En dag kvar som EFK-ordförande

Nu är det sen fredag kväll och jag är rejält trött efter en heldag med Evangeliska Frikyrkans kongress. Har träffat många härliga vänner från många olika håll i Sverige, och även om man känner många EFK:are så har man lärt känna en del till idag. Vissa frågor lyfter vi fram till beslut i dessa kongresser, och vi har haft ingående diskussioner om flera olika framtidsdokument, om vår inriktning under närmaste tio åren. Sedan har vi också beslutat om att gå vidare med processen om gemensam teologisk utbildning tillsammans med Pingströrelsen och Alliansmissionen.

Nu har jag en dag kvar som EFK-ordförande. Folk frågar vem som ska bli min efterträdare. Och man frågar om vad det innebär att jag ska ta av mig filttofflorna i morgon kväll. Men jag säger ingenting. Godnatt för den här gången.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Ulf Stenlund

    Det är väl trevligt att de du träffar uppenbarligen läser din blogg. Vi får hoppas att din efterträdare också kan vara sig själv i sin nya roll och slipper bekymra sig om vare sig spikskor eller filttofflor.

  • Broder Roger

    Du har uppenbarligen uträttat mycket för EFK under dina många år som styrelseordförande. Jag kan dock beklaga att du inte klarat att flytta EFK-högkvarteret till Stockholm. EFK bör naturligtvis ligga centralt i kungliga huvudstaden och inte ute på Närkeslätten. Den största expansionen vad gäller exempelvis församlingsplanteringar sker ju i Stockholm och inte i Örebro. EFK har fortfarande mycket kvar av provinsiell karaktär. EFK verkar bygga fast sig i sin väckelsehistoria i det område där Fribaptisterna, Helgelseförbundet och Örebromissionen historiskt sett varit starkt tongivande, Att sitta ute på Torp och ha en nationell kongress verkar inte vara någon höjdare. Var tacksam över att du nu får uppleva mer av ditt liv på plats i Stockholm. Allt gott till dig i fortsättningen!