Predikan i Elimkyrkan söndag 11.00

Nu är det lördagskväll och jag sitter och förbereder predikan i Elimkyrkan i morgon klockan 11.00. Den kommer att handla om församlingens vision och framtid – del 2. Predikan kommer att läggas ut i audio-form på Elimkyrkans hemsida i morgon eftermiddag, www.elimkyrkan.org, och ska också försöka lägga ut ett treminuters youtube-klipp som summerar predikan, i morgon eftermiddag eller kväll.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://polaritet.blogspot.com John Nilsson

  Finfint. Men nu har det dock gått över en vecka sedan du lovade att skriva om kvinnliga ledare. Hur blir det med den oerhört viktiga frågan här? Inser att du har skeppet fullt med uppgifter, dock har du hållit oss på sträckbänken ett tag nu…

 • pelle

  Jonas Gardells bok blir anmeldt i dag i Norges største avis, VG. Anmelderen skriver blant annet: ”Selv om han er æresdoktor i teologi ved univeristetet i Lund, er hans akademiske tilnærming til stoffet påtagelig emosjonelt.Målrettet revisjon/ underslag av bibelsk materiale og mye spenstig fantasi må til for at Jesus skal passe inn i det Gardellske religiøse univers. Det er frekt å legge til grunn at på Jesu tid ble de færreste eldre enn 25 år, at han var tannløs og stygg, og at Jesus neppe fikk noen lese/ skriveopplæring siden det nok ikke var noe skolevesen i den lille ”elendige” barndomsbyen Nasaret.
  Forfatteren er åpenbart ikke kjent med det faktum at ”guttungen” vokste opp med ca. 30 minutters gangavstand fra byen Sepphoris, et multikulturelt sentrum for en fruktbar og rik region basert på eksport/ handel. Såvel kunst som akademia blomstret her, og selv enkle næringsdrivende som fiskere og tømmermenn behersket gresk i regionen- rett og slett fordi det var forretningsspråket.
  Kilder som Burton L. Mack og hans bok Det tapte evangelium understreker disse sosiologiske forhold, men blir glatt underslått av Gardell.”

  Og ingressen til anmeldelsen av boka, er: ”Jonas Gardell skaper i denne omdiskuterte boken ”sin egen Jesus”

  Hyggelig at norges største avis ikke lar seg narre av Gardell!