Möjlighet att utbilda sig till församlingsplanterare i Stockholm

Evangeliska Frikyrkan bedriver ett expansivt arbete i Stor-stockholm. I dagsläget är vi cirka 15 församlingar i Stor-Stockholm som samarbetar med Evangeliska Frikyrkan. Vi har ett team på tre pastorer, Kjell-Axel Johansson, John van Dinther och jag själv, som har fått samfundets uppdrag att utveckla vårt arbete i Stockholmsregionen, inte minst genom församlingsplantering.

Elimkyrkan, där jag nu är pastor, har formulerat ett mål, att grunda 10 församlingar fram till år 2020. Totalt är vår målsättning att grunda 50 församlingar till år 2020. En gigantisk utmaning, ja, men nödvändig.

En satsning vi har gjort senaste två åren, och som jag skriver om här på bloggen är Ungdomskyrkan Konnekt, det handlar om att nå tonårsvärlden i Stockholm med budskapet om Jesus. Etapp 1 handlar om att etablera en kristen närvaro ute på stan på fredagskvällar och fredagsnätter.

För att stötta dessa satsningar, startar vi nu i samarbete med Frälsningsarmén en ettårig utbildning som kallas för ACTS. De som går ACTS-utbildningen, som är en studiemedelsberättigad folkhögskolekurs, har möjlighet att praktisera under året i någon av EFK:s pionjärsatsningar. T.ex. att vara med i Ungdomskyrkan Konnekt, eller i någon av de församlingsplanteringar vi håller på att dra igång i Elimkyrkan.

Undervisningen är på engelska. Mer information och anmälan får man hos www.acts.se.

Jag utmanar dig, kom med i församlingsplanteringsarbetet. Du kan göra en viktig insats. Kom med i Ungdomskyrkan Konnekt för att nå Stockholms tonåringar ute på stan på fredagskvällar och fredagsnätter. New Wine i England startar också upp en filial i Stockholm till hösten med teologisk utbildning, förutom EFK:s satsning på SALT.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Christer Roshamn

  Det inspirerar att läsa en sådan blogg Stefan. Vi ser Herren verka även på östgötaslätten.

  Allt gott!

  Christer

 • http://larjungabloggen.wordpress.com/ Henrik Steen

  Ja, trots att jag är från Göteborg från början får jag erkänna att ni i Stockholm utmanar oss övriga EFK-are. Det känns så rätt att ni en-aning-mognare-bröder (än jag iaf) står i frontlinjen, vågar leda och utmana genom exempel. Det inspirerar verkligen.

  Man får nästan komma upp till Stockholm för att studera lite vad ni håller på med. Allt gott!

 • Harriet Bouvin

  Var i Bibeln uttalar Jesus fördömelse om homosexuella? Ingenstans, eller hur?

  Men ofta uttalar Bibeln inklusive Jesus själv fördömelse över omgiftet.

  Så varför predikar omgifta pastorer emot homosexualitet?

  Det är en svår fråga, säger Stefan Swärd.

  Varför är den svår?

  Är det för att det är svårt att få den frikyrkliga livsstilen att överensstämma med Bibeln

  – eller –

  är det för att det är svårt att leva ensam?

 • Pingback: Hur kan evangelium vara elakt? « Erevna – Blogg & Tankesmedja()

 • http://erevna.nu Michael G. Helders

  Hej Stefan,

  Finns det möjligheter att praktisera diakonalt också? – T.ex gatumission bland hemlösa, missbrukare etc.

  Bra initiativ!

 • http://erevna.nu Michael G. Helders

  PS: Passar på att dela med mig en gammal insändare jag hade i ViD:
  http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=2729&Itemid=29