Kommer jag att skrälla på Stockholm halvmarathon?

Det händer flera spännande saker den kommande dryga veckan. På söndag predikar jag i Söderhöjdskyrkan på Södermalm i Stockholm, klockan 11.00. Det ser jag fram emot.

Nästa onsdag har jag utfrågning med miljöminister Andreas Carlgren, också i Söderhöjdskyrkan, klockan 19.00.

Och nästa lördag smäller det till ordentligt. Jag kommer att springa Stockholm halvmarathon. Jag tränar för det, men inser att det kommer att bli minst sagt svettigt. Jag blir dock uppmuntrad av profeten Elia i Gamla Testamentet. Det var en man som levde i en övernaturlig dimension av livet med Gud. Och upplevde massor av under och mirakler. Vid ett tillfälle sprang han en lång sträcka på ett övernaturligt sätt, så att han lyckades ligga före kungens hästar och vagnar. Han sprang från berget Karmel till Jisreel i norra Israel, jag har kollat – det motsvarar ungefär ett halvmarathon, cirka två mil. Vi läser i 1 Kungaboken 18:46 i Gamla Testamentet: ”Herrens hand hade kommit över Elia, så att han band upp sina kläder och sprang framför Ahab ända till Jisreel”.

Jag tror att detta kan hända igen. Tänk om Guds hand kommer över mig under Stockholm halvmarathon och jag springer övernaturligt. Då kanske det står i Stockholmspressen nästa söndag: ”knallsensation i Stockholm halvmarathon – pastor sprang ifrån hela svenska eliten” eller kanske ”storskräll i Stockholm halvmarathon – ökänd pastor sänkte personrekordet med över 1 timme”.

Och om Gud gör det undret, då får jag ju fantastiska tillfällen att vittna. Och jag blir nog inbjuden till både New York marathon, Tokyo marathon, och London marathon. Men under kan ju inte upprepas. Och då  får man kämpa i egna kraften igen, och då går det långsamt.

Hur som helst, jag hoppas att några i Elimkyrkan ber till Gud för mig nästa lördag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://http//avemarisstella.blogspot.com Anders Gunnarsson

  Stefan

  Jag ska be att du inte dör av ”stroke” och högmod nästa Lördag! :-)

 • Bo Westin

  Jag skrev en gång en dikt. En dröm om det förlorade löpsteget.

  Jag löpte

  Jag skriver
  vad jag såg

  Jag löpte
  på en väg

  Mot bakgrund
  av gröna träd

  Jag sprang
  så graciöst

  Jag sprang
  i utrarapid

  På väg att
  spränga snöret

 • http://nallemaja-jg.blogspot.com Johanna G

  Kul inlägg! Lycka till med löpningen!

 • Ulf Stenlund

  Bavare oss den här rubriken i Expressen:
  ”Pastor trodde sig kunna göra som Elia men sprack på kuppen.”

 • http:/erevna.nu Christian

  Ja det tror jag. Hur är det med din pappa förresten?

 • http:/erevna.nu Christian

  Ovanstående kommentar var alltså riktad till Stefan…

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Christian,
  Han har nu klarat en till hjärtinfarkt, han har repat sig ordentligt, han är näst intill odödlig.
  hälsn
  Stefan Sw

 • Tea Gustavsson

  Då har du lite att brås på Stefan. Det känns tryggt! :-)

 • Henrik Malmlöf

  Självklart kan Gud göra samma sak som för Elia. Det är samme Evige Gud som vi tillhör. Men om Han inte gör det och du får kämpa i egen kraft, är du ändå salt och ljus och ett vittne för Jesus. Det ligger i vårt DNA som kristna. Ska be för dig broder. Hur det än är om Gud gör ett under imorgon genom dig eller inte, har Han lovat att vara med oss alla dagar intill tidens slut. Det gäller när du springer halvmara, predikar, tittar på fotboll etc. The Lord is with you! 😉

 • http://thommyjakobsson.snabber.se/ Thommy

  Samma tankar hade jag inför helmaran, som jag sprang i år, för första gången. Jag anförde det i min blogg. Som sagt: Gud upprepar sig inte.

  Och Gud ”leker inte” med under. Det var trots allt blodigt allvar på Elia tid. Vi roar oss ju bara.

  Vi ses i spåret, Stefan! Lycka till!! / Thommy