen ekumenisk konferens arrangerad av Bilda, som handlar om Israel och mellanöstern. Ska medverka där i en paneldebatt, i eftermiddag. Har gjort av med 11 paket pappersnäsdukar sedan i går kväll. Kan någon svara på frågan vart allt snor kommer ifrån?

Flackar runt denna helg, åter till Stockholm sen lördag kväll, predikar hos Tyresö frikyrkoförsamling söndag 11.00 och därefter till Elimkyrkan för ett möte med vårt förbönsteam.

Noterar också att det är lite olika uppfattningar om mitt aprilskämt. Är nog inte tillräckligt from för att relatera åttonde budet till aprilskämt, men det kanske jag behöver fundera över. För övrigt var min fru helt med på detta, och tyckte att det var riktigt roligt, hon kan annars vara ganska kritisk till mitt skämtande ibland.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Bo Westin

  Hellre blöta pappersnäsdukar än blöta blöjor – eller hur? Har en känsla av att detta aprilskämt kommer att förfölja dig under lång tid.

 • Magnus

  Kolla in denna predikan om helvetet av Mark Driscoll. En av de bättre i ämnet (nöden finns i hans hjärta)..

  http://www.marshillchurch.org/media/luke/heaven-and-hell

  Magnus

 • Torbjörn S Larsson

  Kul med folk som vågar nåt på 1;a april.
  Bättre hemma i soffan
  med en lätläst bok när näsan droppar.
  Vår herre har metoder att stilla oss ibland. Repmånad för
  immunsystemet.
  Det är som med förkylda elitskidåkare, man bara sabbar kroppen…

 • http://buggfix.blogspot.com Ludvig Hoffman

  Det finns tre allvarssamma bibelverser som adresserar detta om skämt på ett kanske mer direkt sätt än att referera till 9:e budet:

  ”Då gick Lot ut och talade med sina svärsöner, de som skulle få hans döttrar, och sade: ’Bryt upp och lämna den här platsen, för HERREN tänker fördärva staden.’ Men hans svärsöner trodde att han skämtade.” (1 Mos 19:14)

  ”Lik en galning som slungar ut brandfacklor, pilar och död, är den som bedrar sin nästa och sedan säger: ’Jag skämtade bara.'” (Ords 26:18-19)

  ”Inte heller passar sig fräckt och oförnuftigt prat eller tvetydiga skämt. Tacka istället Gud.” (Ef 5:4)

 • Sward

  Det är möjligt, men det har uppenbarligen roat närmaste omgivningen. Har fått frågor om ”tvillingarna” från massa folk under helgen. Man ser direkt vilka som läser min blogg.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Bo Westin

  Ja, som man bäddar får man ligga.

 • O.P

  Matt. 5:37 Utan sådant skall edert tal vara att ja är ja och nej är nej, vad därutöver är det är av ondo. Om vi skall tolka den texten bokstavligt, så får vi väl inte ens ljuga på förste april.

 • Bo Westin

  Frågan är hur lämpligt det är ”att låta solen gå ner” över ett aprilskämt. Vanligtvis utropar man: ”April, april!” strax efter det att lögnen uttalats. Känsliga och medkännande själar kan ju riskera att fara illa under en längre tidsrymd än så.