Kollapsade på gymet – ambulansfärd igen

Det gick riktigt illa när jag tränade på gymet idag. Körde ett stenhårt träningspass i en timme, och kollapsade helt enkelt när passet var slut. Kunde inte resa mig, intensiv andning, domningar, yrsel, svartnade för ögonen. Gymet ringde efter ambulans och jag fick åka till St Göran sjukhus. Efter sex timmars undersökningar och viss väntan var slutsatsen att det var ofarligt, det var kraftiga utmattningssymptom, som hade förvärrats av intensivandning. Men nu måste jag ta det lugnt, och sedan får jag inte ta ut mig till max när jag tränar. Martyrium.

Det finns medlemmar i Elimkyrkan som tycker att jag ska övergå till stavgång istället. Oj vad kul.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://twitter.com/SeUpp Göran Walter

  Stackare, skönt att det gick bra. Nordic walking är inte helt utan charm – kan ge som start ett mer rytmiskt och avspänt gympass. MVH/Göran

 • En medvandrare

  Gångstavar är nog bra, eller skaffa en hund…..då kommer du garanterat ut och får röra på dig, var försiktig Stefan du är inte 20 år längre….

 • Confessos

  Ta det lugnt med motion.

  Det är inte så nyttigt som det sägs alltid. Själv fördrar jag naturlig fysisk aktivitet – gå, gå i trappor, ta en extra sväng till affären och sådant där!

  Try it you might like it. God bless!

 • Per Andersson

  Stefan! Som den kloke man du är borde du hålla med om följande; något är fel i det moderna samhället. Vi betalar pengar för att motionera inomhus när Gud har gett oss en skapelse där vi egentligen borde röra oss, och det kostar inte en krona :) Min morfar gick aldrig på ett gym i hela sitt liv. Han reste telefonstolpar i Ångermanland och var senig och vältränad när han som 80-åring slutade sina dagar. Han fick naturlig motion varje dag. Detta skrivs ej som någon anklagelse mot dig eller andra utan bara som en liten påminnelse om att det moderna samhället inte alltid är så genomtänkt enligt mitt sätt att se det. ta det lugnt nu broder!

 • Jonny

  Jag förstår inte varför män i din ålder skall träna så hårt. Det skadar mer än det gör nytta. Nyligen dog en god vän till mig 53 år på motionsspåret. Nej, vanliga promenader eller lättare jogging ihop med normal kost är en bättre väg att gå.

 • Catarina Linderius

  Ibland är det bra att vara både lätt och lagom…:-) Kämpa du mot störe lätthet men i lagom doser. …Vi vill ha dig kvar här på jorden en stund till ! Och det är nog Guds vilja också . Bättre med Bregott på smörgås men f.ö är Lätt och Lagom mit goda råd till en god broder !

 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Stavgång är kanske inte så kul (eller?) men om man får ha skidor på fötterna blir det strax lite roligare. Allsidig träning för hela kroppen och så får man vila i utförsbackarna. (Fast det krävs förstås en riktig vinter). Alternativt är cykling också en både skonsam och effektiv träningsform med naturliga intervaller. Bra att du är så ärlig med dina kollapser, Stefan, och härligt att du gick att ”återställa”. Vi medelålders (själv är jag nu 40) får kanske vårda vår kropp på lite andra sätt om vi ska få någon ”andra halvlek” – kolla in det här spänstfenomenet som jag lyssnade till på stiftsgården för två veckor sedan: http://gd.se/nyheter/monkmoter/1.1542401-och-kraft-har-han-en-gava-fran-gud-forstas- Ett levande mirakel. Men det är du också, Stefan.

 • David Nyström

  Tråkigt att läsa. Ta det lungt några dagar och krya på dig…

 • Torbjörn S Larsson

  Får jag komma med ett råd.
  Efter uppvärmning, kör hårt i en kvart ungefär. Ta sen en minipaus och gå och snacka med folk eller läs en gymtidning. Kör sen en kvart till.
  Det räcker absolut att bygga muskler och kondition.
  Sluta framför allt inte.

 • Anders Gunnarsson

  Idrott är livsfarligt. Folk har dött av det…

 • Olov

  Oj, det låter inte så bra. Var rädd om dig, broder.

 • http://www.kolportoren.com/ Joachim Elsander

  Ta det lugnt käre bror. Vi behöver dig i en hel massa år än. Det måste finnas nått bra mellan stenhårda pass på gymet och stavgång. Kom på vad det är och gör det!

 • Ps23enkristens

  Vi gillar dig Stefan du är bra … Frid Ronny

 • http://erevna.nu Christian

  Det var ju illa, skönt att det inte var värre. Nu får du ta det lite lugnt.

  28 Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor så skall jag ge er vila…

 • Tomas Ander

  Stavgång är ett ROLIGT alternativ. Det har välsignat min kropp och själ mycket. Har nu också skaffat mig en hund, vilken tvingar ut mig i motionsspåret varje morgon!
  Är nog viktigt att inse i vår ålder Stefan, att vi inte längre är tonåringar, och att vi aldrig kommer att bli det igen, hur mycket vi än kämpar på gymmet!

 • http://tony48.blogspot.com Tony Malmqvist

  Har du lyssnat till kroppens signaler nån gång?

 • kjell

  Stefan

  Nu när du verkligen var på väg mot ett oslagbart rekord så ändrar du så här Min dator klarar inte ens att ladda ner dom 286 kommentarerna den 26/10 Kommer det att bli så i fortsättningen.En del av tjusningen med din blogg är dom dialoger som uppstår,men det blir antagligen inte detsamma med den sortering som du har nu (vore det inte bättre att köra den gamla parallellt?)

 • A Tofters

  Tror på stavgång – Det står att Jesus vandrade omkring och gjorde gott :-)

 • Anna-karin Johansson

  Dessutom kan man, medan man går, lyssna på P1 eller en god bok – det lär finnas en som är väldigt spridd, kallas visst … Bibeln? – eller skön musik. Djurgården runt blir bra, du får frisk – nåja, Stockholmsvarianten av – luft, spänst i steget, tid till reflektion, bra grundkondition. Om du vill ha lite mer tempo på vandringen kan du lyssna på gardells böcker…. 😉

 • Agingercharlotta

  Lider med dig Stefan ….stavgång….suck….det finns gränser för vad man skall behöva stå ut med!

 • Lage Swärd

  Krya på Dig ! Ta det lungt nu ett tag. Naturligtvis har det varit mycket och påfrestande för Dig,
  den sista tiden. Tur att det inte var något farligt.
  Hälsningar
  Lage

 • Medvandrare i tron

  Ursäkta byte av ämne men enligt Dr. David Owour så kommer en jordbävning mellan Uppsala och Stockholm, titta in på pastor Berndt Isakssons hemsida. http://berndtisaksson.dinstudio.se/guest_164.html David Owour profeterade bla om jordbävningen på Haiti och den i Chile innan de inträffade.

 • Anonym

  Läser man Dej så här utifrån, Stefan, utan att känna till Din livsstil så tycker jag inte Du kan påstå att Du inte fått rejäla varningar om att försöka låta bli att vara tonåring och träna för en olympiad. Det låter rejält fel för mina öron att träna för att må bra och då ofta istället må så dåligt att det blir ambulansfärd. Se upp!