Jättebra helgmålsringning

Jag brukar aldrig lyssna på helgmålsringning, men eftersom jag hade skojat om dagens TV-helgmålsringning här på bloggen så var jag tvungen att lyssna. Tyckte att Emanuel K gjorde det lysande. (OBS nu skämtar jag inte för en gångs skull) Det var inget terapeutiskt och postmodernt förpackat evangelium, utan han lyfte fram att den avgörande frågan är om det är sant eller inte. Och om det är sant får det konsekvenser för mitt liv och utmanar mig.

Och som äkta ur-Stockholmare med söder-touch njöt man av bakgrundsscenerna. Söders höjder, finns det någon bättre bakgrund när man pratar om Gud? Dessa berg är väl nästan i nivå med de berg runt Genesaret där Jesus stod och undervisade?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://efsidag.blogspot.com Andreas Holmberg

  Ajajaj – jag som hade tänkt titta! Finns helgsmålsbönen på Youtube?

 • http://efsidag.blogspot.com Andreas Holmberg

  Nu har jag sett den! Ja, visst var den bra! Se den du också på
  http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=52840&lid=puff_836905&lpos=lasMer

 • TOR

  Helgmålsringningar brukar vara bra. Denna med Emanuel Karlsten var mycket bra.

 • Margret Sundin

  Helgmålsringen som du skrev om gick igenom (det var ju bilden också) men hur var det med det andra du skrev i texten, var det också skämt? Eller funderar du över vad som händer i kristenheten och närmandet till RKK på riktigt?
  Margret Sundin
  EFK-pastor i Örkelljunga

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Margret,
  Det var det jag skrev om helgmålsringningen som var skämt. Och visst funderar jag mycket över kristenhetens utveckling.

  hälsar
  Stefan Swärd

 • Franz

  Från det ena till det andra: Tragiskt att Johannes Amritser lämnar Märsta Pingstförsamling och startar eget i Stockholm city.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Franz, det var en nyhet för mig. Varifrån kommer uppgiften. Offentliggjordes det i församlingen idag? Amritser har försökt att nå mig på telefon senaste dagarna, men vi har inte lyckats nå varandra. Det kanske handlar om det.
  hälsn

  Stefan Swärd

 • Franz

  Ja, det offentliggjordes i församlingen på söndag 18.00.

 • Roger

  Om Amritzers planerade församlingsplantering i Stockholm:

  http://www.missionsos.org/sv/blogg/

 • http://www.religionsfilosofen.blogspot.com Johannes

  Jag tror du missuppfattar att postmodernism handlar om relativism. Finns många post-sekulära teologer som är kritiska till modernismens och det sekulära som delar den postmoderna kritiken mot modernismen. Men de är inte relativister, det är tvärtom bland de mest radikala teologer man kan hitta. Se bara John Howard Yoder, Stanley Hauerwas, John Milbank, och inom filosofin ex Alistair Macintyre och Charles Taylor, inom den analytiska filosofin Alvin Plantinga och Nicholas Wolterstorff. Vill inte hacka, men ibland känns det som om många kristna i Sverige svänger begreppet postmodernism, och har läst lite om det. Postmodernism kan vara nihilism och relativism, ja, men även inte. Det är lite mer komplicerat än så :)

 • Margret Sundin

  Stefan
  Tack för svaret.
  var välsignad
  Margret Sundin

 • TOR

  Senaste helgmålsringningen ställde frågan om evangelium är sant, en avgörande fråga sägs det eftersom svaret får konsekvenser. Den som svarar ja tror det eftersom man tror evangelium.
  Hoppas nästa helgmålsringning ställer frågan om den kristna tron håller att leva på. Den frågan är minst lika intressant. Den har naturligtvis många ja-svar men de som lämnat tron svarar förstås nej får man förmoda. Finns både ja och nej svar gör det förstås frågan väldigt intressant och gör det möjligt att närmare analysera svaren som då inte bara bygger på en tro men på erfarenhet av trons konsekvenser. Alla religioner håller förstås att leva på, annars skulle de inte finnas. Även asatron lever vidare om än i modifierad form, anpassad till dagens verklighet. Men även kristendomen anpassar sig efter dagens verklighet. Intressanta frågor med svar som är alldeles för långa för en helgmålsringning.