På akutmottagningen

Drabbades av begränsad minnes-blackout när jag idag tränade på gymmet vid lunchtid. Efter samtal med sjukvårdsupplysningen under eftermiddagen, fick jag åka direkt till St Görans sjukhus akutmottagning där jag är nu. De bloggläsare som har tro och vana vid att be till Gud får gärna be för mig.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Roberth

  Gud är med dig, inget o oroa sig för! Ta de lungt!

 • Anonym

  Ps 41:2-4

 • Christer Roshamn

  Vi ber!

 • Magnus Dahlberg

  Gud välsigne dig. Jag ber.

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Stefan Swärd:

  Har själv åkt på flertall smäller senaste åren. Tror ibland Herren tuktar oss som en kärleksfull far. När det är sagt så tror jag Herren längtar efter att sätta ditt hjärta i brand, om du vänder blicken på Honom-och försöker så gott du kan att förtrösta dig på Honom allena. Det är lättare sagt än gjort (klarar ju inte själv!), men även här kan vi be om nåd!

  Må Herren välsigna och bevara dig, och ge dig den läkedom du behöver!
  Ta några dagars vila, och försätt läsa och studera Emil Gustafson.

  Broderliga fridshälsningar,
  Michael

 • http://efsidag.blogspot.com Andreas Holmberg

  Ja, vila i frid, Stefan. För det får vi faktiskt göra medan vi lever också! Även om jag inte för mycket vill dämpa ner er som är lite mer drivande än vi andra – alla sorter behövs. Och det där med gymmet verkar inte dumt alls.

  En god helg med Jesus tillönskas oss alla!

 • Dan

  Ja du verkar allt ha en konstig Gudsbild du michael g.. Du tror att Gud ger en minnesblackouter för att tukta oss? Det verkar helt konstigt vad skulle han uppnå med det. Bra att du e lite ärlig iaf när du säger att vi ska förtrösta på honom något som du inte klarar själv. Det är därför du behöver kristna syskon omkring dig :).

 • Tea Gustavsson

  Självklart ber jag!

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Dan

  Rom 7 ger svaret på förtröstan.
  Kring tukt, så säger Bibeln att det är ett tecken på att vi är Guds barn.
  Ser inte bortifrån att en minnesblackout kan vara ett tecken på Herrens tuktan, Herren har krossad mig själv på liknande sätt- vilket jag är glad för, annars hade jag försatt kämpat i egen kraft och styrka (vilken självklart gör delvis enda- men inte min längtan). Inte kul att bli förkrossad, krossad- men när Herren sedan upprättar än med sin Nåd- så kan man sedan blidka tilbaks full av salighet.

  Kanske jag tog ord i min mund som jag inte skulle tagit. Vila var poänget, och förtrösta på Herren med hela sitt hjärta är aldrig fel!

  Broderliga fridshälsningar,
  Michael
  PS: Guds bild är ett intressant tema, ibland tror jag det finns skillnad mellan den Gud som finns i Bibeln, och den Gud man själv tror på- det märkar åtminstone jag själv när jag omvärderar mina olika perspektiv på saker och ting….

 • Dan

  Hmm ja det är ju inte en bild vi får i bibeln utan flera faktiskt. Att man arbetar för hårt kan självklart leda till fysiska problem men det är inte det samma som att säga att det är Gud som tuktar en lika lite som ett handikapp är Guds straff.

  Däremot när vi går bort från honom så öppnar vi upp för alla möjliga attacker. Dessutom så tror jag faktiskt Gud kan tala genom andra människor om det nu är så att du behöver korrigering.

 • Roxana

  Hej Stefan. Har nyss fått veta om din hälsa. Vi ber för dig och litar fullständigt på Gud och tackar Honom redan för det Han har gjort för dig. Tänker på din familj också och ber för dem. Du vet hur mycket vi på Icthus älskar dig.
  Gud välsigner dig. Vi ber för dig
  Roxana med familjen

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Dan

  Så absolut, är helt enig med dig här.

  När jag själv blev sjuk så uteslöt jag att det var Gud som tuktade mig, eftersom Gud är ju kärlek och god- inte kan han tukta på sådan sätt?…Men sedan när syndanöden grep tag i mig- så förstod jag att det var Herren själv som hade krossat mig.
  I svaghet blir kraften störst, så ett handikap kan vara tecken på Guds nåd- och inte straff…med andra ord- i bunnen och botten handlar det om Guds nåd, och hur Guds nåd fungerar i ditt och mitt liv.

  Vilka områden anser du jag behöver korrigering? Du för gärna mejla mig kefasmusic(at)gmail.com -så kan vi ta det privat.

  Herrens frid

 • Dan

  Förlåt det var inte meningen att säga att du behöver korrigering det var mer menat som en allmän hållning att Gud kan korrigera oss utan att vi behöver bli sjuka för den delen. :)

  Gud välsigne dig :)

  Syndanöd är gott om man vet specifikt vart man har syndat men jag har märkt att den onde gärna vill använda en falsk syndanöd iaf i mitt liv där det handlar om att jag är ovärdig och lägga på en skuldbörda som skall få mig att dra mig undan Gud.

  Men jag tror inte det är det du talar om bara en reflektion från mitt eget liv.

 • Olof

  Stefan: Ber för dig och litar på att Gud tar hand om dig på bästa vis. Känner med dig!

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Dan:

  Du är förlåten! :)

  Ja den kristna ska inte ha sin förtröstan på lagen, utan på nåden.
  Vi är alla ovärdiga Guds nåd, vi är alla inget annat värda en evig straff, men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare/ Vi har inte en överstepräst som är oförmögen att känna med oss i våra svagheter, utan en som har prövats på alla sätt och varit som vi men utan synd. Låt oss därför frimodigt träda fram till nådens tron för att få förbarmande och nåd i den stund då vi behöver hjälp.