Predikan om korset

Nu är det sen lördagskväll och jag sitter och förbereder söndagens predikan i Elimkyrkan. Vi har ett särskilt tema under mars månad som handlar om korset. Jag kommer att ta upp i morgon om att det inte finns någon fördömelse för dem som är i Kristus, att vi har blivit frikända, förklarats rättfärdiga, att Kristus dog i syndarens ställe. Orden pekar i riktning mot en domstol, där Gud är domaren, djävulen är åklagaren, vi är de skyldiga, och Jesus är vår försvarsadvokat, och måttstocken och normen vi ska dömas utifrån är Guds lag. Det som händer är att vi blir frikända, det är vad det betyder att det inte finns någon fördömelse.

Jag kommer att ta upp om hur lagen anklagar oss, och vi blir frikända för att Kristus har hållit lagen och tagit på sig våra synder, han tar vår synd för att vi ska få hans rättfärdighet – att kunna stå helt ren, och utan skuld inför Gud.

Jag blir ytterst inspirerad själv av detta.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399