Nu tar jag debatten med Torbjörn Tännsjö

Den gamle kommunisten och ateisten Torbjörn Tännsjö går till storms mot religioner och kristendomen i synnerhet på DN debatt. Tännsjö har ju varit filosofiprofessor i många år och varit något av en hovfilosof i det sekulära Sverige.

Vid ett tillfälle publicerade Svenska Dagbladet en artikel av Tännsjö och ringde mig innan, och ville att jag skulle skriva ett svaromål som kunde publiceras samtidigt. En ganska ovanlig åtgärd.

Nu i januari har han publicerat två artiklar där han menar att religioner är farliga konspirationsteorier som bygger på osannolika antaganden.

Skrev ett genmäle till Dagens Nyheter som de inte publicerade med motiveringen att det var för långt. Min gode vän Jacob Rudenstrand från Svenska Evangeliska Alliansen fick dock ett genmäle publicerat.

Har dock skrivit om genmälet till DN och publicerar det nu som krönika i Dagen, som man hittar här. Jag hoppas texten inte är låst.

Jag har aldrig träffat Torbjörn Tännsjö eller pratat med honom. Bara sett honom på TV och läst artiklar av honom. En liten kuriositet – när jag och min familj skulle flytta in till Stockholms innerstad 2005 från Haninge i söder, tittade vi på ett antal lägenheter i innerstan. Vår huvudambition var att hamna på Södermalm. En av lägenheterna vi tittade på var Torbjörn Tännsjö, vid Södra station på Södermalm. Det blev dock inget bud på den lägenheten.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399