EFK fortsätter och storsatsar på mission

Jesu uppmaning att gå ut i hela världen och predika evangeliet om Jesus är en av den kristna församlingens grundbultar. Idag sitter vi och går igenom Evangeliska Frikyrkans världsvida mission och fastställer budget och verksamhetsplaner för 2009. I Sydamerika arbetar vi idag i Brasilen, Peru och Paraguay. I Afrika är vi verksamma i Tanzania, Mocambique, Sydafrika, Centralafrikanska republiken, Zambia, Swaziland och Botswana.

I mellanöstern är vi stationerade i ett antal länder, bland annat har vi fyra familjer verksamma i Turkiet. I EFK:s missionsstrategi prioriterar vi särskilt Mellanöstern och Asien.

I Asien har vi arbete i Japan, Kina, Thailand, Indien, Afganistan, Kambodja, Laos, Mongoliet, Nepal, Pakistan, Indien, Vitenam, Taiwan, Filippinerna och Bangladesh. 

I Europa har vi missionärer och/eller samarbetar med organisationer i Portugal, Italien, Frankrike, Österrike, Serbien, Basjkortistan, Ukraina, Spanien, Albanien och har medarbetare stationerade i England.

Vi kommer att satsa vidare i dessa länder under 2009. Vårt arbete är inriktat på församlingsgrundande, träning och utbildning och social kristen verksamhet.

Det är otroligt att EFK med sina begränsade resurser kan vara med och bedriva mission i så många länder, totalt ett 40-tal.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Christer Roshamn

    Hej Stefan!

    Roligt med en liten hälsning från huvudstyrelsen. Man blir tacksam som efk:are att höra tongångarna. Tänk vad en massa församlingar i samverkan kan göra tillsammans? Det är också roligt att det finns fler missionsarbetare i ”pipeline” som vill ut. Vi ska ”bara” frigöra mer ekonomiskt kapital så att de säkrar sitt underhåll, men det finns ju egentligen en massa resurser i våra församlingar. Om vi bara förstod det fantastiska med att ge till Guds verk