Att gå ut

I går kväll var vi ute med Ungdomskyrkan Konnekt igen, efter lite jullovsupphåll. Det var väldigt kallt, cirka 14 grader i Stockholm, så vi fick köra en liten nedbantat variant. Det var också få människor som var ute och på grund av vädret kunde man inte ordentligt stanna vid vårt mobila utomhuscafé. Trots de dåliga förutsättningarna så fick vi ändå lite samtal. Jag var också på möte med polisen och socialen under kvällen, och det var tydligen inga nattvandrare ute alls i går kväll, för övrigt.

Men all uppmuntran till den grupp av kristna ungdomar som trotsade kylan och ändå gick ut i går kväll. Jesus har kallat sina efterföljare att gå ut i världen och berätta om honom, och inte sitta instängda i kyrkor, eller bara bedriva verksamhet som bygger på att vi bjuder in människor till kyrkorna. Och det imponerande är att det inte är bara ungdomar som går ut, Anders Engdahl från Elimkyrkan följde med ut i går, och han är 60+.

Ser fram emot ett spännande år 2010, då massa människor i Stockholm ska lära känna Jesus.

Återigen – bloggläsare som känner personer i Storstockholmsområdet, som skulle behöva en inbjudan till Elimkyrkans Alphasatsning som börjar i början av mars, informera dem och maila sedan mig på stefan.sward@elimkyrkan.org så ska jag se till att någon från Elimkyrkan kontaktar den berörda personen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Härligt med människor som bryr sig,församlingen kan i bland liknas vid ett fotbollslag med 11 spelare och hyfsad publik på några tusen som hejar på.

  Den största tillfredsställelsen man kan uppleva som människa är när man gjort något för någon annan utan att tjäna på det.

  Var välsignade och gör ert bästa för er nästa.

  v v v v T.B.

 • http://alertsweden.blogg.se/ alert

  Angående ”Elimkyrkans Alphasatsning” …
  läs här om ”sanningen om ALPHA-kursen”:
  http://alertsweden.blogg.se/2010/january/about-the-alpha-cours-have-they-really-unde.html

 • Harriet Bouvin

  Svar till alert:

  Men vad säger då Jesus till den lärjunge som irriterar sig över personen som på andra sidan sjön går runt o döper i mästarens namn? Jo;

  ”Om han så gör, vad kommer det dig vid?”

  -Och har du sopat rent framför din egen dörr?

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Harriet: Tror inte man behöver känna sig ”träffat”, det finns frågeställningar man kan ta upp kring alfa kurs. Tror absolut inte det handlar om vilka som gör goda eller dåliga gärningar.
  Man kan t.ex fråga sig hur effektivt det egentligen är, när stort sätt alla kyrkor i hela Sverige kör med Alfa kurser- allt ifrån ytterst liberala kyrkor till konservativa.
  Dock som Stefan påpekade i en annan tråd- så kan man ju lägga upp det på olika sätt, och hur man lägger upp det- avgör ju självklart vad som är bra eller dåligt.

  Anna i den andra Alfa tråden- såsom mig själv är relativt nyfrälsta (jag har varit frälst i 4 år- snart 5). Jag tror man kan lära ett och annat av nyfrälsta också, och varför nyfrälsta som relativt nyfrälsta ibland ställer sig frågande till kyrkans metoder för att få människor in i kyrkan- det har ju funnits något en gång som gjorde att man ”sålde allt” för att få tag i ”pärlan”. Det är ju något som gör att människor såsom Anna i den andra tråden- brinner för evangeliet, och när man då kritiserar de som kritiserar Alfa- så för man ju komma ihåg att Alfa kursen i sig själv inte är att sprida evangelium utan ett sätt att ge människor en introduktion i kristen tro (även om man ibland kan ta del av evangeliet även på Alfa kurs- som sagt- beror på hur man lägger upp kursen).

  För ni som kan engelska- och som är osäkra på vad jag menar med ”evangeliet” så delar jag med mig ett kort video klipp- med evangeliets budskap klart och tydligt:
  http://www.youtube.com/watch?v=P9jOJMsiVwE

  Guds frid & varma hälsningar,
  Michael
  F.d. båda alfa som beta ledare- och ser båda positiva som negativa sidor med den berömda alfa kursen.