Möte med svenska fotbollslandslaget

Nu har jag mött hela svenska fotbollslandslaget här på Malta, dit de anlände under eftermiddagen. Har sagt grattis till Zlatan, hejat på Lagerbäck, Anders Svensson och de andra, och haft en pratstund med biträdande förbundskaptenen Roland Andersson, och vi diskuterade både matchen mot Ungern igår och kommande matchen mot Malta.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Rune Karlsson

  De andra prisa vagnar, de prisa hästar, men vi prisa HERRENS, vår Guds, namn. (Ps. 20:8). Kanske något att reflektera över?
  Är detta (idrotten) en för helig ko att röra vid?
  Ikon som ikon ?

  I all ödmjukhet och utan fördömelse över någon!

 • Ronny

  Kul verkligen kul Gud välsigne Landslaget och er och Malta och Sverige och världen och Israel och församlingen och livet .Med liv och övernog Och tro på Jesus vår Herre. Som vår Herre och frälsare med evigt liv i Gud för Gott och frid med Gud ber jag Gud om till Guds ära för Guds skull i Jesus namn , amen!!!

 • Alexander

  Rune, är du inte människa eller?
  Eller lever du i sånt tydligt Kristuskoncentrat så att du känner; rabbla,rabbla,rabbla, pris,pris,pris? Självklart, att reflektera – men aldrig bli oförnuftig eller onärvarande. Människan ska inte allenast leva av mat&bröd – nej, men hon ska leva av det och Herrens ord. Balans, vettu.
  Förstår att du menar kungadömet av Zlatan. Litet stolt över Sverige kan du väl vara, något spritter väl även i dig när det går bra för landet i sammanhangen.

 • Christian

  Stefan, imponerande!. Du går från klarhet till klarhet…

 • http://www.reclaim.nu/wordpress Mattias Berggren

  Men inte många hammarbyare i det sällskapet? Förlåt mig men kunde inte låta bli…

 • O.K

  När jag var ung i ÖMs barndom fick jag lära mig att inte sitta där bespottare sitter
  PS.1:1-3 det innebar bland annat att ej gå på fotboll så jag kan instämma med Rune

 • T

  Det är bättre att dyrka JESUS än Zlatan!!

  Han har vunnit den största segern!!

  Att älska och lyda honom ska vi ha som mål!!

 • O.K

  På tal om fotboll så hörde jag att Brasiliens landslag har många evangeliskt kristna det kan vi hurra för

 • C

  Tycker inte att motståndet mot idrott är det som frikyrkan ska vara mest stolt över. ”Sitta där bespottare sitter.” Att tillämpa det på fotboll är så dumt att det knapt är värt att kommentera…

 • BW

  Detta vurmande för Zlatan och nu senast Stefans förslag att göra Zlatan till kung av Sverige får mig att tänka på vad Predikaren skriver i bibeln i Kap.10 vers 5,6 och 7:

  ”Ett elände gives som jag har sett under solen, ett fel, som beror av den som har makten:
  att dårskap sättes på höga platser, medan förnämliga män få sitta i förnedring. Jag har sett trälar färdas till häst och hövdingar få gå till fots såsom trälar.”

  Vi får vara glada att inte Stefan har makten och att han lagt sitt liv i Jesu händer, annars vet man aldrig vad han hade kunnat ställa till med. Zlatan är väl miljardär snart för att han är så bra på att placera en boll i motståndarlagets mål. Jesus blev värderad till trettio silverpenningar. Det säger lite om tillståndet i denna värld. Och ärligt talat så bryr jag mig inte ett smack om Sverige vinner fotbolls-VM eller vad det nu heter.

 • O.K

  BW tack

  C

  Det handlar inte om motstånd mot idrott men om jag sitter med i den miljön och en boll går lite snett och min bänkgranne spyr ut sig mängder av svordomar då mår inte jag bra så enkelt är det.Sedan tror jag att många skulle må bra av att begrunda 1a psalmen

 • Henrik Lööv

  Zlatan är inte bara bra, han är helt underbart bra! Tack gode Gud för att Zlatan är svensk!!!

 • BW

  Nog för att jag kan uppskatta en idrottslig prestation. Vi kanske borde be för Zlatans frälsning och inte bara tacka Gud för att Zlatan är svensk. Som bekant är det svårt för den som är rik att komma in i Guds rike.

  Och Predikarens visdomsord är tillämpliga också i kristna sammanhang. Tyvärr!

 • http://www.betheligagnef.se Carl Lindahl

  D.S. Lewis Axberg: Du får tänka på att det är fler som läser i dessa kommentarer, också de som inte sagt någonting alls om dina långa blogginlägg. Vi vill inte börja dagen med att höra dig häva ur dig anklagelser om köttslighet, feghet, hyckleri och att vi är barnrumpor. Det är en annan sak att ta sådant i ett samtal, men nu skriver du det på en anslagstavla på torget där alla läser och alla får orden över sig.

 • Henrik Lööv

  Självklart ska vi be för Zlatans frälsning. Att ödmjuka sig som syndare i behöv av Jesus frälsning är nog inte så lätt när man har tiotals miljoner och får ta emot tusentals människor jubel och beundran. Men frälst eller inte så är jag i alla fall glad för att Zlatan är svensk, så det så!

 • http://www.bikelife.se/lyckligagatan Nils

  Hej Stefan!

  Va roligt du verkar ha det i medelhavet. Tänk, både Paulus och Zlatan på samma resa.

  Men du måste sålla bland kommentarerna!
  De efter-”diskussioner” som uppstår bland kommentarerna är oerhört negativa för din blogg. Tycker jag.

  Mvh
  Nils Lyckander

 • C

  OK: 1a Psalmen är en av mina favoriter. Att koppla den till fotbollsmatcher är dock dålig teologi. Men om du mår dåligt av att gå på fotboll ska du naturligtvis inte göra det. Gör det inte till en andlig fråga bara.

 • BW

  Broder DS, du skriver: ”Och Tack Vare Guds Oandiga Nad–Sa kan Vi Icke synda”

  Jag antar att du tagit detta från 1 Johannes brev 3:9. Men läser du längre upp i texten, i vers 6 står det: ” Var och en som FÖRBLIVER i honom, han syndar inte.”

  Att tro att en kristen inte kan synda är en villfarelse av allvarligt slag, att ta ut en bibelvers ur sitt sammanhang på detta sätt. Det är bara att läsa i NT så upptäcker vi snart många exempel på kristna som syndat.

  Du går uppenbart över gränsen ibland när du blir hotfull, t.ex. när du talar om att ge dina kritiker en dansk skalle och utbrister i skratt i samma andetag. Det ger mig kalla kårar och faller kanske under lagparagrafen ”olaga hot”. Vi kanske ska trösta oss med att du inte vet var vi bor. Så skärp dig och sluta upp med dessa hårda och kärlekslösa utfall mot dina kristna syskon!

 • Peter

  Hej broder D.S! Har du någon email adress?

  Var vänlig och ge ut den tack!

  Har du läst Gabriels brev här på bloggen till dig?

  Jag privoriterar som du i tacksamhet
  Jesus frälsande blod på korset! Halleluja!
  Genom rymdskeppet vinner vi seger!

 • Nils

  #18
  Hörru ”Nisse” !

  Jag har tidigare vädjat till dig att använda ett annat nick än enbart Nils.
  Jag har skrivit på internet & Swärds blogg länge & då är det tacknämligt för läsare och även för mig om du som nytillkommen skribent använder ett annat nick än enbart Nils, då du självklart kan förväxlas med mig…
  Skriv i fortsättningen Nils L. eller Nils II som jag skrev tidigare.
  Jag vill inte sammanblandas med någon annan som ev. kan ha avvikande åsikt än vad jag har.
  Tack !

 • http://www.bikelife.se/lyckligagatan Nils

  Men snälla nån!!!
  Det är väl ingen allmän rättighet att vara ensam om sitt eget tilltalsnamn. Förresten betyder nick ”smeknamn”. Nils är mitt tilltalsnamn. Även ditt måhända. Vilket sammanträffande.

  (Skit också! Nu har jag blivit inlurad i en sån där låtsas-diskussion som jag inte gillar. Jag ska sälja modemet.)

 • Nils

  #23
  Barnsla dig inte !
  Du skriver bara till något i första rutan – det är upp till dig !

  Respektera enbart att jag inte vill sammanblandas med dina kommentarer…
  Det är knappast för mycket begärt – då jag skrivit här ganska mycket & under lång tid !

 • Ronny

  Vill bara säga nåt till allas försvar och till min vän D,S Lewis Axberg. Som jag känt i 23 år och som är en av Guds nåds gåvor och vänner från Gud .Och som bidrog till att jag valde att bli frälst skärtorsdagen påsken 1986 …

  Och att Ps 24 Jorden tillhör Herren och allt som är där på och de som bor där på…

  Och …Sak 4:;6 icke igenom en människas kraft eller styrka ska det ske , men igenom min Ande säger Herren Sebaout

  Och med vill jag säga . med tanke på att vi människor är blott kött och blod i en fallen värld. Hur civiliserade eller ociviliserade vi än är eller kan bli efter denna fallna världs menning eller vår egen .Och att en hel del av det följer oss av världen och oss själva och djävulen med in i församlingen och det nya livet med tyvärr. Och är nåt vi tillsammans får med Gud kämpa trons Goda kamp om till segrar och genombrott i Anden för Andlig frihet i Gud som Gud vill och kan låta det bli med frid med Gud och nästan och varandra och oss själva och livet och Guds Ord .Och som vi kan hjälpa varandra med . Som det kan bli möjligt redan på Jorden än på det ena eller andra området tills vårt nya liv fortsätter i Himmlen tillsammans hos Gud ,efter döden eller vid Jesus återkoms och upprykandet till Gud och himmlen… Så vi har mycket Gott att se fram emot om vi vill följa Jesus Herren som han vill enligt Guds Ord…

  Och detta innebär igenom med och mottgång och missbedömning av oss människor och Kristna för Guds rike på Jorden .Och även daglig syndanöd fostran och tuktan ödmjukhet ånger och tillväxt mognad och lydnad omvändelse .Och ny välsignelse som vi alltid behöver nåd och välsignelse kärlek och förståelse och omsorg . ..

  och livsutrymme och trygghet och liv och tid för att leva och omvända oss . Och för att kunna få frid med Gud och människor och livet och oss själva och Guds Ord och andra med oss med.. Och för att vi ska kunna bli mottagliga för nåd och förlåtelse från Gud och igenom Gud från andra och andra från oss och till oss själva med i och igenom Gud .Och till det behövs nåd av tålamod med Och för att fler ska vilja bli och förbli frälst och frälsta från allt ont.Och livet i övrigt frälst från allt ont med som det kan bli möjligt i Gud tid efter annan med frid med Gud …

  Och utan D.S Lewis Axberg trots hans sprukenhet och spretighet och kamp och bristande hörsamhet och förblindelse som jag anser Och att han lidigt väldigt mycket med . Skulle jag inte kanske blivit frälst och klarat mig ibland . Men med hans stöd i minna svåra stunder har det gått …

  Frid Ronny ps 103

 • BW

  Jag skulle kanske ha skrivit en smiley :) till min kommentar #10. Stefan kanske inte förstod att det var humoristiskt menat, dock med allvar i botten. Men det känns lite tillrättalagt att behöva ange smilys, fast det är å andra svårt att leva med tanken på att man kanske blivit missförstådd. Det är ju lite svårt att veta hur långt den goda tolkningsviljan räcker och Stefan brukar aldrig gensvara på mina inlägg.

 • Nils

  Hej Stefan och ni andra!
  Ursäkta om det här är off topic, har just hittat in till den här bloggen. Är det ok om jag kallar mig Nils om jag vill kommentera något i framtiden?

 • Anna-Karin

  Så roligt för dig Stefan att träffa fotbollslandslaget……speciellt som du verkar vara intresserad av fotboll dessutom! Jag tycker väl sådär om fotboll men vackra karlar är ju aldrig fel och ett helt landslag med vältränade killar …… :-) … ja jösses om man ändå vore där…..

  En fråga till er övriga……har er Gud humor? Min har det! :-)

 • Tobias

  Kommentarsfälten på den här bloggen blir bara märkligare och märkligare. Fotbollsentusiaster blir bespottare. Rymdskeppsteologer berömmer sig av sin andlighet och hotar sina meningsfränder med allt från brinnande svansar till kok stryk.
  Ja, nu har jag hört mer än jag orkar. Stefan – kan något göras åt galenskaperna?
  Mvh
  Tobias

 • Nils

  #27
  Fattar du nada !
  Det kanske finns 10 st Nils som läser Stefans blogg !!!
  Då kan du väl åtminstone bemöda dig om att särskilja dig gentemot andra som kan missuppfatta vem som skriver.

  Det tillhör bloggvärldens mest basala nettiquette att man presenterar sig med unikt namn så att det inte missförstås.

  Dina åsikter är säkert intressanta som kommentarer, men se till så att INGEN förväxlar dig med mig !
  Det behöver inte ens Stefan Swärd svara på.

 • krister

  håller med Tobias, bloggen har varit en höjdpunkt att läsa men vissa kommentarer gör att jag drar mig för att komma tillbaka

 • Ulf

  Ronny säger att D.S Lewis Axberg har stora problem med förblindelse.

  Det förklarar en del om det är så,

  En blind kan inte leda andra blinda rätt,
  Och behöver se klart och tydligt först.
  Det håller många säkert med dig om Ronny!

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Tobias, Krister,

  Ska göra en översyn av min blogg närmaste veckorna, och börja ha mer strikta riktlinjer för att skriva kommentarer, jag har ju redan en regel om att kommentaren inte för vara för lång, och att det måste ha en koppling till mitt ursprungliga inlägg.

  hälsn
  Stefan Swärd

 • Anna-Karin

  Det kan nog upplevas som en god idé av många, Stefan. Din blogg väcker mycket känslor och funderingar och det är inte fel, dock ska man inte alltid känna att allt man tänker och tycker behöver offentliggöras i kommentarerna IMHO. Är skrivnödigheten stor finns möjligheten att skapa sin egen blogg….. :-)

  Roligt att ha dig tillbaks vid tangentbordet. Skulle vara roligt att höra lite mer om hur du upplevde Malta.

  Du får kanske dessutom försöka slita tvisten om namnet Nils och hur det får användas…..kanske Nils 1, Nils 2, Nils 3…….ser mer ut som bogserbåtsnamn…..hi hi..