Göran Hägglund kommer till min partiledarutfrågning

Jag har ju bjudit in samtliga sju riksdagsparti-ledare för en utfrågning i Elimkyrkan/Söderhöjdskyrkan i Stockholm. Mona Sahlin och Jan Björklund tackade nej direkt. Maud Olofsson har också tackat nej. Jag har dock fått mitt första ja, Göran Hägglund kommer gärna till denna utfrågning. Jag väntar på besked från Maria Wetterstrand, Lars Ohly och Fredrik Reinfeldt. Vi får se vilka partier och partiledare som visar intresse för kyrkor och kristna, framförallt kyrkor och kristna i Stockholm. Är det bara Kristdemokraterna? Vi får se.

I Elimkyrkan i Stockholm har vi fyra gudstjänster under söndagen. Klockan 10.30, 13.00, 16.00 för etiopisktalande och 11.00 i vår församlingsplantering i Skärholmen. Jag ska predika i gudstjänsten klockan 13.00 i morgon. Bjud gärna in folk du känner i Stockholmsområdet. Jag kanske kommer att anknyta till pågående debatter här på bloggen, vem vet. Elimkyrkan ligger på Östermalm, t-bana Östermalmstorg, korsningen Storgatan/ Styrmansgatan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Maja

  Ohly var ju i Sofia härförleden. Men jag kan inte påminna mig att det orsakade vågen i frikyrkosfären, av någon anledning.

 • Maja

  Ohly var ju i Sofia härförleden. Men jag kan inte påminna mig att det orsakade vågen i frikyrkosfären, av någon anledning.

 • Jonny

  Göran försöker väl rädda vad som räddas kan. Men rimligtvis är den frikyrkliga lojaliteten borta nu efter fyra år av avsteg från kristen värdegrund.

 • Nils

  Varför rösta på KD = kändisdemokraterna ?

  problemställningar till Hägglund:
  1) Chavottering av Lennart Sacrédeus ?
  2) Folkmordet på Armenier & lappkastet i KD med utpekande av Annelie Enochsson ?
  3) Nedpetning av Enochsson till förmån för ny kändis av valberedningen i Gbg – trots att Enochsson erhöll kryssröstad riksdagsmandat.
  4) Tidigare chavottering av Mikael Oscarsson av Alf Svensson.

  Men till syvende & sist vad förpliktar ordet Krist för att bibehålla namnet KristDemokraterna ?

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  JONNY (kommentar 3) – Jag är kristdemokrat, men tyvärr måste jag instämma i det du säger. Det är bra att Hägglund kommer till Stefan Swärds utfrågning men det kan vara för sent att reparera skadorna.

 • http://erevna.nu Christian

  Fråga Hägglund om han bekänner Jesus som Herre.

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Kd och Hägglund ligger riktigt risigt till,frågan är vilka som ska ta deras plats i riksdagen efter valet Sd kanske? (tyvärr lutar det nog åt det hållet).

  Kändisdemokraterna va fyndigt, tyvärr är det allt för sant Nils.

  V v v v Thommy Bergenwall….

 • http://berndtisaksson.dinstudio.se/empty_101.html Metodistpastor Berndt Isaksson

  Ta gärna upp denna fråga i din predikan:

  Ännu ett utslag av antisemitism. KF vill bojkotta Mellanösterns enda demokrati – Israel.
  Låt oss bojkotta KF, och låt oss göra det i lojalitet med Israel och Guds egendomsfolk. Låt vår bojkott av KF bli en tydlig markering om att vi inte vill vara en del av dem som vänder Israel ryggen.

  Mvh
  Berndt Isaksson

  Saxat från DAGEN:

  ” Konsumentföreningen (KF) väst vill att Coop-butikerna ska sluta sälja israeliska produkter, skriver föreningen i ett pressmeddelande på lördagen. Detta efter ett beslut på KF västs årliga stämma i Göteborg. En majoritet av de närvarande 425 medlemmarna klubbade igenom tre motioner om en Coop-bojkott av israeliska produkter. ”Styrelsen kommer nu att driva bojkottfrågan vidare i KF Sverige”, skriver KF västs ordförande Carina Malmer i pressmeddelandet.”

 • BW

  Göran Hägglund är medlem i Svenska Kyrkan. Fråga honom varför man inom KD slutat att tala om den judiskt-kristna traditionen och värdegrunden och numera mest refererar till ”västerländsk humanism”. Glöm inte att bjuda honom på kyrkkaffe!
  En nyskriven dikt:

  Kyrkkaffeprat

  Ibland blir jag förbannad
  på samhället,
  kyrkkaffeprat,
  på mig själv

  Tankarna snärjer mig,
  centrifugerar,
  tills jag utmattad
  kryper ut

  Återigen lär jag läxan,
  jag kapitulerar,
  och söker mig
  till Gud

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  Till Metodistpastor Berndt Isakasson (kommentar 8):
  Vi får se vad det blir av denna Coop-bojkott av israeliska produkter. Det låter ju inte riktigt klokt! Frågan är väl så ny att ingenting går att säga än om människors reaktioner eller vilket pris Coop – förhoppningsvis – får betala för detta tilltag.

 • Anna-Karin

  Lugn pojkar, om ni läser DN på nätet får ni reda på att det blir ingen bojkott. Sedan tycker jag nog att ni ska komma ihåg att då sådana här saker tas upp så har gemene man ingen ”Guds-egendomsfolk-hänsyn”, För de allra flesta människor är Israel ett land som borde veta bättre.

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  ANNA-KARIN – Det behövs ingen ”Guds-egendomsfolk-hänsyn” för att reagera mot en bojkott av Israel. Det räcker med en enkel och fullständigt ”oreligiös” analys.

  Men ämnet som skulle diskuteras här var väl att Göran Hägglund kommer till Stefan Swärds partiledarutfrågning…….

 • Anna-Karin

  Lugn Per, det är metodistpastorn som nämner Guds egendomsfolk.

  Ang. ämnet för trådet, jag hoppas att prästpojken Lars Ohly kommer.

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  ISRAEL ÄN EN GÅNG: Också för mig är judarna Guds egendomsfolk. Men den aspekten behövs inte för att begripa det orimliga i en bojkott mot israeliska produkter.

 • Anna-Karin

  Per: Då man använder stora bokstäver betyder det att man skriker. Lungna ner dig, de ska ju inte bojkotta!

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  ANNA-KARIN: Om du uppfattar några versaler som att jag skriker, måste lugna ner mig och är oinformerad i sakfrågan, då är ett meningsutbyte meningslöst.

 • wildwest

  Haha, lite kul att se hur debatter spretar iväg. Här handlade det om partiledarutfrågningar i en kyrka och så landar vi i Coops förslag till Israelbojkott som inte ska bli av.

  Jämfört med förr i tiden är det kristna ”kollektivet” inte en särskilt viktig valboskap numera här i landet. Tänk ändå vad många prästbarn, fd präster osv det finns bland Europas politiker. Och tänk vad lite positivt som sker i försvaret av kristen tro. Makten förblindar!

 • C

  Per: Det kan bara vara bra att veta att versaler enligt nätpraxis betyder att man skriker. Risken är att det av majoriteten tolkas så, även om det inte var avsikten.

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  C: Denna nätpraxis var för mig obekant. Tack för informationen!

 • Anna-Karin

  @Per:Jag menade väl inte att du var oinsatt i sakfrågan, jag ville bara informera om att KF centralt tagit beslut om att de inte skulle bojkotta och att det stod i DN. Detta skrev jag i inlägg no. 11. Jag menade inte att såra, jag försökte dessutom återföra tråden till ursprungsfrågan (”Nu känner sig A-K en aning ställd och lite ledsen”).

  Nä, nu spottar vi upp oss och ser fram emot fler politiker hos Stefan, som sagt gärna prästpojken Lars Ohly. Maria W och Peter E. från MP skulle också vara kul. Om man kunde kröna denna kompott men fredrk R. skulle jag överväga tågbiljett till Sthlm 😀

 • Peder Nielsen

  Vi får se vilka partier och partiledare som visar intresse för kyrkor och kristna, skriver Stefan Svärd lite provocerande. Men att avsätta tid för utfrågningar är en sak, att bry sig på djupet en annan. Dessutom finns ju de traditionella utfrågningarna som Missionskyrkan har, tidigare på Öland, nu i Vårgårda.
  Jag kan förstå att partiledarna måste sålla. Försök få med de ”kristna” frågorna i den allmänna politiska debatten istället.

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  Peder Nielsen (21),
  Det är väl ändå en självklarhet att intresset för en partiledarutfrågning i Stockholm i kristen miljö starkt indikerar i vilken utsträckning partierna vill lyfta fram ”kristna” frågor och locka kristna väljare. Det motsatta synsättet är orimligt.