Jag älskar Bajen

Idag på påskdagen fick jag ett infall, jag måste åka och titta på Hammarbys första hemmamatch för säsongen mot Gefle. Men det var förstås utsålt, och det var omöjligt att få tag i biljetter. Så det påskdagsnöjet sprack. Att både fira Jesu seger och Bajens seger på samma dag (dock lite skilda nivåer, eller kanske divisioner), det hade varit klockrent. Men med tanke på de utsålda biljetterna, tycks Bajen intressera Söderstockholmare mer än Jesus – än så länge. Men det är inte oförenligt, Bajen och Jesus, det passar bra ihop.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Richard

  Måste bara få säga att AIK och Jesus passar mig bättre. Kan också säga att det var fullsatt hos oss i Södermalmskyrkan idag och 11 personer tog emot Jesus som sin frälsare så Gud är på G.

 • Sigrid L

  Gefle vinner förstås ändå…

 • Bo

  Själv blir jag lyrisk av konståkning; vacker musik och estetik på högsta nivå. Bordtennis är också kul att se på. Men fotboll …?!

 • Kenneth

  Det hade säkert ändå känts en smula avslaget
  eftersom Gävle visade sig vara bästa laget.

  Möjligen är Bajen starkast hos er på Söder
  men påskdagens suveräner var våra Gästrikebröder.

  😉

 • JB

  Vad jag funnit i nya testamentet så finns det inte något belägg för att fotboll är något positivt. Om man följer EFKs historiska gren ÖM finns starka belägg att idrott inte är Guds gåva. Jag kan också se längre tillbaka i historien där baptismen tog avstånd från alla världsliga nöjen som teater, romaner och liknande (A Wiberg). I denna tradition bör inte en samfundsledare gå och titta på fotboll, men kanske Gud hjälpte dig på traven genom att se till att biljetterna var slut!
  :-)

 • http://pendlatillnorrkoping.blogg.se Roberth

  Att vara bajare, de är att vara kristen. Livet är upp o ner, och man får ständigt ha tilltro och förtröstan!

  Säger som kenta – Bajen är bäst i stan… Snart är det dock derby. Ska försöka få en biljett…

  JB: Vet du vad? Baptisterna, Pingstvännerna, Missionarna, ja alla frikyrkliga. Dom har förstört många människor. Vi är i världen men inte av världen, det hindrar oss inte från o gå på en fotbollsmatch…

  Själv är jag dock tvingad till ett par peking matcher, men som sagt, en del får sitt straff med en gång!

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Här nere håller majoriteten på änglarna och själv är jag gift med en gnagare som har lyckas få barnen på sin sida.

  Ensam men lyckligt övertygad om att Bajern är bäst i stan,inte bra i stan utan i hela vårt land.

  Min mamma är född och uppväxt på söder så det kanske finns en ärftlighets faktor att ta hänsyn till?

  Till sist var välsignade alla människor och låt Jesus vara din lagledare. V v v v kastasten.se

 • John-Erik Hennersson

  JB!
  Det är svårt att ta Ditt inlägg på allvar. Jag hoppas att Stefan får tag på biljetter nästa gång det är hemmamatch (om han vågar ta risken för ett nytt nederlag). Men det såg ju ut som om lärjungarna hade lidit sitt största nerderlag, innan Jesus kom till dem bakom stängda dörrar. Kanske finns det hopp för Bajen också!