Hälsning från Mexiko

Jag sitter just nu vid Mexikanska golfens strand, har några dagars semester innan FN-konferensen börjar på måndag. Bland annat kommer alla världens miljöministrar att vara med på konferensen, och den svenska delegationen leds av miljöminister Andreas Carlgren. Det var en lång resa hit på drygt 20 timmar så jag har ännu inte hunnit skriva klart blogginlägget om församlingsmedlemskap men hoppas att kunna lägga ut det inom 1-2 dagar.

Vill också särskilt lyfta fram några kristna arrangemang i Stockholm i helgen. På söndag har vi fest- och adventsgudstjänst i Elimkyrkan i Stockholm, med Kjell-Axel Johansson som gästpredikant, församlingens tidigare teampastor och min företrädare. Under lördagen blir det 12 timmars bön i Elimkyrkan, ordnat av det ekumeniska nätverket Stockholms bönehus. Det håller på mellan 10.00 och 22.00 och jag kan varmt rekommendera längtande och hungrande kristna som vill se Guds rike bryta igenom i kraft och i härlighet, att komma med. För den som inte känner till det, Elimkyrkan ligger på Storgatan 26 på Östermalm i Stockholm, närmaste t-station är Östermalmstorg. Mycket välkommen. Men du kommer inte att träffa mig där denna helg, men det finns en massa andra mysiga och härliga människor där.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Vince

  Ser verkligen fram emot att få läsa om din syn på medlemsfrågan.
  Det känns angeläget att tala om. Känns som att en del av våra församlingar
  sitter fast i gamla strukturer som kanske behöver ett nytt tänk. Men
  vilken väg ska man gå?

 • Leif Berg

  Stefan det ekumeniska nätverket som upparbetas inom sekulariserade frikyrkor, det är den breda vägens budskap som nu förs fram i många sammanhang. Vet inte de s.k. kristna kyrkorna vart vägen går?

 • http://www.trolleritider.se Samuel Varg Thunberg

  Jag vet väldigt lite om vad du anser om miljöproblematiken Stefan. Det vore väldigt kul om du ville skriva ett inlägg om det hela…

 • Nils

  Lägg ned bloggen nu Stefan…
  Det blir lite väl fragmentariskt av naturliga skäl med alla dina åtaganden.
  Du är väl värd att unna dig privatliv med familj, bröllopp, resor & skribentengagemang i sekulära sammanhang, men att ta upp tunga teologiska diskussioner kräver mer, så släpp taget.
  Du har dessutom en församling att vårda & utveckla – de kan inte få nog av din tid.