En stor sportnyhet

Nu kan denna blogg avslöja en stor sportnyhet före hela världspressen. Jag är förkyld och måste slänga in handduken till Stockholm halvmarathon på lördag. Det känns tungt och bittert men det går ju fler lopp, och något helande har jag ännu inte upplevt, men det kommer väl. Och jag som hade utmanat pingströrelsen till en halvmarathon-kamp, men de har inte hört av sig och tagit upp den kastade handsken. Ska dock försöka kravla mig upp ur sängen i morgon och släpa mig i väg till tidningen Dagen för debatt och samtal med Sten Gunnar Hedin under ledning av Dagens journalister. Vi får se då om det kan klaras ut på vilket sätt jag har riktat kraftig kritik mot pingströrelsen och karismatiska rörelsen under en längre tid. Jag begriper fortfarande inte vad det hela handlar om.

Det börjar bli en spännande debatt om kristen syn på ekonomi och rikedom på min blogg. Ska försöka samla ihop mig och skriva något inlägg om det ikväll eller under morgondagen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Roger Gustavsson

  Tråkigt Stefan med halvmare-debaclet. Men du är nog snart på banan.

  På Götabrobloggen har den alltid så balanserade Mats Larsson försökt förstå på vilket sätt du kan ha ansetts ha kritiserat pingströrelsen. Nedan ett citat:

  ”Ordet ”vi” istället för ”man” hindrar missförstånd. Hela denna konflikt hade kunnat undvikas om Stefan Swärd använt ordet ”vi” istället för det obestämda ”man”. EFK är också en karismatisk rörelse och löper samma risker som alla andra. Hade Swärd använt det ödmjukt identifierande ”vi”, hade Hedin aldrig reagerat så starkt.”

  Läs gärna hela inlägget.

  http://gotabrobloggen.blogspot.com/

 • http://spatsiba.blogspot.com/ Josef

  Hej Stefan,

  Även jag tycker samtalet om en kristen syn på rikedom var intressant, och ser fram emot att ta del av ditt inlägg.
  Det vore även mycket intressant att höra dina kommentarer kring mitt inlägg om Claphaminstitutet och konservatismen (http://spatsiba.blogspot.com/2008/09/claphaminstitutet-och-konservatismen.html) .

  Krya på dig!
  /Josef

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Josef, Man bör komma ihåg att Claphaminstitutet består av en mycket bred och heterogen grupp kristna, sammanlagt 80 personer, representerande det mesta tänkbara av riktningar och kyrkor i Sverige. Vi är en betydligt spretigare, eller bredare om man så vill, koalition än t.ex. Svenska Evangeliska Alliansen. Vi har dock det gemensamma att vi vill värna om kristna tron men också om kristen etik. Hittills har ett begränsat antal artiklar publicerats men att enkelt klassificera dessa artiklar tycker jag är något förhastat. Vår första artikel författades av jag själv tillsammans med Christer Sturmark i Expressen och handlade om religionsfrihet. Namnet Clapham förpliktar – det handlar om kristet socialt engagemang. Men tacksam för synpunkter på vår verksamhet, nu är ju vår verksamhet mycket begränsad hittills. Men visst är det så att vissa frågor man kan skriva om ur kristen synvinkel, kan klassificeras som värdekonservativa, och är inga unika kristna ståndpunkter. Vår mest uppmärksammade artikel på DN debatt om att skilsmässor bör motarbetas för barnens skull, är en icke-politisk korrekt uppfattning i Sverige men delas i stor utsträckning av den breda allmänheten, jag tycker dock inte att det är självklart att ståndpunkten ska klassificeras som konservativ, eftersom ordet ofta har en viss negativ klang. Närmare diskussion om Clapham bör föras med direktorn Tuve Skånberg som har bättre koll på detaljerna om vår verksamhet.
  hälsningar
  Stefan Swärd