Ikväll tänker jag särskilt på Håkan Gniste

Läser ikväll om Håkan Gniste, pastorn i Uddevalla. Han är fortfarande helt nersövd efter den svåra olyckan med branden i familjen Gnistes hem. Och han kommer vara det under lång tid. Läkarna är dock hoppfulla och räknar med att han ska överleva. Jag ber om ett Guds övernaturliga ingripande i hans liv.

Jag känner Håkan och kan gå så långt tillbaka som till 1974 då jag har mina första minnesbilder. Han inbjöd mig att predika, jag var då en 19-årig predikant, och Håkan jobbade i Vasakåren i Stockholm. Jag predikade i ett ungdomsmöte, och pratade om att överlåta sitt liv till Jesus. Och jag minns att Håkan tyckte att min predikan inte var bra. Han hade nog rätt. Sedan jobbade han som ungdomsledare i Citykyrkan i Stockholm, och var ledare för ett ungdomsmöte i november 1975, och jag var då ute på min första date med min blivande fru, och vi gick tillsammans till Citykyrkan, en historisk kväll. Vi skulle bara vara kompisar Eva och jag, men hon lade sin hand på min hand, och det var som om det gick elektrisk ström genom mig. Och sedan gick vi hand i hand till Citykyrkan för att lyssna på Håkan Gniste. Ett drygt halvår senare gifte i oss.

Sedan har Håkan och hans fru gjort en mångårig satsning med centrum i Fristaden i Uddevalla. Ett arbete som inger stor respekt. Långsiktigt, visionärt, förnyelseinriktat, med ett stort engagemang för enskilda människor. Vi kristna i Sverige behöver Håkan, många år till. Herre, hör min bön.

Vi behöver särskilt tänka på och be för Håkans familj och för församlingen Fristaden.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Roberth

  Skulle man kunna säga att det slog gnistor på herr gnistes möte?

 • Andreas Tofters

  Håkan har betytt mycket för många! Vi brukar träffas flera gånger per år och då har vi alltid bra teologiska samtal om våra kyrkor och samtiden. Håkan har alltid vilja vara lite tvärsom. Förväntas det av predikanten att han skall vara högljudd och flaxig, brukar Håkan vara coollugn. Men om det är åt andra hållet har Håkan inga problem med att ta i lite. Håkan har under många år byggt ett fint ekumeniskt arbete nere i Uddevalla samtidigt som han har fått vara som en andlig mentor och far för många andra utanför Uddevalla. Håkan tycker om att vara en brobryggare till många olika sammanhang, därför har han alltid lätt att samtala om olika ting som för en del kan tyckas absoluta.

  Som ny ung pastor sa Håkan något till mig som jag tänkt på ofta: ”Man skall inte experimentera med Guds församling”

  Tack Gud att du helar och upprättar Håkan och hela hans familj.

 • http://www.jesusfolket.se Roul Åkesson

  Jag skulle vilja uppmana alla kyrkoledareatt organisera bönenätter just nu! Starta väckelsemöten utanför kyrkans väggar Gå ut på gator och torg och hämta in den sista skörden för Guds rike. Låt Guds Ande leda dig vad just du ska göra. Men gör något nu! Det känns mycket viktigt att vi står tillsammans i bön för vårt Land Sverige. Vi ser hur hela världsläget är skakigt och även vårt land skakar. Vi måste bli medvetna om att Jesus kommer snart. Då bleknar intresset för våra villor, bilar, prylar, karriär och den materialistiska livsstilen. Våra företag har tappat mark.Våra Pensionsfonder har rasat i botten. Våra säkerheter i banker finns snart inte mer.Det enda som kommer att bestå är Guds ord och Guds rike.Vi behöver vakna upp och söka Gud i förbön för de förlorade.Vi behöver också gå ut… vinna människor för Jesus.Gör allt för att sprida Guds ord! Flera starka och viktiga evangelister har blivit slagna av tuffa sjukdomar. Jag tänker på Stefan Swärdh, Ted Sandstedt och Ove Jonsson ( Bussmissionen) Detta har hänt under 3-4 veckors tid. Det är ingen tillfällighet. De behöver våra brinnande förböner.Hur många Evangelister har vi kvar i vårt Land? Vi som Guds folk har inte alltid stöttat evangelisterna i bön och ekonomiskt,många har slutat och gett upp.Många av dom har kyrkopolitiken tagit kål på, bland annat genom förtal.Jag känner själv att jag måste bekänna mina synder inför Jesus och omvända mig.Det är tid för Bönenätter i våra kyrkor, hem och företag. Dags för att lyfta från TV-Soffanoch söka Gud. Jag skulle vilja uppmana alla kyrkoledareatt organisera bönenätter just nu! Starta väckelsemöten utanför kyrkans väggar Gå ut på gator och torg och hämta in den sista skörden för Guds rike. Låt Guds Ande leda dig vad just du ska göra. Men gör något nu! Jag tror att många svenskar går med mycket mörka tankar, även självmordstankar, förtvivlan och ångest. Vi försyndar oss om vi stannar i våra kyrkor och på konferenser och inte gör det Jesus sa att vi skulle, nämligen att gå ut till de förlorade och förkunna evangelium. Framför mig ser jag en slagen armé av Guds folk. Många soldater ligger på marken. Men nu hörs en basun för den sista andliga striden för Sverige. Guds ande svävar över den slagna hären och Jesus vandrar omkring och styrker sina trogna tjänare. Han helar och ger styrka för en ny kraftfull strid för de förlorade i vårt Land. Lyft upp din blick och titta inte på omständigheterna och dina personliga problem.Nu vill Jesus reas dig upp för att utföra hans uppdrag för Sverige. Låt oss stå upp tillsammans!Väckelsens vindar ska komma ännu en gång över vårt land. Bed för detta!Kom med till Stockholm den 30 april – 2 Maj på 48 timmar på Sergels Torg + Jesusmarschen på lördagen den 2 maj. Vi ber Herren om 30 000 personer till Jesusmanifestationen och 500 personer på plattan + 50 000 Jesus Biblar Just nu har vi 250 000 kr för Jesus Biblar, vi behöver ca 550 000 kr ytterligare. Kom med till Bönenätter!Bönenatt den 28 Mars kl 19.00 i Filadelfia Kyrkan 33593 ÅSENHÖGA Bönenatt den 4 April kl 19.30 i PINGSTKYRKAN HELSINGBORG Bollbrogatan 10 http://www.jesusfolket.se 50 000 Jesus BiblarSätt in gåvorna på Street Church Sweden
  PG 26 53 47-5 Märk inbetalningen med Jesus Biblar

 • tsss

  Roul, inte särsklit snyggt o göra reklam i någon annans blogg,…. Står ni på hultsfred i sommar