Utfrågning med Göran Hägglund i Elimkyrkan 26 augusti

Jag har alltså inbjudit samtliga partiledare till en utfrågning i Elimkyrkan/Söderhöjdskyrkan, i samband med valrörelsen. Det är bara en som tackat ja att komma till en Stockholmskyrka, det är Göran Hägglund. Lars Ohly och Maria Wetterstrand har tackat nej med beklaganden, där har jag i varje fall haft seriösa diskussioner, men det har inte gått att få in detta i det intensiva schemat i valrörelsens slutspurt. Vänsterpartiet och Miljöpartiet tycker jag i varje fall tog min förfrågan på allvar. Mona Sahlin, Maud Olofsson, och Jan Björklund tackade nej, genom korta mail via medarbetare. Från statsminister Fredrik Reinfeldt har jag inte hört någonting.

Jag har dock diskussioner med några toppolitiker i andra partier så det kan förhoppningsvis bli en utfrågning till, som förmodligen då hamnar i Söderhöjdskyrkan.

Utfrågningen med Göran Hägglund blir i Elimkyrkan torsdag den 26 augusti klockan 19.00 och du är välkommen. Har du tips på bra frågor som ska ställas, skriv gärna en kommentar här på bloggen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.worldwidewebservices.se Tobias Sturesson

  Kul att Göran kommer! En av de viktigaste grejerna tycker jag är hur ni använder media för att fler ska kunna ta del av det runt om i landet. Kanon om ni kan live sända det via Ustream eller liknande och kanske ta in frågor från tittare runt om i landet och kanske ha en live chat för dem osv. Tror vi är många som hade varit intresserade av att delta även om vi inte kan komma till STHLM. (Lägger ni dessutom upp det på er webbsida så får ni ju ett fantastiskt tillfälle att driva trafik till er site).

 • Maria H

  Hej Stefan!

  Brukar ibland ägna tid till bloggar med temat kristen tro. Stötte på Din denna gång. Vi har inte samma inriktning i fråga om världsligt engagemang, Jag tror att vi som kristna borde ägna mycket tid till att förkunna Guds goda nyheter om den kommande himmelska regering som skall styra jorden snart!
  Vad anser Du att Jesus menade med att hans efterföljare inte skulle vara någon del av den här världen? Johannes 17:14, 24-26.
  Jag förutsätter att Du har möjliget att läsa själv. Jag undrar vilka ambitioner Du har
  med att träffa politiker för att tala med dem?
  Jag skulle också kunna tänka mig göra det men då i syfte att hjälpa dem förtstå Guds avsikter. Jesus har ju dött för alla även för politiker! Men jag tror det blir svårt att övertyga dem om att det bästa vore att ödmjuka sig inför Guds mäktiga hand.

  När man helt är inställd på att mänskligt styre skall råda, då är det svårt att inse hur
  Guds kungarikes styre skall överta regeringsmakten!
  Jag stannar väl där och avvaktar om Du har något att säga om det hela!

 • http://low-interest-rate-loans.snvo.net Low Interest Rate Loans

  Brukar ibland ägna tid till bloggar med temat kristen tro. Stötte på Din denna gång. Vi har inte samma inriktning i fråga om världsligt engagemang, Jag tror att vi som kristna borde ägna mycket tid till att förkunna Guds goda nyheter om den kommande himmelska regering som skall styra jorden snart!Vad anser Du att Jesus menade med att hans efterföljare inte skulle vara någon del av den här världen? Johannes 17:14, 24-26.Jag förutsätter att Du har möjliget att läsa själv. Jag undrar vilka ambitioner Du harmed att träffa politiker för att tala med dem?Jag skulle också kunna tänka mig göra det men då i syfte att hjälpa dem förtstå Guds avsikter. Jesus har ju dött för alla även för politiker! Men jag tror det blir svårt att övertyga dem om att det bästa vore att ödmjuka sig inför Guds mäktiga hand.
  +1

 • Mikael

  Hej Stefan!
  Jag hoppas du kunde ställa en fråga till Göran Hägglund!
  Vi fick för några år sedan en diskrimineringslag det enda konkreta vi sett av den är att en invandrare som fått felaktig behandling fick ”rätt” emot Försäkringskassan ingen prövande, lämpligt låg ersättning på en nu värdelös lag.
  Varför prövar Försäkrinskassan en handfull parkinsonsjuka människor som jobbat på Holmens bruk i Vargön/Vänersborg samtidigt som man inte omprövar invandrarens diskrimineringsärende då vi vet att Åke Green gjort det med stor säkerhet möjligt att man aldrig behöver betala ut för det ärendet bara man fullföljer och vinner rättsfallet!

  /Mikael

 • Ulf Stenlund

  #4 Mikael
  Det är lite okväden visa över din kommentar. Jag måste erkänna att jag inte fattar vad du vill.
  Att du tycker att diskrimineringslagen är värdelös framgår men vad i allsin dar har det med ”parkinsonsjuka människor” som jobbat i den nu nedlagda sulfitfabriken i Vargön att göra? För mig förefaller det vettigt att fastställa om människor blivit sjuka av att jobba på en arbetsplats. Jämför gärna med de som jobbade med asbets. Detta ansågs ofarligt men visade sig vara ett riktigt elände.

  Vad har Åke Green med en ”invandrarens diskrimineringsärende” att göra? Vad jag vet har Åke absolut ingenting mot invandrare? Om det är hans Borgholmspredikan mot allsköns synd du menar och att domstolen inte tyckte att detta hade med hets mot folkgrupp att göra så var väl det en välsignelse. Enligt min mening finns det alltför få som predikar mot syndens fördärv.

 • Mikael

  Hej Ulf!
  Nu skall jag försöka ge en liten kurs i vad diskrimineringslagen är till för.
  Vi skall alla vara skyddade av FN:s Konvention (MR) MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER.
  Vissa människor är inte starka nog att emotta sina rättigheter.
  Därför har FN:s Agenda22 lett till en särskild MR konvention för funktionshindrade.

  Innan det föregående valet fans ett flertal ombudsmän som bevakade särintressen för svagare gupper i samhället nu finns det diskrimineringsombudsmannen som skall se över alla lagarna.

  När Diskrimineringslagen startade klumpades alla särintressen ihop.
  Så om en invandrare får igenom en struntsumma som kompensation nöjer sig Försäkringskassan med att godkänna och betala ut.

  Men när det gäller flera Arbetskadade i Vargön kan det bli dyrt. Då processar man tills alla antingen dött eller ma fått rätt i Domstolen, nu är det en instans kvar och några få i livet kvar.

  När Åke Green stod upp för att försvara ståndpunkten angående Bibeln skrift emot de Homosexuella, fick vi ett domslut som slog ner lagen totalt.
  En lag som ska skydda Kvinnor, Funktionshindrade, invandrare, sexuellt avvikande i samhället.

  Åke gick in i en process som skulle värna om de allra svagaste, han vann men vad ansåg Jesus om de som ansåg att de svagaste inte var så viktiga.
  Är det inte här Jesus särar på Får och Getter.

  Han vann och slapp sitta inne, men vad vann han. Stundtals håller jag med honom, står det i Bibeln skall man inte mixtra med det.

  Men här kommer frågan är vi villiga att gå emot Jesu vilja för att vinna: Har vi då vunnit överhuvudtaget någonting.

  /Mikael

  PS. Jag är inte emot predikan om syndens fördärv och väglendande hjälp för bättre liv, jag har dock väldigt mycket emot att peka fingret emot vissa avvikande och all annan synd är av mindre betydelse. DS.