Jag har samma uppfattning som ärkebiskopen

Tidningen Dagen intervjuar idag ett ungdomligt gäng aktivister om vad man tycker om utgången av klimatmötet i Köpenhamn. Man kan där notera att jag har samma uppfattning som ärkebiskopen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.youtube.com/user/LarsNilsson123 Lars

  Varför ge upp om man är övertygad att man har rätt :) jag är övertygad att så som poltitiken sköts idag där pengar/lönsamhet är tongivande, inte kan leda till annat än kracher av olika slag i vår värld. Tiden arbetar för att förändring måste komma på vår jord.

 • Mikael

  Hej Stefan!

  När jag tycker det ser nattsvart ut brukar jag påminna mig om att:
  ”Det är aldrig för sent att ge upp!”
  En tanke som ironisk nog ger mig styrka att fortsätta streta vidare.

  Så låt oss ge upp den övertron som var innan UN Hopenhagen Cop15
  Se över var och vad gjorde att det gick fel och lära oss för framtiden, ta sedan nya tag och arbeta med de parter som förlorar mest på att bry sig om miljön!

  Det kan vara att se över var kommer den energin jag förbrukar, ifrån.

  /Mikael

 • BW

  Själv förordar jag kärnkraften som ett realistiskt alternativ. Vindkraft är OK bara det inte blir för många snurror som förfular miljö. Ytterligare ett steg blir att införa restriktioner på energiuttaget vilket blir en svårare nöt att knäcka. Bara datoranvändningen tror jag drar 1 procent av det totala energiuttaget och kommer att öka ju fler som får tillgång till internet. Övergång till miljöbilar och mindre köttkonsumtion är andra alternativ. Tänk bara vilket överflöd och överdåd som saluförs i våra västerländska (matvaru)affärer och som har transporterats hit med fartyg som drivs med miljöfarlig dieselolja och skitar ner atmosfären helt oproportionerligt mycket jämfört med t.ex. biltrafiken. Fattiga bönder som svedjebränner regnskogen frigör varje dag koldioxid motsvarande 40 000 000 flygresor London – New York men dom kämpar ju för sin överlevnad i motsats till oss som lever i överflöd.