Nu skriver jag ett jättetråkigt blogginlägg

Nu tänkte jag skriva ett jättetråkigt blogginlägg och bara berätta om vad jag har gjort idag. Inte för att jag tror att det intresserar någon, men jag känner för att skriva det. Men det kommer säkert att skapa en debatt med uppåt 50 kommentarer, jag kan tydligen säga vad som helst och det uppstår en debatt.

Jag var ledig idag från alla kristna uppdrag (delvis), så jag och fru Swärd unnade oss en rejäl sovmorgon, och vaknade först drygt klockan 10.00. Därefter hade jag en jätteinspirerande morgonbön före och efter frukosten, då jag bland annat läste John Wimbers klassiska bok om helande. Den skriver jag nog något om snart. Mycket läsvärd och konstruktiv, och behöver tillämpas ännu mer. Sedan gick vi och handlade, mjölk, rostbiff, mandariner, päron m.m. Intressant va. Sedan gick jag och tränade på gymmet i nästan två timmar, och efter det blev det middag. Eftersom min fru kommer från Skellefteå så åt jag Pitepalt till middag.

Ikväll har jag ägnat mig åt mitt konsultbolag några timmar, och skrivit lite om effekter av Köpenhamnsmötet, och granskat en ny utredning från Energimyndigheten. Elimkyrkan har jag ägnat mig åt litegrann idag, hade bland annat 1 timmas telefonsamtal med Johan Eriksson ikväll, om marknadsföringen av vår Alphasatsning. Det är en stor utmaning för en storstadsförsamling, att tala om att man finns, och vad vi har för budskap att komma med. Att väcka uppmärksamhet mitt i storstadsmyllret, bland alla röster, en gigantisk och spännande utmaning.

Godnatt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Katta

  Frid!
  Blir det inte jobbigt att läsa en bok samtidigt som du ber? Accepterar din fru att du läser samtidigt som du pratar med henne och förhoppningsvis också lyssnar…

  Har ni provat kinesiska nashi päron? Jättegoda! Tror det är denna vecka de finns på netto för 10:-/kg, om ni nu har netto i Sthlm? I Skåne finns det ju. Danskarna ”tappade” ju Skåne i kriget, så nu har de ny strategi. De köper Skåne, och, ja, halva Småland också! Sen startar de affärer så de får betalt för sina utlägg! Rätt intelligent faktiskt!

  Det här kanske kan spä på din kommentar önskan? Vem vet…

  Gott nytt år
  /Katta

 • Anna-Karin

  Helt OK middag! Pitepalt är gott. I Pite finns en Paltakademi som, efter vad jag har förstått, kämpar för paltens spridning! Själv mumsade vi på lax, romsås och pressad mandelpotatis, inte fy skam det heller!!

 • Olof

  ”Eftersom min fru kommer från Skellefteå så åt jag Pitepalt till middag.”
  Det är humor!

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Men nu har du väl skrivit fel ändå. Att det var din lediga dag. Du menar väl din lediga vecka? Hann du läsa en bok också? Själv hade jag ingen sovmorgon för jag vaknade redan 10.44, åt frukost som var framställd. Ägget och kaffet var kallt. Sov middag. Drack kaffe. Gick och handlade. Lämnade tillbaka en bok som jag lånade för ett halvår sedan och nu har läst några sidor av sista kapitlet. För ett halvår sedan läste jag hela första kapitlet. Åt middag, åkte tåg drygt 20 mil, träffade en jättetrevlig kvinna på sådär 20 bast, har skrivit några bloggkommentarer och druckit te. Har som vanligt glömt att ta mina blodtrycksmediciner, och har sagt bestämt nej till vaccinering. Dör man inte av influensan dör man av vaccinet. Men det bestämmer Gud, och han tycker väl inte att jag har gjort allting som jag ska göra i jordelivet. Är jättetrött av kylan. Nog kan man tala om bönhörelse. Frågan är bara vilken gud som undanröjde klimathotet. Det har ju betts till olika gudar

 • http://buggfix.blogspot.com Ludvig

  Lars:
  Ja inte verkar det vara mina böner angående klimatet som blev hörda för jag hatar ju kyla.

  Å andra sidan har jag försetts med oerhört varma vinterkläder och svettades något kolossalt sist när jag var ute och provade dem. Det var väl ca 25 minus och jag gick väl en halvmil ungefär…

 • wildwest

  Haha, lite normalt liv alltså. Jag benade ut kung Sigismunds barn i mitt genealogiprogram och insåg att släkten Vasa (eller Waza) dog ut snabbt i den polska grenen. Förundrade mej också över hur väl kung Johan III tog hand om sina illegitima barn. Funderade över hur Gud såg på dynastiska äktenskap, där ingen kärlek fanns med i bilden, och att man istället hade älskarinnor som man verkligen älskade. Gick aldrig utanför dörren.

 • http://ovresalen.wordpress.com David Åhlén

  Ser fram emot bokrecension!

  frid över din dag
  David

 • Jonny

  Du skrev ”Det är en stor utmaning för en storstadsförsamling, att tala om att man finns, och vad vi har för budskap att komma med. Att väcka uppmärksamhet mitt i storstadsmyllret, bland alla röster, en gigantisk och spännande utmaning.”

  Jag förstår vad du menar, men om en församling är salt och ljus så märks den med automatik. Dessutom är det inte församlingens uppgift att göra reklam för sig själv. Församlingen har som bekant Jesus som huvudperson och ett flertal uppgifter som han har gett oss.

 • BW

  #6

  Wildwest, du berättade förut att du bevistat en stor ”ekonomikonferens” i Köpenhamn, om jag nu minns rätt. Dessutom verkar du vara intresserad av historia. Vad är din profession om man får fråga? Docent i ekonomisk historia? Och vad är ett genealogiprogram? Inget vanligt släktforskningsprogram förmodar jag.

 • Anna-Karin

  Går lite trögt att komma upp till 50 kommentarer……tänkte jag skulle bidra lite…..

  Undrar om Olof i 3-an nånsin ätit Pitepalt?

 • S-E Sköld

  Med JESUS i talarstolen, kommer folket. Översatt till nutid; när JESUS – Jesu Ande – fått uppfylla predikanterna kommer folket, för att samlas kring talarstolen.. för att få del av Livets bröd och vatten, till läkedom för hela Människan: till kropp, själ och ande.

  Och ryktet om Honom går ut över hela stan, ja, det går inte att stoppa!

  Den uppståndne

  och levande

  JESUS

  steg fram

  i vårt bönehus

  och efter Honom

  kom floder av

  kärlek

  in i hela

  byn.

 • wildwest

  #9BW: Jag är finanschef för en medelstor svensk koncern i Stockholm.

  Jag har haft ett historieintresse sen jag gick i skolan, mest svensk historia men även specialiserat mej på andra världskriget eftersom min mor gick igenom helvetet.

  Jag brukar kalla det genealogiprogram av gammal vana eftersom det ordet funkar även på andra språk, det är ett enkelt och mycket användarvänligt svenskt program som heter MinSläkt. Där kan man förstås även lägga in annat än sin egen släkt i en ny fil, t ex utgick jag från kronprinsessan Victoria. Man kan följa släktleden ända tillbaka till folkvandringstiden och när adel gifte sej med adel så kan det bli precis hur mycket som helst att lägga in, just nu uppe i ca 17000 pers. Kul att ha, men fråga mej inte exakt vad det ska vara bra för: ett tidsfördriv bättre än tv-tittande, en kombination av samlar-, historie- och släktforskningsintresse…

 • Stefan A

  Nu äre bara 37 inlägg kvar. 😉

 • BW

  Wildwest, jag blev allt lite nyfiken på att söka mitt ursprung. Jag är själv mycket historieintresserad och läser just nu om ”den nya imperialismen” i Asien. Historien är med vissa undantag en odysse genom mänsklig ondska och dårskap.

 • Broder Roger

  Troligen bättre använd tid att debattera innehållet i någon annan av Stefans bloggposter än att bidra till att han får 50 inlägg för att han delger en helt vardaglig berättelse.
  Pitepalt är knappast typisk för västerbottniska Skellefteå, men det är av sekundär betydelse.

 • Andreas

  Bara 34 inlägg kvar…