Rivstart på veckan med råttspillning

Pustar ut på måndagsmorgonen efter en ganska intensiv helg. Det första som händer på morgonen är mail från grannar som informerar om att de har upptäckt råttspillning vid soporna på vår innergård, mitt i centrala Stockholm. Eftersom jag är ordförande i vår bostadsrättsförening förväntas jag agera. Vad gör jag åt det???????? Det är veckans rivstart. Klockan 04.00 blev jag väckt av en 20-årig son för att han hade ont i halsen, det är naturligtvis skäl nog att väcka farsan 04.00. Livet är traumatiskt med råttor och krasslig 20-åring.

Att mina grannar har valt mig som ordförande i vår bostadsrättsförening ser jag som ett riktigt förtroendeuppdrag. En kristen ledare ska ju ha ett gott anseende bland dem som inte är troende läser vi i 1 Tim 3 och tydligen har jag fått ett bra förtroende bland grannarna, vilket jag är jätteglad för. Jag gillar mina grannar. Ett härligt gäng.

Helgen var intressant och spännande med EFK:s mission consultation på lördag, var gudstjänstledare i Söderhöjdskyrkan söndag 11.00 med fullt av folk, härlig stämning och massor av saker som hände, bland annat barnvälsignelse, välkomnande av 6 nya församlingsmedlemmar, predikan av pastor Söderblom, Oskar med team ledde lovsång. Trots att jag var gudstjänstledare och skulle hålla huvudet kallt, så grinade jag mot slutet, man blir bara så berörd, när man sjunger om att ge allt till Jesus. Detta är ju livet. I Söderhöjdskyrkan sitter vi också och dricker kaffe halva eftermiddagen så man kommer nästan aldrig hem från kyrkan. På kvällen hade vi en första mer offentlig samling och presentation av Ungdomskyrkan Konnekt, med fokus på tonåringarnas situation i Stockholm. Polischefen Peter Ågren talade till oss bland annat. Uppskattar mycket de människor som har gått in och engagerat sig i Konnekt, som jobbar hårt och följer med ut på fredagsnätterna. Tack Oskar, Linda, Jarmo, Susanna, Albin, Jenny, Kalle, Hanna och alla ni andra. Ni gör ett fantastiskt jobb. Kristendomen blir inte så jätteemotionell när man står och diskar stekpannor 02.30 på fredagsnatten.

Dessutom hann jag skriva klar en konsultrapport om energipolitiken på lördagskvällen. Så det blir allt mellan himmel och jord.

Nu ber jag till Gud för veckan som kommer och överlåter den i Guds händer.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://jullans.blogspot.com Julia

  Jag antar att jag räknas in i ”de andra som gör ett fantastiskt jobb” så tack själv Stefan!
  Vi har ju så kul tillsammans! Gårdagskvällen var mycket inspirerande! Vi ses…på fredag! /Julia

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Hej Julia,
  Ursäkta Julia, jag rör till med namnen, när jag skrev Linda menade jag Julia.
  Men vet är det nu som är Linda? Någon i gänget heter väl Linda?

  hälsar

  Stefan Swärd

 • http://jullans.blogspot.com Julia

  Inte lätt att hålla koll på alla namn :)

 • Knut Berti Nyström

  Jag följer med spänning allt som händer i Konnekt i Tantolunden