Minisemester, TV på Livets ord, 50 nya församlingar m.m.

Nu drar jag och hustrun på några dagars ledighet, och återvänder på söndag kväll. Det känns bra.

Under onsdagskvällen var jag på Livets ord och premiär för det nya TV-programmet, Ulf Ekmans talk show. Ett seriöst och proffsigt upplägg, och så Samuel Ljungblahd live, en upplevelse att få lyssna på honom. Och Ekman lysande som programledare. Skojigt också att debattera klimatfrågan med Mats Tunehag. Ett bra grepp att lyfta fram en het och aktuell fråga, och också visa att vi kristna kan ha olika uppfattningar. Ekmans egna bedömningar kan man hitta här. Bra med lite entreprenörskap och nysatsningar inom kristenheten på medieområdet, det behövs det mer av.

Ägnade för övrigt stor del av onsdagen åt möte med John van Dinther och Kjell-Axel Johansson. Vi håller på och drar igång ett församlingsgrundarnätverk med fokus på Stor-stockholm, och med målsättningen att grunda 50 nya församlingar i området till år 2020. Det är bara full gas som gäller nu, och djärva trossatsningar. Officiell start blir en församlingsplanteringskonferens som vi ordnar i Stockholm, på valborgsmässoafton och första maj.

Jag har en dröm, att få starta upp en helt ny tonårskyrka i Stockholm, som är helt fokuserad på att nå tonåringar, med gudstjänster för tonåringar, som får med sig helt vanliga tonåringar. Jag skulle vilja öppna upp hela Elimkyrkan för den generationen. Har någon kallelse och gåvor för att syssla med detta, hör av er till mig, stefan.sward@elimkyrkan.org. Det arbete vi driver med Konnekt är ju ett arbete ute på stan med mycket kontakter, men har inte nått en församlingsbyggande nivå.

Tisdagskvällen var också fascinerande då vi hade ett antal prominenta gäster i Elimkyrkan för att diskutera tonårssituationen i Stockholm. Tidningen Världen Idag har uppmärksammat det hela och kommer att skriva om det i fredagstidningen. Man har redan lagt ut flera texter på sin hemsida. Jag drömmer om en kyrka som är på hugget, är trovärdig, och djupt engagerad i det samhälle där man verkar. Vårt möte i tisdags kväll var ett steg i den riktningen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • BW

  Det verkar röra sig i Stockholms kristna sfär. I dag kanske en vilsen sökande själ kan träffa på en kristen ute på gatan en sen fredagskväll. Tack för det! En kristen som dessutom vill berätta om sin tro. Men städerna är stora så därför behövs fler kristna som möter människorna ute på sta´n så att dessa i sin tur kan få möta Kristus. Det är ju han dom behöver möta och lära känna. Det kommer Kristus att tacka oss för en dag.

  Jag minns när jag som en ettårig kristen fick vara med på ett enkelt torgmöte med filadelfiaförsamlingens utpost i Bro tre mil nordväst om Stockholm och där fick säga några ord i mikrofonen. Vi sjöng några sånger till gitarrackompanjemang. Enkelt och rättframt.

  Vi blir så lätt ”domestiserade” i våra mysiga kyrkor, men den genuina glädjen i att möta nya människor slår allt annat och gör dig mer levande. När vi går ut och är Guds utsträckta händer kommer vi få se mer av de under som skedde i Apostlagärningarnas tid och detta är egentligen normaltillståndet i Guds församling, som vi i många avseenden har fjärmat oss ifrån. Jag ber även för egen del att jag inte ska regridera till att bli en ”mysfaktorhöjande domestiserad huskatt” som har glömt bort vad han ska använda klorna till.

  Så vill jag avsluta med att hälsa våra nya pastorer varmt välkomna till Linköping.

 • http://stenberg.wordpress.com Johan S.

  Uppfriskande att du uppmanar läsare att mejla och engagera sig. Jättepositivt!

  Blir kul att se hur det går med tonårskyrkan! Jag pratade med en indier förra veckan som var chockad över de vattentäta skotten mellan olika generationer i Sverige. Det kan finnas en viss fara generationsuppdelning.

 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  Nu vet jag inte exakt vad du menar med tonårskyrka… Men, om du menar en ”församling” bestående av enbart tonåringar som alltid samlas för sig – hur ska du då klara av att förbereda övergången för dem, från tonårslivet till vuxenlivet, och till en relation med kristna i alla åldrar?

 • Danne

  I’m with you, bro’!

 • Nils

  Men nog har du väl viktigare saker att göra än att vara i TV-soffan hos LO ?

  Visst är väl Ekmans ambition att synas i ytterligare ett media värd att respekteras…
  men kanske devisen & känslan ”har du vait inbjuden till Ekmans estrad så räknas du”.

  Minns att Ekman skulle vara dragplåster på Nyhemsveckan ett antal år.
  Och t.o.m. profilen Jack-Tommy delade generöst på talarstol…

  Hittintills är det nog bara Uppsala-pastorn som varit i LO:s predikostol, föruttom ett antal som bytt supporterestrad som Severin, Borgström & Sverre Larsson.

  Nej ska pa egna plattformar & släpp inte greppet om att prioritera fredag- & lördagsverksamhet bland de unga.

  Ytterst få unga lyfter på ögonbrynen över vilka som äntrar media-plattformar på fredag/lördag med lite kristna filosofiska förtecken.

 • C

  Förstod nog inte riktigt; vill du ha en tonårskyrka, öppna Elim för tonåringar eller både och?

 • http://deborah7.blogg.se/ Deborah

  Nils!

  Det var ett klarsynt inlägg.

  Och – det är självklart, att Ulf Ekman var lysande som ledare…

  Det är just precis det hela går ut på – att servera professionalism.

  Roligt Stefan, att du hade det mysigt.
  ….

  Men tack och lov väljer Herren alltid det, som ingenting är….

  Uppb.17:9 ”Detta är det sinne som ger vishet: de sju huvudena är sju berg som kvinnan sitter på. De är också sju kungar.

  Fem har fallit, en är, och en har ännu inte kommit, och när han kommer får han bli kvar bara en kort tid. Vilddjuret som var och inte är, han är själv den åttonde men hör till de sju, och han går mot sin undergång.

  Och de tio hornen du såg är tio kungar, som ännu inte har fått något rike. Men tillsammans med vilddjuret får de makt att regera som kungar under en enda timme.
  De behärskas av ett och samma sinne och överlämnar sin makt och myndighet åt vilddjuret.

  De skall strida mot Lammet, och Lammet skall besegra dem, tillsammans med de kallade, utvalda och troende, eftersom han är herrarnas Herre och konungarnas Konung.”

  Och han sade till mig: ”Vattnen som du såg, där skökan tronar, de är folk och människomassor och folkslag och språk. Och de tio hornen som du såg och vilddjuret, de kommer att hata skökan och göra henne utblottad och naken. De skall äta hennes kött och bränna upp henne i eld.

  Ty Gud har ingett dem tanken att utföra hans plan och handla i en och samma avsikt och att ställa sin kungamakt i vilddjurets tjänst, till dess Guds ord går i uppfyllelse.
  Och kvinnan som du såg är den stora staden, som regerar över kungarna på jorden.”
  …………..

  Den som har öra – han hör. Och vänder om.

  Mvh D.

 • Läsare

  Man blir så ledsen när man läser både Nils och Deborah.
  Varför denna ton mot Stefan bara för att han ställer upp hos UE.
  Om Stefan hade besökt någon annnan vare sig det handlat om någon troende eller ej så hade ni applåderat och berömt Stefan för hans engagemang.
  Kan inte ni som kristna släppa detta hat mot UE.

  Jag säger inte ja och amen till allt UE gjort eller gör men någon gräns för eran trångsynthet borde det väl finnas

  Heja Stefan S

 • Nils

  Läsare…
  Vaddå ledsen ?

  Gråt över att kyrkportarna generellt är stängda på Lördagar i Sveriges storstäder för ungdom !
  Av ungdomarnas 2 viktigaste fritidsmoment fredag & lördag, så har kyrkorna rationaliserat bort den ena utav dem.

  Förvånas då inte att många ungdomar befinner sig på krogen & andra usla brunnar.

  Mörkertalen är stora över hur många barn, ungdomar som håller till vid usla brunnar från att tidigare hållt mamma & pappa i handen på väg till söndagsgudstjänst.

  De flesta ungdomar är inte ett dyft intresserad av vad Ekman & andra har för sig med sin plattformskristendom, men de är genuint intresserade av att det finns kristna föredömen som delar deras fritid på fredag & LÖRDAG.

  Läs kyrkoannonserna & predikoturerna i de största dagstidningarna & lägg nöjesannonserna bredvid.
  Vilka påstår att de har ett ”glatt budskap” att presentera på helgerna som intresserar ungdom ?

 • Läsare

  Snacka om att flytta fokus från problemet jag tog upp.

  Kanske lite skamsen innombords?

  Ja, jag kan nog vara ledsen över sådant också, men nu var det ju liksom inte det, utan eran reaktion mot SW jag tog upp.

  Det som du tar upp är ju precis vad SW gör, går ut på kvällarna och söker upp ungdommar och dom utslagna.

  Du och jag har förmodligen mycket att lära oss där, därför känns det så patetiskt att klaga på han för att han ställer upp i en kristen Talk Show.

  Kan väl vara bra som omväxling till allt annat elände vi fyller våra sinnen med

 • S-E Sköld

  Gud till Abraham: ”Jag skall välsigna dig och göra ditt namn stort, och du skall bli en välsignelse. Och jag skall välsigna dem som välsignar dig, och den som förbannar dig, skall jag förbanna, och i dig skall alla släkten på jorden bli välsignade”

  DET ÄR INTE TUFFARE TAG SOM BEHÖVS

  mot dagens ungdom

  utan mer av Guds

  välsignelser:

  det är inte tuffare tag

  som förvandlar en

  människa, ett

  folk eller ett

  land

  utan Guds välsignelser!

 • S-E Sköld

  Läsare: ”Kan inte ni som kristna släppa detta hat mot UE.”

  Detta är ett klassiskt grepp, när det gäller att slippa en Biblisk prövning av olika företeelser, läror, liv och annat: att hävda, att granskarna hatar objektet. Det kan ju faktiskt handla om motsatsen!

  När JESUS – som även Hans apostlar – gjorde skarpa uttalanden mot villolärare, och annat, var det inte på grund av hat mot någon människa, utan av kärlek till dem: till alla människor, inkl. villoläraren. Så länge det handlar om argument på Biblisk grund, kan man inte bara avfärda dem som uttryck för hat. JESUS själv har ju uppmanat alla sina får, att pröva lärorna och deras företrädare. ”Låt ingen bedra er” säger Han, som är fårens rätta ägare och herde.

  Mvh

 • BW

  Jag lyssnade på Ulf Ekman när han åkte runt i landet och undervisade. Det var innan Livets Ords församling bildats. Jag fick ett fint intryck av honom som person och upplevde hans trosundervisning som stärkande. Han tangerade svåra frågor om tro, sjukdomar och lidande. En hel del av mina kristna vänner blev hängivna hans budskap och man studerade Kenyon, lyssnade på kassettband av olika trosförkunnare från USA. Jag blev själv ganska snart hängiven trosförkunnelsen, en undervisning som gav färdiga svar på hur olika bibelställen skulle tolkas, tolkningar som hela trosundervisningen var uppbyggd på. Jag ska inte fördjupa mig här i dessa läromässiga frågor. Efter en tid märkte jag att man inte fick ifrågasätta och ställa kritiska frågor, då var man upprorisk och tjänade den ondes syften. Jag distanserade mig då från dessa sammanhang eller rättare sagt, jag blev mer observant och avvaktande och insåg mer och mer den inbyggda problematiken i detta slutna system av färdiga svar och underkastelseproblematik, där ett oprortionerligt stort antal människor blivit knäckta, utbrända och besvikna. Om samma läror fortfarande sitter i högsätet hos Livets Ord finns ett verkligt problem. Livets ord har inte patent på undervisning om tro. Den finns redan redovisad i Guds Ord, i det sanna Livets Ord och borde ingå i alla församlingars tankegods och undervisning. Det blir så lätt fel när starka ledare uppstår, när slutna sammanhang uppstår och när färdiga svar serveras utan hänsyn till varje människas unika bakgrund och individualitet. Det finns ett ansvar hos Ulf Ekman och även hos dem som möter Ekman att redovisa hur det står till med trosförkunnelsen och Livets Ord i dag på ett stringent och tydligt sätt. Förtroendet för kristenheten och för Guds verk måste återupprättas och det sker genom öppenhet och ödmjukhet. En sådan tydlig och stringent redovisning och öppenhet har jag ännu inte sett till.

 • Nils

  S-E Sköld !

  Inte alls hat – enbart en viss nödvändig reservation !

  I mångt & mycket finns det säkert föredömliga kristna hos Livets Ord – säkert i högre procenttal också vid jämförelse !
  Däremot har ”familje-Ministrys” sina absoluta akilles-hälar…

  Men för att korta av svaret:
  Det var en mycket tankeväckande reportage om den danska väckelserörelsen ”Evangelist” på Svt1 i går kväll – den sänds i repris 2/3, med rubrik ”Gud i Gørløse”.

  Tyvärr finns den ännu inte på SVT-play.

  Men jag kan varmt rekommendera den – ett reportageprogram där även ”väckelsens förespråkare” kom till tals – samt drabbade anhöriga som försöker upprätta normala sociala förbindelser med sina anhöriga & negligeras…

  Programmet ger associationer till det tidiga LivetsOrd & framförallt Knutby-fenomenet.
  Men det var informativt gjort & bör ses av alla kristna ledare i dagens frikyrklighet.

 • Anna-Karin

  Jag såg ovan nämnda program och det var ett bra och samtidigt mycket obehagligt program. Även jag associerade till ”Livets Ord” och Knutbyförsamlingen, rätt eller fel kan man väl tvista om men jag tror nog att fler kommer att göra det.

  Se det för all del.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Inlagg tre – Mikael Karlendal,
  ar pa tre dagars semester utomlands sa jag har inget nordiskt tangentbord. Tonarskyrka, handlar bara om att dagens tonaringar ska hora evangeliet, komma till tro, och komma in i ett forsamlingsliv och formas till larjungar.
  Det ar den mest avgorande framtidsfragan for kristenheten i Sverige och pa manga platser fungerar det inte alls. Hur det organiseras ar mindre viktigt, bara vi nar tonaringarna.
  halsar
  STefan Sward

 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  OK! Det jag tänkte på med min fråga var de olika aspekter som C-H Jaktlund bl.a. varit inne på med sin bok. Jag tänkte också på det jag hört om United-Öresundskyrkan i Malmö, som inte lär ha någon särskild ungdomsverksamhet, men väldigt många ungdomar. Men det är bättre att du får utveckla dina tankar mer framöver. Vad tycker du själv om det Jaktlund tar upp respektive Uniteds modell?

 • Paula

  Jag undrar om lite om tonårskyrkan…Är det din vision eller Elims vision? Hur förankrad är visionen i församlingen om du måste ragga medhjälpare till visionen här på bloggen? Borde inte resurserna komma från församlingen hand i hand med visionen liksom?
  /Paula

 • kjell

  Ni som arbetar i församlingarna och som är med på olika ungdomsarrangemang ni får ju den gemenskap som vi andra som har passserat en viss åldersgräns helt förlorat Jag har varit med så länge så jag fick uppleva t.e.x när det startade ungdomskörer så blev det ingen förnyelse i församlingskörerna Eftersom våra pastorer finns med i alla sammanhang så blir dom blinda för hur övriga känner sig Våra stora församlingar är mest sårbara Där blir det ”vi och dom”Eftersom pastorn gärna är tillsammans med dom yngre så sjunker åldern på ledningen i församlingen det blir ”vattentäta skott” mellan generationerna När dom yngre tar över så ökar också ljudvolymen och många äldre klarar inte av att gå om dom inte har hörapparater på bägge öronen och sedan stänga av dom helt annars blir det bara att stanna hemma (Jesus talade till tusentals människor utan mikrofoner och högtalare) Paulus säger i Kol.3:15-16 hur våra möten skall vara och då behövs inga högtalare

 • S-E Sköld

  kjell, en synnerligen bra, tydlig och enkel beskrivning av läget i våra församlingar, efter en lika klarsynt analys av det rådande förhållandet! Gud har bara ett team, och det är HELA församlingskroppen; och den ledare som inte fattat det, har inte förstått Guds Ords klara och tydliga beskrivning av NT-församlingen! Ett huvud och en kropp, med många lemmar. Något annat FINNS INTE i Guds värld!

  Det är kanske därför vi så ofta får höra ”vår församling”, eller ännu värre ”min församling” i stället för det självklara och som Guds Ord använder: ”Den levande Gudens församling”, eller åtminstone ”Guds församling”. Är den människors, bör man ju lämna den fortast möjligt.

  Tack och m br hälsningar

  S-E

 • http://www.singingdogblogg.se Håkan Nilsson

  Målsättningen och missionsuppdraget med Ulf Ekmans talkshow är mycket tydligt uttalad i en artikel om den i Världen i Dag nr 17. Där kan man läsa följande uttalande ” Vårt jobb är att göra talkchowen till en bro mellan svensken och pastor Ulf. ”

 • Stefan

  Blir en aning ledsen över det ständiga ifrågasättandet av UE och LO. Är inte medlem av trosrörelsen, utan medlem i ett mer trad. samfund, men läst ett 20-tal böcker/skrifter av UE och även hört honom förkunna några gånger och kan säga att jag aldrig läst eller hört något tveksamt utan förkunnelsen är så bibelförankrad och kristuscentrerad att jag undrar hur många av de som ifrågasätter UE och LO egentligen läst/hört förkunnelsen?

  Och det är väl fantastiskt att det finns en professionell kristen talkshow i en annars nästan helt sekulär profan media? Det borde ju finnas fler! UE och LO är sannerligen ett föredömme här, och i andra frågor som att de inbringande ett offer på över 300 000 kr till förmån för Haiti eller att de startat över 2000 församlingar i forna Sovjet, för övriga svenska församlingar och samfund.

  Jag tänker avslutningsvis på Jesus bön i Joh 17 om att det är först när vi kristna är enade som världen ska förstå att han var sänd av Gud. Enhet och väckelse är aldrig långt ifrån varandra. Guds välsignelse över det arbete som görs av Stefan Svärd, Ulf Ekman och andra för större enhet i Kristi kropp!

 • Face Time

  Stefan!
  Genom din medverkan i Ulf Ekmans s.k talkshow bidrar du till att legitimera affärsimperiet Livets Ord.
  Du leder ett samfund som är grundat på demokratiska principer och där full öppenhet råder om ekonomi och beslutsordning,
  Livets Ord är raka motsatsen, med slutenhet, nepotism och underkastelse som viktiga inslag i verksamheten.
  Livets Ord är en församling med cirka 2000 medlemmar och sedan ett par år ett tusental kollektivanslutna barn till församlingsmedlemmar.
  Antalet medlemmar har varit oförändrat sedan miiten av 1990-talet.
  När man inte förmått växa organiskt har kursen lagts om till att söka allianser bland andra kristna.
  De allianser som uppstått, har inte sällan varit mer resultatet av ekmanska charmoffensiver än teologiskt motiverade.
  Nu kan vi notera ytterligare ett namn till dem som fallit offer för ”den stora charmen”, Stefan Swärd.
  Det är ytterligare anmärkningsvärt eftersom du inom olika områden visat dig besitta en god analytisk förmåga och omdöme.
  Varför Stefan, bemödar du dig inte om att titta lite bakom de tjusiga LO-kulisserna?
  Om du hade sett all den bråte som finns där skulle du med all säkerhet inte satt din fot i LO borgen.
  Och det är inte bara en massa bråte från 80- och 90-talet, utan det produceras i samma omfattning idag.
  Det du och några andra samfundsledare gör är att stötta affärsimperiet LO i dess strävanden att bredda sin marknad för att öka avsättningen av sina produkter och delta i den ekmanska förmögenhetsuppbyggnaden.
  Det ni gör är också ett dråpslag mot alla de människor som skadats och farit illa av den ekmanska diktaturen.
  Frågan är vad som är viktigast för er: omsorgen om de små och sargade eller att få sola er i den store ledarens glans?
  Jag kan också, som Nils, rekommendera dig att titta på(SVT) det danska reportaget om rörelsen ”Evangelist”, som till sin uppbyggnad, slutenhet och människosyn starkt påminner om Livets Ord.
  Dock uppträder de ännu inte lika polerat som LO, men läran och budskapet är detsamma.
  Ett skrämmande och gripande reportage, som manar till stark eftertanke.
  Varje gång du lånar din röst åt Ulf Ekman eller hans husorgan Världen Idag, raserar du en del av det förtroendekapital du genom åren byggt upp bland Sveriges kristna.

 • Marcus

  Kul att höra dig debattera klimat på ”kväll med Ulf Ekman”! Lite kort debatt bara. Fantastiskt bra program som jag hoppas kommer hjälpa många människor som inte känner Jesus!
  Gud välsigne Stefan Swärd och Ulf Ekman!

 • S-E Sköld

  Jag läste för en tid sedan ett uttalande av en inflytelserik ledare inom Pingstsamfundet, som löd: ”Man väljer sina strider” och då gällde det en fråga om Knutby och Sara m.m. Han tog inte ställning i den frågan helt enkelt och verkade vilja få det att framstå som visligt.

  Men tar man inte strid för svaga själar/får som Sara och Helges drabbade kvinnor, vad har man då i en Guds hjord att göra?!

  Apg. 20:28 ”Så ha nu akt på er själva
  och på hela den hjord, i vilken den
  helige Ande satt er till föreståndare,
  till att vara herdar för Guds församling,
  som han har vunnit med sitt eget blod”

  Var går gränsen för Guds församling, vid den egna matrikeln? Nej, överallt där ett Jesu får far illa, på det ena eller andra sättet är utsatt för rovdjur, och en Jesu herde får vetskap om det, har denna – i egenskap av en Jesu herde ”för hela den hjord” som JESUS dyrköpt – ansvar i sammanhanget: det som är en Jesu strid mot villoläror och andra rovdjur, är också herdens strid. Den väljer han inte själv, utan den väljer fienden åt honom!

 • Per Hallström

  Stefan Swärd, innehavaren av den här bloggen, har varit på en tre dagars semester till Skottland och jag hoppas detta är förklaringen till att en rad kommentarer, främst 23 (Face Time) och 25, 26, 27 (S-E Sköld) har fått stå kvar publiceade. Dessa inlägg är sanslösa påhopp och anklagelser mot Livets Ord och framför allt mot dess ledare, Ulf Ekman. Jag har själv en del synpunkter på Livets Ord, framför allt när det gäller ledningsstruktur och den starka anknytningen till en bestämd familj. Egentligen är Livets Ord en ganska ”osvensk” företeelse men i USA skulle ingen ens höja på ögonbrynen inför denna ministry, knuten till en pastor och hans fru.
  Min poäng är INTE att Livets Ord ska slippa kritik. Men jag menar att den mer normala debatten på Stefan Swärds blogg förstörs av att kommentatorer typ Face Time och S-E Sköld tillåts att härja fritt.

 • Face Time

  Per Hallström!
  Stefan Swärd är en sann demokrat som leder ett samfund som bygger på demokrati, öppenhet och respekt för det fria ordet.
  Dessa värden har också präglat hans blogg.
  Om man som du mött argument och påståenden som du ogillar, kan du välja att sakligt bemöta dem under förutsättning att du har något av betydelse att säga.
  Eller, om du inte har något vettigt att säga, är det enklast att ropa på censur.
  Precis så agerar Livets Ord.
  Obehagliga frågor släpps inte fram, tystas ner, ignoreras, negligeras.
  Respekten för sanningen och det fria ordet är lika med noll.
  Tror inte Stefan behöver hjälp med att censurera kommentatorer som mig och S-E Sköld, som serverar en del beska sanningar.
  Om du har någonting att säga, koncentrera dig på sakfrågan, ”vässa pennan” och försök åstadkomma en vettig kommentar istället.

 • S-E Sköld

  Per Hallström, tydligen har våra inlägg varit bra, eftersom Du ropar på censur i stället för att försöka bemöta dem. Sanningen kan man bespotta, det gjorde man ju med JESUS också, men man kan inte döda den; hindra den. Den står upp igen, enligt Nils Bolanders diktning.

 • Per Hallström

  Du, Face Time, talar om den ekmanska förmögenhetsuppbyggnaden. Det måste uppfattas som en beskyllning mot Ekman att han ”skor sig” privatekonomiskt på sin församlings- och missionsverksamhet. När det gäller dig S-E Sköld gör du ett uttalande om att Pingströrelsens högsta ledare ”gjort sig delaktiga i de efter Ulf Ekmans framfart efterlämnade spåren, skadade människor och församlingar”.

  Dessa exempel får räcka.

  Att från den här bloggen ta bort rent personliga påhopp som inte ens är närmare motiverade kan inte definieras som censur..

 • S-E Sköld

  Per Hallström, Bibeln säger, att vi gör oss delaktiga i villolärares onda gärningar om vi ens hälsar på dem (2 Joh. 9-11) och om man dessutom kramar om dem, så måste ju åtminstone samma Bibeltext gälla.

  Till det kommer, att jag står för det jag skriver; inför vem som helst. Domstol också, om det skulle bli aktuellt.

  Mvh

 • kjell

  Per

  Det blev en tråkig blogg om ingen vågade säga vad han tycker Dessutom ser din kommentar konstig ut om den står ensam kvar

 • Matte.R

  Ekmanska !! det ordet måste bara in i ordboken 2010 och k märkas = )