EFK-rapporten

Och det här är min kommentar i Dagen över rapporten från Evangeliska Frikyrkans arbetsgrupp. En tidningsartikel blir ju  koncis, rapporten är mycket utförlig. Delar av den har karaktären av faktabakgrund och är mycket välskrivna med ett bra tonläge och analys. Tycker dock helheten blir för vinklat utifrån mitt evangelikala perspektiv, i synnerhet när man väger in de sammanvägda slutsatserna och rekommendationerna. Om det finns önskemål kan jag skriva lite mer utförligt här på bloggen, med min analys av rapporten.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Andreas Holmberg

  Förvånad att rapporten inte tydligare skiljer mellan h- och b-erfarenheten. Och hbtq(ia+) är ju bara en slaskbeteckning där man föser in allt möjligt konstigt (queer betyder ju just konstig) efter murbräckan h, som onekligen innebär ett särskilt predikament, kanske t o m ett funktionshinder, där den är genuin och entydig.

  Men det som förut hette ”homosexuella frigörelseveckan” och ”ekumeniska grupperna för kristna homosexuella” visar sej ju mer och mer handla om en kamp för ”sexuellt likaberättigande” i största allmänhet, med ”hbtq(ia+)-personer” som centralt men inte särskilt väldefinierat begrepp (det kan faktiskt hända att vi alla ryms där).

  Man förstår mer och mer varför EFK förbluffande nog övergav Svenska Evangeliska Alliansen. Låt oss nu, utan hat och hot, läsa om de sympatiska ”pojkarna” Håkan och Lars och reflektera över deras berättelse:
  https://www.expressen.se/amelia/premium/trebarnspapporna-hakan-och-lars-kom-ut-samtidigt/

 • wildwest63

  Ja nu är ju din debattartikel låst bakom betalvägg. Så vad du skrev vet jag inte. Men jag känner att vad gäller hbtqxztyuwrvc-frågorna så håller mattan på att dras undan fötterna på alla kristna.

  Vi kommer finna oss hamna i en situation där vi tvingas acceptera precis allt (”det var ju okay med den frågan, så varför är ni emot den här frågan”). Vi kommer se ett generellt ifrågsasättande av synden som begrepp (”om ni förut sa att utlevd homosexualitet är synd och nu ändrat er varför säger ni då att företeelse x är synd, ni kommer ändra er här också”).

  Djävulen jobbar gärna enligt den kokta grodans princip. Det blir varmare och varmare (i början känns det ju t o m skönt) och i slutändan är man död, andligt död.

  Min farmor sa ibland, detta var på 80- och 90-talen, att hon var bekymrad över oss barnbarn som behövde växa upp i en så syndig tidsålder. Vad skulle hon sagt idag? Vad skulle Lewi Pethrus sagt om sin Filadelfiakyrka som snart är den första pingstkyrka i världen som accepterar utlevd homosexualitet på ledarnivå? Och så tror vi Gud fortsätter att välsigna oss. Det tror inte jag. Han kommer snarare utsätta oss för operation ”sålla agnarna från vetet”. Och den operationen kommer drabba oss alla, bibeltroende och sekulära.