Idag Sturmarkdebatt, mer debatt i Dagen

Torsdag morgon och jag sitter och förbereder mig för debatten med Christer Sturmark idag, hörsal A2 klockan 17.00 Frescati, Stockholms universitet. Går igenom de lästips jag fått av mina bloggläsare. Bland annat McGraths utmärkta bok ”Ateismens illusioner” som Libris har givit ut. KAN INTE ALLA LÄSARE AV DENNA BLOGG RINGA LIBRIS IDAG OCH BESTÄLLA BOKEN, OCH GE BORT DEN TILL NÅGON KOMPIS SOM ÄR ATEIST ELLER NÅGON KRISTEN SOM BROTTAS MED TROSFRÅGOR. DEN BEHÖVER SPRIDAS. DEN ÄR FÖR BRA FÖR ATT FASTNA I LIBRIS BOKLAGER.

De bloggläsare som brukar be till Gud får gärna be för debatten, att jag ska kunna presentera min tro och Jesus på ett begripligt sätt som väcker intresse.

Sedan får Joakim Hagerius och Saron lite mothugg. Idag publiceras en artikel i Dagen där 12 EFK-pastorer argumenterar emot Hagerius, och medförfattare är också Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Evangeliska Alliansen. Du hittar artikeln här. Jag finns med bland undertecknarna, men jag kan avslöja att det är inte jag som har skrivit texten eller tagit initiativet. Och det var bara minimalt samordnat initiativ, 13 undertecknare blev det utan någon ansträngning.

Hoppas också att man på pingströrelsens samtalsdagar kommer fram till lite tydliga riktlinjer i denna fråga.

Återkommer ikväll och ger rapport från Sturmarkdebatten.

Den som vill möta bloggaren live, är mycket välkommen till Skarpnäckskyrkan på söndag 10.00. Den ligger i Skarpnäck i sydöstra Stockholm. Jag är i första hand predikant, inte skribent. Det är roligare att möta mig live än läsa mina texter, tror jag. Det kommer att bli en fascinerande predikan, ska ta upp den unika Bibelgestalten Josef. Bland annat utvecklade han en modern nationalekonomisk teori, för 3500 år sedan, men det är inte så många som tänker på det.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://gammelsmurfen.bloggagratis.se Krister Book

  Boken är slut på Libris…

 • Christian

  Jag tycker även det är kul att läsa dina texter..

 • Tomas Ander

  Mycket bra artikel i Dagen!
  Ber också om välsignelse över pingstpastorernas samling i morgon!

 • http://www.nere-under.blogspot.com Holm

  Josef är keynesian. Och förespråkar en skattesats på tjugo procent :-)

 • TOR

  Verkar riktigt svårt få tag på ”Ateismens illusioner”. Inte ens bokbörsen har den. Men som ett tips har jag dock hittat några ställen där den fortfarande finns: http://www.katolskbokhandel.com och http://www.gummessons.com/bok_kristentro.asp

 • http://blog.bahnhof.se/wb938188 Jonas Lundström

  Lycka till i samtalet. Angående Sarondebatten så är jag glad att den kommer upp till ytan. Diskussionens förvirras dock något av ett det är två olika frågor som diskuteras samtidigt. Har skrivit lite om det idag här: http://blog.bahnhof.se/wb938188

 • http://www.pingstarla.blogspot.se Stefan Beimark

  Lycka till med debatten! Jag har bett en bön för dig.

  Angående Sarondebatten, så har jag följt den med intresse och genomför ett litet tankexperiment på min blogg.

  Det kanske är helt dax att slopa medlemsbegreppet a lá svensk frikyrkoföreningshistorisk modell!?

  Skulle vara intressant med din input på detta Stefan!

  http://pingstarla.blogspot.com/2009/04/ar-pingsts-medlemsbegrepp-bibliskt.html

 • Roger Gustavsson

  Jag är glad för artikeln idag Stefan, men också för dina ställningstaganden de senaste dagarna (och då syftar jag inte på din fotbollskommentar eftersom det är BK Häcken som gäller).

  Även jag har bett för dig. Jag tror att du och Christer S. en fin debatt på universitetet.

 • Bo

  Det återstår bara att säga:

  Den som har öra, han höre vad Gud säger till församlingen!