Rapport från Eskilstuna

Här följer en rapport från Det finns hopp i Eskilstuna. Kampanjen börjar i kväll men vi har haft ett antal förmöten i går och under dagen idag.

I går kväll samlades alla som ska hjälpa till med kampanjen i Pingstkyrkan i Eskilstuna. Det var en lyftande och inspirerande samling. Det var mäktigt att se den stora pingstkyrkan i Eskilstuna nästan fullsatt en torsdagskväll. Så många är med och hjälper till i kampanjen. Sebastian höll en inledning. Hälsningar från Severin och Weichbrodt i predikantteamet. Pastorsparet Hasselgren i Pingstkyrkan visar på ett mycket bra ledarskap. Tydlig ledning, fast hand men ändå mycket välkomnande och inkluderande. Kampanjen har organiserats utmärkt lokalt med ett stort antal team som ansvarar för olika delområden. En enormt stark bön och lovsång präglade kvällen. Det finns stor tro och förväntan i luften.

Pingströrelsen, trosrörelsen, Evangeliska Frikyrkan, Equmeniakyrkan och Frälsningsarmén är med i kampanjen så det finns en bra ekumenisk bredd. Tyvärr är inte Svenska kyrkan med även om man har försökt få med dem.

Jag hör till dem som är övertygad om att ska vi få en ny genomgripande folkväckelse i Sverige måste Svenska kyrkan också vara inneslutna, deras kontaktytor mot svenska folket är oslagbara.

Idag hade vi ett möte med civilsamhälle och kyrkor och kommun. Sebastian höll ett mycket fint föredrag om hur vi kan skapa hopp för dem som lever i utanförskap. Initierade samtal följde tillsammans med dem som jobbar med utanförskapsområden och sociala utsattheten, skjutningar och hot är ett akut problem i Eskilstuna som förvärrats senaste året.

Det är kul att gå omkring på Eskilstunas gator med Sebastian Stakset. Varenda grabb och yngre man i Eskilstuna med icke-svensk bakgrund, alla vet vem Sebbe är och älskar honom. Han får ta selfies på löpande band med dessa. Mig är det ingen som vill ta en selfie med, Herrens gåvor fördelas på olika sätt.

Jag har upplevt profetiskt senaste månaden att kampanjen i Eskilstuna är viktig på nationell nivå. En genombrott här kommer att skapa tro och förhoppningar på många andra platser att en förändring är möjlig och att det är möjligt att samla många människor för kristna möten. Och att vi kan nå fram till de som lever i utanförskap med evangeliet om Jesus, som kan frälsa, befria och förvandla människor. Har känt en intensiv andlig kamp hela januari inför denna kampanj, men nu känns det att det är seger. Väckelseluften vibrerar över staden, Herrens Ande vilar över Eskilstunaån, de gamla Munktells industrikvarteren, sextiotalshöghusen och Stiga Sports Arenan som ligger precis vid det gamla industriområdet.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399