En spännande helg

Det har varit lite tyst från mig några veckor, mitt kapade facebook-konto störde min kommunikation. Har nu i varje fall fått igång ett nytt facebook-konto men man får börja från början, mina 3500 facebookvänner är försvunna och man får bygga upp vänkretsen från noll igen.

Helgen var intensiv. Först EFK:s representantskapsmöte fredag-lördag, då HBTQ-rapporten presenterades. Sedan predikade jag hos Iglesia Ichtus i Stockholm, söndag. En mycket inspirerande församling, det finns ingen plats där det är så lyftande att predika som där. Jag är dessutom församlingens farfar, har varit med och initierat dess grundande, men också varit med i hela processen innan församlingen blev till 2004.

EFK-rapporten om HBTQ väcker stor uppmärksamhet, jag har blivit intervjuad av tre tidningar nu om vad jag tycker om rapporten, jag har fortfarande inte hunnit läsa igenom allt. Väntar med definitiva omdömen innan jag har läst igenom den.

Jag var ju med och föreslog att denna arbetsgrupp och rapport skulle tas fram, så att vi skulle kunna diskutera frågan under ordnade former istället för bara känslomässiga facebookdiskussioner. Återkommer i ämnet.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Jonatan Fransson

    Hemskt trist vad arbetsgruppen och rapporten kom fram till. Jag tycker Edsingers analys var bra. Men rent konkret anser jag att samfundet har fallit och detta enbart är ett mellansteg fram till det det fulla steget mot totalitär intolerans för dem med konservativ bibelsyn. Jag anser de EFK-församlingar som är trofasta Jesus bör lämna genast. Det finns ingen väg tillbaks och det finns inget som skulle kunna inge en sådan förhoppning. Snarare lär det bara bli värre och de internationella relationerna lär också försämras (vilket de borde).

  • Fredrik Josefsson

    Hej Stefan, jag har skrivit en bok om homosexualitet från ett kritiskt perspektiv, där jag bland annat visar hur homosexuellas uppväxt skiljer sig från heterosexuellas och varför deras relationer inte kan jämföras med heterosexuellas. Allt belagt med källor från akademisk litteratur. Det finns mycket annat också. Jag skulle vilja skicka den till dig eller någon annan lämplig person, för feedback osv. Går det bra? Hur kan jag skicka den?