Sen lördagskväll

Sen lördagskväll. Sitter och kopplar av med hustrun efter en heldag efter att ha lämnat en son på Arlanda för Schweiz-flytt, och en heldag med Evangeliska Frikyrkans styrelse. Bra styrelsemöte, en bra samtalsmiljö i EFK:s styrelse och mycket av vilja att röra sig framåt. En positiv sak är att vi har gått med ett rejält ekonomiskt överskott under 2008 efter flera magra år.

Förbereder morgondagens (söndagens) predikan för EFK:s latinamerikanska församling i Stockholm. Kommer att predika över andra kungaboken kapitel 4 om Elisa och änkans olja. Nyckeln till miraklet är att se vad vi har i huset, Gud vill använda vårt lilla för att göra sina stora under och fylla människors behov. Församlingen hyr in sig hos Adventskyrkan, Olof Palmes gata vid Norra Bantorget, mötestid 16.00.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://screenfonds.blogspot.com/ Peter Ingestad

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=879297

  Ja, vad säger man. Världen har en påve som fullständigt tappat greppet, och som uppenbarligen saknar en stab som kan hålla honom i schack och som tvärtom säkerligen är en del av prpblemet. Sedan förra påvens glansdagar har nu katolska kyrkan råkat i djupaste förfall; också detta, om något, ett tidens tecken! Här krävs en uppgörelse med den primitiva och förvirrade teologi som är grunden till detta elände. Denna uppgörelse måste med nödvändighet bli kopernikanskt revolutionär.’

  Jag trodde i det längsta att kyrkan var garanterat pålitlig. Det var mitt största misstag. Det vi nu ser är det oåterkalleliga slutet. Den helige andes sändning via kyrkan har oåterkalleligen upphört. I mina egna teologiska strävanden har jag hela tiden haft rätt.

  Eklipsen är här; endast koronan lyser.

  http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/16/betraktelse-over-friheten#comment-19197

  https://www.flashback.info/showthread.php?t=599262

  http://tystagatan.blogspot.com/

  – Peter Ingestad, Solna

 • Christer Roshamn

  Hej Stefan!

  Goda nyheter! God ekonomi kan ju frigöra mer för Guds rike!
  Lycka till med predikan i morgon, det blir nog riktigt gott bland en massa latinos!!
  För några år sedan predikade jag i en plantering i Sao Paulo (i en enkel lägenhet med massa unga människor) Den gudstjänsten hängde kvar länge!

  Christer Roshamn
  Motala

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Christer:
  Sen när har god ekonomi frigjort Guds rike? Herren själv blev fött i en stall, Herren själv sa vi skulle lämna allt och följa Honom. Va krävs störst tro att uträtta saker i Guds rike med eller utan god ekonomi?
  Herren välsignar det gör Han, och Han välsignar ännu mer när vi tar till vara det lilla, frågan är va är det lilla (hint bergspredikan)?

  Peter Ingestad:
  Va kan man annars förvänta i den yttersta tiden?
  Bara ta profetissan Vassula Ryden, som Joseph Ratzinger har stödjat och suportat under många år- det kan man inte precis kalla urskiljnings förmåga!

  MTC hade ett fint citat:
  ”Om Stanley Sjöberg nästa Söndag i sin predikan berättade för församlingen att han är Jesus ställföreträdare på jorden och att alla bör underordna sig honom skulle han på tre röda sekunder pekas ut som sektledare.

  Sker det från Vatikanen accepterar vi det.”

 • http://www.stnkavtvivel.blogspot.com Leif Ekstedt

  Varför blir alla som säger sig frälsta så störda av att andra tror på ett något annorlunda sätt? I Guds plan ingår kanske strategiskt ,att oliktänkande friskar upp verksamheten.
  Betraktar man Bibeln som en handbok i hur man lever livet på vår jord så hade möjligheten funnits , att strikt peka med hela handen och ange exakt hur det skall vara.
  Men det har han inte gjort – förmodligen är han rädd attdet skulle skada den fria tanken
  och initiativrikedomen.
  En viss ödmjukhet är inte fel – det är inte alla samfunds kännemärke.
  Ju hårdare trosmantran dras åt så tittar sekterismen fram.
  Vårt gamla halvstatliga samfund Svenska Kyrkan tittar mer på den politiska verklighet de lever med (Kyrkomötet) varför svängningarna går fram och tillbaka höger-vänster.
  Där är det mellan sekt och sekulär . Majoriteten fattar ibland beslut och ibland fattar de inte alls..

 • Christer Roshamn

  Michael!

  Jag tror att EFK (den rörelse som jag själv är med i) vill satsa ännu mer på församlingsutveckling och det internationella arbetet och att det finns människor som vill ut i missionstjänst än vad det det finns underhåll till. Om EFK har en bättre ekonomi (genom att folk ger mer i kollekt) och att folk i kyrkorna börjar tänka annorlunda och ser glädjen och välsignelse i att ge (likt den fattiga änkan i NT) så frigör mer pengar i kollekten resurser för Guds rike, det är jag övertygad om (jag tror du håller med mig) Sedan vet jag också att han gör stort av det som är litet

  Allt gott!

  Christer