Lördag kväll

Har haft en helt ledig lördag då jag ägnat mig åt städning och en utflykt till Fjäderholmarna tillsammans med fru Swärd. Nu sitter jag och laddar för söndagspredikan klockan 11.00 i Söderhöjdskyrkan på Södermalm. Församlingen går igenom Filipperbrevet och jag ska predika över kapitel 1, vers 12 till 26. Paulus tar upp om hur fastän han är fängslad för evangeliets skull, det som händer honom leder till evangeliets framgång. Han visar också en helt avslappnad attityd inför döden, att leva var för honom Kristus och döden en vinst. Han drogs åt båda hållen, att dö var att komma till Kristus, att leva var att utföra ett arbete som bar frukt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Ulf Stenlund

    Att du predikar systematiskt är berömligt. Det tycks som fler och fler kyrkor följer kyrkoårets texter. Dessa texter är förstås pärlor i Guds rika ord men risken är dels att det går slentrian i predikandet dels att ”allt Guds ord” inte blir predikat.

    Sammanfattnigsvis: Jag gillar upplägget.

  • Christer Roshamn

    Det är bra att predika bibelböcker. I Motala ska vi predika Efesierbrevet hela hösten och till början av nästa år samt 7 bibelkvällar utifrån Efesierbrevet.