Torsdag

Ägnade mig åt under morgonbönen att läsa lite Thomas af Kempis från 1400-talet och lite Emil Gustafsson, en av pionjärerna bakom EFK:s ursprungsrörelser i slutet av 1800-talet. Djupt, mäktigt, innerligt, Gudshängivet, förkrossande, total kontrast mot all underhållande ytlighet som präglar västvärlden kyrka idag.

Har växlat mellan ingående samtal om Evangeliska Frikyrkan med arbete med mitt konsultbolag denna dag. Hade bland annat ett spännande telefonsamtal med Gudrun Boström, bitr. missionsdirektor hos EFK, om behovet av förändrad pastorsroll. Det kommer jag nog att skriva mer om vid lämpligt tillfälle.

Ikväll ska jag vara totalt ledig och kan ni gissa vad jag ska göra då. Ägna mig åt en av mina hemliga laster. Brynäs hockeylag. De spelar mot Färjestad ikväll och det sänds direkt på TV9. Det är inte ofta att jag ägnar en kväll åt att titta på TV, men ikväll ska jag göra det. Har ju blivit utnämnd till gudsman av Blondinhenke, men även en gudsman kan väl få titta på ishockey någon gång.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Tomas Ander

  Tyvärr, Brynäs lär få det svårt. Även mitt favoritlag Frölunda får en tuff kväll uppe i Luleå.

 • Glad mamma

  Just Gudsmän bör vila från heligheten ibland, låta spänningen i det jordiska gripa tag om den annars så fromma själen och låta invektiven rinna som smält smör – gult, hett, klibbigt, med aningen nötsmak, syndigt gott….:D

  Sedan kan Gudsmannen åter kliva in i sin Gudliga roll och predika till menigheten…..

  Och Gud sitter i sin himmel och skrattar så magen hoppar!!

 • Mary

  Brynäs och Hammarby… Känner sådan nöd för dig så det är hög tid
  att sätta upp dig på min bönelista 😉

 • David

  Hallå Stefan!

  Ja, jag har alltid tyckt att det har varit något speciellt med dig. Har liksom inte kunnat placera det. Men nu står det fullständigt klart – du har ju hjärtat helt på rätt ställe. Brynäs är ju laget varje gudsman borde stödja.

  Får man fråga hur det kommer sig att en ur-stockholmare som du håller på Läkerol-lirarna?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Mary, tacksam för ditt bönestöd. Men framförallt bör du be för och våndas över alla ÖSK-are som dessutom har nästlat in sig i den kristna församlingen, med sina vaga, diffusa och minst sagt dubbla lojaliteter, och de finns mitt i de fromma EFK-sammanhangen, jag vill inte nämna några namn.
  David, Hammarby, ett av mitt livs stora kärlekar, är ju bra på det mesta, men har ju inte direkt förgyllt elitserien i ishockey. Och är man bajare i fotboll kan man knappast vara Djurgårdare i fotboll, det funkar liksom inte, det är som att vara kristen och ateist på samma gång. Dessutom var Brynäs det suveränt bästa laget under min uppväxttid på det glada sextiotalet.
  hälsn

  Stefan Swärd

 • Bo

  Har alltid undrat hur tänkande människor kan intressera sig så för ishockey och fotboll, men jag antar att det är tävlingsmänniskan i dig som tagit över.

 • Tomas Ander

  Kan bara konstatera att mina farhågor var berättigade. Förlust för både Brynäs och Frölunda. Men revanchens dag är nära!

 • http://www.religionsfilosofen.blogspot.com Johannes

  Gudsmän håller på MoDo Stefan! 😉

 • Kenneth

  Nej, de håller naturligtvis på HV från Smålands Jerusalem 😉

 • Markus L

  Om något är vi väl Alla I Kristus,,, eller hur AIK! Det är där hjärtat hos en en gudsman borde vara. 😉