Vid helgens slut

Nu är jag i slutet av helgen där jag under lördagen umgicks med Europeiska Baptistfederationens generalsekreterare Tony Peck, visade honom bland annat regeringskvarteren, Helgeandsholmen och Gamla Stan i Stockholm, och turen avslutades med ett trevligt restaurangbesök i Gamla Stan.

Halva söndagen ägnades åt Elimkyrkans församlingsplantering i Vårberg/Skärholmen i sydvästra Stockholm. Ska man spana efter morgondagens kyrka är detta en perfekt plats. Spännande att se engagemanget och möta människorna, hängivna kristna, de som är nyfikna på kristen tro, och de som nyligen har kommit till tro. Fascinerande vittnesbörd som jag fick lyssna till.

Andra halvan har ägnats åt en farsdagmiddag hemma, då 3/4 av barnen var hemma utom yngste sonen som jobbar i Kina. Jättenice.

Kommande vecka händer spännande saker med bl.a. EFK:s medarbetardagar i Linköping och vi drar igång ett nytt församlingsgrundarnätverk i Stockholm.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • wildwest

  Vad sa Peck om Norrmalmskyrkan?

 • http://www.betheligagnef.se Carl Lindahl

  ett grunda-församlingar-i-stockholm-nätverk, eller ett grunda-församlingar-i-sverige-nätverk som dras igång i Stockholm?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Wildwest,
  Eftersom en blogg är ett offentligt forum måste Peck själv svara på frågan. Däremot bekräftade han min bild, att det är allmän praxis i baptistförsamlingar i Europa och över hela världen, att äktenskapet gäller för man och kvinna. Så min slutsats är att Norrmalmskyrkans hållning är något unikt inom världsbaptismen. Denna fråga finns inte på agendan inom europeisk baptism. Norska baptistsamfundet har haft en konflikt kring denna fråga, och då handlade det om en enskild baptistförsamling hade en enskild ledare som levde i ett öppet homosexuellt förhållande, och samfundet markerade tydligt att det var oacceptabelt.
  Carl L,
  fokus är på att grunda församlingar i Stockholm. Vi möts i Elimkyrkan på fredag kväll.

  hälsn
  Stefan Swärd

 • http://mattiasneve.wordpress.com mattias

  Stefan, är lite nyfiken på vilka ”vi” är? Alltså är nätverket en EFK-grej eller har det ett bredare fokus?