Laddar för ledarundervisning i Uppsala

Jag förbereder mig nu för att tala på mini campus hos Skandinaviska Teologiska Högskolan om Tjänstegåvors karaktär. Har bett över saken och kommit fram till en viss inriktning.

Jag kommer att ta upp några aspekter av detta, om ledares, pastorers, predikanters, tjänstegåvors karaktär.

Den första punkten som jag tar upp under fredagskvällen handlar om att undvika och hantera sexuella frestelser, och därmed undvika sexuella snedsteg.  Det har varit så många uppmärksammade fall, både globalt och på svensk nivå, så jag ser det som angeläget att lyfta fram ämnet. Och problemet tycks vara lika stort i strikt bibeltroende och karismatiska kretsar som i teologiskt liberala kretsar.

Sedan kommer jag att ta upp frågan om att hantera bekräftelsebehov, självbild, balansen mellan kallelsemedvetande och omgivningens förtroende. Det är frågor jag har brottats med i hela mitt liv, under alla år som församlingsledare. Hur hantera förkastelse, när ens egen upplevda kallelse inte ligger i linje med omgivningens bedömningar och förtroenden. Det är en ruskigt svår och utmanande fråga som jag ska försöka reflektera över, utifrån Bibelns vittnesbörd-

Ett tredje område jag kommer att ta upp handlar om att hantera depression och missmod som kristen ledare. Det är också en fråga jag ständigt har fått bearbeta under alla år som pastor och församlingsledare.

Ett fjärde område kommer att handla om att fullfölja och fullborda loppet. Att inte trampa snett på halva vägen och ge upp, eller något annat dike man kan köra ned i.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Läsare

  Hej Stefan
  Vet att detta är utanför denna post, men jag undrar om ni gjort någon utvärdering av Stakksets kampanj i Eskilstuna.
  Vore väldigt roligt att få höra vad som hände både under men även efter kampanjen.
  Resultat är ju väldigt svåra att mäta i dessa sammanhang, men en liten vink borde ni ju kunna ge oss.
  Tack på förhand.
  /Läsare

 • Ulrika4

  Stefan skriver: ”Sedan kommer jag att ta upp frågan om att hantera bekräftelsebehov, självbild,…”

  Mycket bra både ur ledarperspektiv och utifrån de perspektiv som människorna man möter har behov av att reda ut.

  En sak som vår Apostel Paulus sade brukar jag tänka på ibland i sammananget. Paulus sade så här (Filipperbrevet 3:7-11) : ”Men allt det som förr var en vinst för mig räknar jag nu som förlust för Kristi skull. Ja, jag räknar allt som förlust, för jag har funnit det som är långt mer värt: kunskapen om Kristus Jesus, min Herre. För hans skull har jag förlorat allt och räknar det som skräp, för att vinna Kristus
  och bli funnen i honom – inte med min egen rättfärdighet, den som kommer av
  lagen, utan med den som kommer genom tron på Kristus, rättfärdigheten
  från Gud genom tron. Då får jag lära känna Kristus och kraften i hans uppståndelse och dela hans lidanden genom att bli lik honom i hans död,
  i hoppet om att nå fram till uppståndelsen från de döda.”