Ikväll blev jag sur

Alla de boende i vår fastighet har valt mig till ordförande i vår bostadsrättsförening. Jag har varit det nu i nästan ett år. Det är inget lätt uppdrag. Det handlar om rejäla konflikter bland grannar som pågått i ett antal år. Ikväll hade vi ett möte för alla boende i vårt hus och jag ilsknade till på en granne ikväll. Och jag som är kristen och dessutom har en så lång stubin. Det är inte lätt alltid. Jesus, hjälp mig, jag arma människa.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ronny

  Tack Stefan för din ärlighet du verkar var en bra Kristen och Kristen Herrens Tjännare .Och ingen Hycklare som inser din begränsning ,och ditt ständiga behov av Guds nåd .Om fler kristna leddare vore så uppriktig som du , kanske fler vågade bli kristna och färre kristna finge fruktan fördömmelse .

  Istället för Kostymgarnityret. Som får er att se felfri ut annars från talarstolen , när ni läser innantill dramatiskt ur skriften . Så manchet knaparna börjar vibrera på oss andra i räddsla för Guds vrede igenom er Helgelse förkunnelse om Himmel och helvete och Guds Tuktan och bestraffning till exempel Och Guds Nåd för Kristi Kors och Uppståndelse skull.För den som änderom och gör bättring.För om ni framstår som allt för klanderfri kan åhörarna vid sånna tillfällen tro att de är oförbäterliga. Men om ni ockå erkääner ert behov av nåd ochkommer ner tillfollkets nivå .Utan att för den skull kliva ner mer i dyn än ni är .När ni är det så det är uppenbart attni behövernåd för Kristi kors och uppståndelse med . Tror jag det kommer att gynna er såväl som försammlingen och mötesbesökarna . För då kan vi lätare kanske förstå att vi alla behöver Guds Nåd varje dag och stund så länge vi lever och alltid får för Kristi Kors av Gud med endast. Priset Gud betalat för sin kärlek och rättfärdighet och välsignelse och förlåtelse och frid. Ska kunna ges till alla som vill med frid med Gud angående allt och alla helt som Gud vill. Och delas mellan alla och med oss själva fritt och för inte .Igenom blott Jesus vår Herre och hans förtjänst ,han Herren vår rättfärdighet får vi Guds nåd som det blir bäst alltid … Om vi ödmjukar oss igenom Guds Nåd och troR Gud om hans vilja och hjälp med Gud och vänner och ovänner och oss själva .Inget är omöjligt för Gud .Och allt förmår den som tror .Och allt förmår jag igenom honom som germig kraft .Det är blott nåd från Gud som gör att vi vill ,och kan ödmjuka oss under Gud och stå emot Djävulen så ska han fly bort ifrån oss . Så rådet är bön och ödmjukhet .Och bön om den nåd som behövs för att Gud ska låta er bli sams igen .Och ni båda vill det eller du som Gud vill ge lämplig nåd i vilket fall som helst. En del av livets skola att lära sig att göra tvärtemot världen och köttet be om förlåt till både Gud och människor . och förlåta för att bli förlåten av Gud och den som vill förlåta . Ett steg av mognad som kan var smärtsamt i början ,men tror jag går lättare och lätare med tiden vi lär oss att alltid göra så Vi blir vanna attleva i Gudsuppriktighet och fötrösta på Guds nåd och kärlek . Till både fiender och vänner och oss själva så .Jag kom på det igår jag har haft några duster soch missar själv på slutet .Och jag tykte det var så tungt att behöva be för det om Guds Nåd och vishet och kraft att lösa dessa konflikter och problem .Och över att jag var så nog med sånt som andra verkade strunta i . Men så insåg jag detta var en del av min mognad som var kjämpigt .Men att jag skulle tänka på det som nåt positivt istället för nåt kjämpigt och hoplöst svårt .Och då kändes det bättre och lätare facktiskt ,och rätt att göra efter som det ur Guds synvinkel är rätt av mig att ta mitt ansvar ,och det är ju bara hans nåd för fösonningen skull enbart en gåva i Kärlek och ansvar och trofasthet . Alltså nåt riktigt och viktigt man behöver göra varje dag .För ingen är felfri förän i himmlen . Så att ta sitt ansvar det är en God tjänst inför Gud mennar jag ,vi klara av också med Guds Hjälp och som Gud vill vi gör med . Alltså blev det något mennigsfulltoch en del av utbredandet av Guds Rike tykte jag .Detta Hjälpte mig med minna tunga bördor i varje fall.Och varför inte tro hela evangeliet aletftersom Gud vill uppenbara det och rekomendera alla att Göra så. För det är Ju Guds Rike vi är nu som Kristna och tjännar och bygger uppOchinget eget och världen .Och det är därför det kan kännas motigt att ta sitt ansvar som Gud vill ,tacksamt och medglädje och tillförsiktigt i tro på Guds vilja och Nåd och sanning enligt Guds Ord .För det är ju inte det mest vanliga i världen .Försonnig och kärlek och ansvarstagande och nåd precis .Men det är Guds vilja i Guds rike så vilkoren är olika . Så man får lämna det värdsliga, för det Gudomliga istället så när det sitter där blir det bättre och lättare att hantera livets allehanda och stå utmed kan jag tänka mig .Guds frid och Gud välsigne dig och grannen och samahanget. Guds nåd är oss mer än nog .Och vem är felfri det är männskligt att fela och Gudomligt att förlåta.Ps 131 :1Guds nåd varar evinnerligen… Frid Ronny

 • Olof

  Hej! Får du inte bli arg som Kristen? Jag tycker att det känns skönt att du inte kan rymmas i den där supertråkiga behärskade frikyrkopersonligheten som aldrig blir arg. Tillkämpad och frustrerad. Det är ok att bli arg, fast man får ta konsekvenserna.

 • Johan Knabäck

  Hej Stefan!
  Jag känner igen mig från de samfälligheter jag har varit med i. Den fråga jag har ställt mig då är vilket som är mitt uppdrag. Är styrelsens uppdrag och därmed mitt mandat att finnas där för att medla mellan grannar, hålla reda på felprakerade bilar och se till att stämningen på området är god eller är det att förvalta fastighet, gator och gemensamhetsanläggningar? En sak om de är upprörda på något beslut som styrelsen har tagit, men när man blir indragen i konflikter som inte har med styrelsens förvaltning att göra så måste man säga ifrån, påminna om uppdraget och ha distans till det hela.

 • Tea Gustavsson

  Det är ju inte en synd att bli arg precis. Det som är viktigt är hur man hanterar ilskan och konflikter. Avstår man från hämnd, skitsnack, diskriminering och bitterhet är man på rätt säker mark. Se det så här: konflikter är inte skadliga i sig själva, tvärtom. Konflikter kan vara väldigt nyttiga om man tar tag i det på rätt sätt.

  Jag själv lät bli att kalla mig själv kristen under ett par års tid för att jag var så trött på att svälja all ilska och vara snäll och trevlig. När jag förstod att det inte var okristet att bli arg och att släppa fram konflikter kunde jag så småningom återvända. Jag har frigjort mig mer och mer från min egna förväntningar att vara en perfekt människa och mitt liv är bättre och mer Kristus-likt idag än någonsin förut.

 • Tomas Ander

  Fråga är om det var gamle eller nye Adam som reagerade? :)

 • wildwest

  Fattar inte alls upprördheten över att bli arg. Det är lika naturligt som att bli glad. Men jag märker att jag bor i Sverige igen där alla alltid ska vara snälla o gosiga mot allt och alla i alla situationer. Berättigad vrede rensar luften och frågan är om baktaleri (=skitsnackande), som svenskar däremot är mycket bra på, är kristnare än ett tillfälligt utbrott. Har man en bra anledning och är personen man blir arg på en sådan som annars spelar på att folk inte reagerar så ser då inte jag ett uns av problem att det ibland tänder till.

 • http://www.stnkavtvivel.blogspot.com Leif Ekstedt

  Ibland hettar det till. Sådant händer och speglar oss. Det är klart godkänt att bli sur/arg och dessutom tala om det genom sitt kroppsspråk.
  En fundering bara: Du som är mitt uppe i karriären skall kanske för säkhets skull ransonera uppdragen! Det är ledarpersonligheter som blir övertalade och måste överväga om att tacka nej.
  Var rädd om Din hälsa nu och prioritera.

 • Roger Gustavsson

  Håller med Tea, wildwest, Leif m fl om att berättigad visad vrede är OK. Såg t ex hur en person skällde ut en bilist efter noter när denne stod och tutade på en handikappad äldre herre som ”för sakta” tog sig över gatan. Helrätt vrede! Problemet är när man överreagerar, kanske t.o.m. på fel person. Det verkar ju inte som Stefan gjort det, men mig händer det.

  Igår t ex skulle jag fasta. Efter den uteblivna lunchen var jag irriterad. (För mig tar det inte 40 dagar att bli hungrig.) Sedan skulle jag avsluta ett telefonabonnemang. Telefonkö först. Därefter svara på frågan varför jag ville avsluta. Därefter information om att jag måste fylla i en blankett, och att blanketten inte finns på nätet eller kunde mailas. Att jag får den med posten först nästa vecka… Nå, den stackars telefonisten fick klä skott för min ilska. (Och hur bra tror ni sedan det gick att be?) Vredgens men synda icke!

  Det är förstås bättre att kunna säga förlåt än att låtsas att man aldrig gör fel. (Hm. Jag borde kanske säga förlåt? Fast jag vet inte vad telefonisten heter. Och om jag får sitta lika länge i telefonkö också när jag ska säga förlåt så ska hon minsann få höra ett sanningens ord… )

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  ”Grips ni av vrede, så synda inte. Låt inte solen gå ner över er vrede.” Ef. 4:26

  ”Lägg bort all bitterhet, häftighet och vrede, allt skrikande och smädande och all annan ondska. Var i stället goda och barmhärtiga mot varandra och förlåt varandra, liksom Gud i Kristus har förlåtit er.” Ef. 4:30,31

  Bra etiska riktlinjer.
  hälsn

  Stefan Swärd

 • Lasse

  Hej
  Eftersom jag har erfarenhet från smma post + vicevärd vet jag vilken liten värld man helt plötsligt ahmanar i. Ofta full av konflikter,tyvärr. Jag har dock blivit arg ett par gånger men samtidigt set ödet bakom konflikten. Vi gör en gärning för folk att engagera oss bland vanliga skattebetalande medborgare. Även om man blir trött på tvättstuge, hund, fotbollsplans, fönster, garage, p.plats mm. strul.
  Har nu flyttat till eget boende och kan faktiskt sakna det lite (inte enbart arvodet)