Krönika om pastorstjänsten

Senaste månaden har jag tagit upp om min livslånga erfarenhet av att vara pastor och församlingsledare. Både föredrag, blogginlägg men också krönikor i tidningen Dagen. Har nu en krönika i Dagen om församlingsledarskap och att vara pastor. Man hittar texten här.

Det är inte något enkelt uppdrag, nämns kortfattat i krönikan. Församlingsmedlemmarna behöver tänka på att stötta och uppmuntra sina pastorer. Jag problematiserar också den stora fokus på pastorer-herdar och lärare i svensk kristenhet. Det finns en större mångfald än så angående tjänsterna i ledarskap och förkunnelse, Bibeln talar också om apostlar, profeter och evangelister.

Jag berör också synen på teologisk utbildning. Man kan inte läsa sig till att bli pastor. Det är Gud som ger gåvorna till församlingen, det är han som kallar. Församlingen behöver känna igen och bejaka kallelse och gåvor. Teologisk utbildning kan dock bidra till att utmejsla och utveckla gåvorna, om det är en bra utbildning.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399