Putin är en antikrist

Bibeln innehåller knivskarp kritik mot despotiska härskare. Vi möter det i Gamla Testamentet, t.ex. i Danielsboken. Denna världens härskare och stormakter liknas vid vilddjur. Daniels profetior pekar dock på hoppet, dessa despotiska världsmakter och dess härskare är vilddjur som är temporära, de kommer inte att bestå i längden. Kristus är den som ska segra. Ondskan kommer att dömas, både här och nu, och i mötet med Jesus när han kommer tillbaka till jorden.

Nya testamentet talar om Antikrist. Vilddjuret som stiger upp ur avgrunden. kallas för den laglöse, laglöshetens människa. 2 Tess. 2 talar om den laglöse, antikrist som fördärvets man, som bedrar och ljuger. Samarbetar med den som Bibeln kallar för djävulen, som stjäl, slaktar och förgör.

Putin är ett vilddjur. Han ljuger och bedrar, han stjäl, slaktar och förgör. Han är en fördärvets man. Han fattar beslut som leder till många tusen människors död. Bibelns klassiska analys av ondska och despotiska härskare, är tillämpbart på en despot som agerar i vår tid. Bibeln pekar på perspektivet att antikrists ande råder i vår värld, och det är många antikrist. Bibeln pekar på perspektivet att detta kan kulminera i samband med Jesu andra tillkommelse.

När dessa despoter, antikrist, uppträder, är det kristna hoppet att de aldrig har sista ordet. Ondskan döms redan här och nu och slutgiltigt i samband med att Jesus kommer tillbaka.

Bibeln säger också om antikrist att från oss har de utgått. Antikrist liknas i Nya testamentet i religiösa dimensioner. Putins nära förbindelser med kyrkan förstärker de antikristliga dragen, de försvagar det inte.

Som kristna ska vi ha en profetisk-kritisk analys av makterna och herrarna i denna världen.

Det är nödvändigt att ta avstånd från antikristliga system. De som lojalt stöttar Putin blir en del av systemet och kommer att dras med i fallet. Det gäller även härskare och nationer som stöttar Putin.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Sverige
 • https://niwega.net Kjell_P

  Den som undrar hur satan tänker behöver bara studera Putin och hans falska profet Lavrov.

  Lögnare och mördare från begynnelsen.

  ”Det svarta mörkret är förvarat åt dem för evigt.” (2 Petr. 2:17)

  /Kjell_P

  PS. Förlora inte kollen på vilka som de senaste åren har prisat Putin!

 • Mats

  Även de som tar märket, det Bibeln varnar för åker med på samma tåg ner i avgrunden och eldsjön! Man behöver identifiera veta vad märket är, hur det genomförs, när det genomförs. Just nu är det många som har blivit vilseledda!
  Upp 18:23 ”Alla nationer blev lurade av trolldom” trolldom=pharmakeia

  Mats

 • https://niwega.net Kjell_P
 • Mats

  Artikeln handlar om Antikrister, de som varit och den kommande som skriften identifierar. Antikrist förknippas med kontrollsystem och i dagens Ryssland likt flera andra länder tillämpas systemet d v s presidenten är en av Davos gruppen och det sker globalt just nu, ingen är bättre eller sämre av makthavarna!

  Mats

 • John Martial Eagle

  Stefan! Du är ingen profet, och du har aldrig varit det. Men du besitter stor kunskap, inte minst teologiskt, och du är bra på att föra fram dina egna drömmar, tankar och åsikter i ett format som nog somliga kan missta för profetiskt. Det är lite olyckligt och något jag önskar att du skulle fundera på framöver.

  I det fall du här kommenterar glömmer du bort de antikrister som vi har inom vår socialliberala sfär. Det är inte så att Putin ensidigt blivit galen, och inte heller har han retat sig så till den milda grad på vår demokrati och frihet.

  När jag själv skrev om Putins mindre smickrande egenskaper på min blogg för 15 år sedan tog det bara en kvart innan tre olika ip-adresser i FSB/GRU-kvarteret syntes i loggarna vilket var obehagligt. Putin och hans regim är inte trevlig, och som est-ättling har jag vuxit upp med extra stor misstänksamhet mot ryssen.

  Men det som tvingat in oss och honom i ett hörn är en ansvarslös fanatisk grönbrun politik. Den har satt oss på kollisionskurs. Skapat både beroende och konflikt samtidigt, genialiskt ondskefullt likt handlingen i den mest infernaliska Bond 007-film.

  Vi bör be för Putin och även de kanske ännu värre ”filantroper” som med list och pengar styr Världen åt detta håll ifrån vår del av världen. Det är svårt att be för så onda människor. Men då kan vi minnas att Moses bad för Farao, 2 mos 8:9. //John (f.d Nilsson)

 • Inge

  Kjell skriver.
  ”PS. Förlora inte kollen på vilka som de senaste åren har prisat Putin!” Samtidigt som vi inte får förlora kollen på vilka som de senaste åren prisat Klaus Schwab och World Economic Forums agenda. https://grandmageri422.me/2022/03/04/ukrainian-president-zelenskyy-is-tied-to-klaus-schwab-justin-trudeau-and-other-global-elites/comment-page-1/
  Dessa mäktiga makthavare är troligen alla styrda av antikrist ande. Att i detta fall ensidigt ta avstånd från ena sidan och kalla den ond och samtidigt betrakta den andra sidan för god ökar endast polariseringen.
  Som John (N) påpekade.
  ”Det är svårt att be för så onda människor.”
  Men vad är vi kristna egentligen uppmanade till? ”Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er.” Matt 5:44
  Med vilken rätt har vi att hata hela det ryska folket bara för att dess ledare är ond? Risken är stor att vi hamnar i det andra diket om vi ensidigt allierar oss i hatet mot Putin och Ryssland med personer som Klaus Schwab och Biden (eller Reinfeldts hatiska uttalande i Aktuellt.)
  ”Gå inte som omaka par i ok med dem som inte tror. Vad har väl rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Eller vad har ljus gemensamt med mörker?” 2Kor 6:14

 • Micael Gustavsson

  Fast vem har sagt att vi ska hata hela det ryska folket?

 • Inge

  Ofta säger handling mer än fina ord! Jag tittar nu på Vasaloppet och konstaterar att även ryska skidåkare är numera hatade.

 • https://niwega.net Kjell_P

  Inge,

  Om artikeln skulle ha handlat om Joe Biden skulle jag otvetydigt protestera mot hans stöd för abort och perversiteter. Trots att jag är tacksam att det är han som är president, och inte Trump. Men artikeln handlar om Putin som är en lögnare och mördare från begynnelsen av sin karriär i KGB.

  Det jag inte förstår är ”kräftgångs-logiken” att om man är mot någon så är man för vissa andra. Inte heller anser jag det vara ärligt att avstå från val bara för att ”resten av kandidaterna inte heller är perfekta”. Jag tror att det är fullt legitimt att välja ett mindre ont alternativt så länge valet finns.

  Det finns säkert fler makthavare som inte har rent mjöl i påsen. Men som sagt, artikeln handlar ju om Putin. (Inte om det vilseförda ryska folket.)

  Jag hör till ryss-skräckens generation som söndag efter söndag bombarderades med falska profetior, uttalade i falsett, om att Ryssland skulle invadera Sverige och att alla kristna skulle torteras ihjäl. ”Ooo mitt folk, mitt folk, säger Herren….. och så vidare…”

  Jag valde bort Franska språket i gymnasiet och studerade Ryska i stället så att jag åtminstone skulle förstå vad de sade. Jag kan på klockren ryska säga till Putin ”må fan ta dej”. Men som kristen får jag ju inte uttala förbannelser så jag säger som ängeln Mikael när han råkade i tvist med satan (Judas vers 9): ”Må Herren straffa dig!”. Eller som det står i äldre översättningar: ”Herren näpse dig!”.

  Bara Gud vet om Putin och Lavrov (med flera) kvalificerar för att kastas levande i den brinnande sjön som brinner med svavel.

  Vad jag och du tror om det är oväsentligt men det ger oss inget frikort att vara mesiga i vårt omdöme om Putins lögner och massamord.

  /Kjell_P

 • Kenneth Mäki

  Falska profetior? Vem tror ni det är som tillåtit att detta monster kan göra som han gör? Vet ni inte att djävulen kan bara göra det Herren tillåter honom? Eller är inte vår Gud allsmäktig? Har han inte ALL makt? Vet inte om den profetia som gavs Emanuel Minos att vidarebefodra kvalar in som falsk? Claessons profetia har ännu inte slagit in nej. Men då glömmer man att i bibeln profeterades flera hundra år innan det slog in. Ja tusentals år ibland.
  Gud kan också ångra eller förskjuta på det onda han planerat om folket omvänder sig. Kom ihåg Jona. Nu står monstret och frustar vid vår port. Det enda kristenheten i detta land borde göra är att börja rannsaka sig självt och inse och ta avstånd från de klor av villoläror de låtit djävulen borra in i församlingarna de senaste 50-60 åren. Sunda, rannsakande, salta predikningar har man helt förkastat. Kristenheten är perverterad och består av kvinnor och feministiska män och barn som bara tål mjölk. Vem lyssnade och tog vad David Wilkerson sa på allvar? Diskutera politik, diskutera Nato, diskutera någonting alls? Det finns inte tid för sånt mer. Nej det finns inte tid ens för predikningar eller något annan verksamhet. Det enda som gäller nu är fasta och bön. Rannsakande bön och desperata rop om Nåd och förlåtelse för hela landet! När bomberna börjar rasera våra städer är det för sent! Kanske, kanske ska Herren än en gång ångra det onda han planerat för detta land! Gud jag ber! Gud jag har svårt att se att kristenheten ska ödmjuka sig. Men jag ber!

 • https://niwega.net Kjell_P

  För tydlighetens skull! Jag talar om profetior med tidsangivelser. Profetior som inte gick i uppfyllelse.

  Guds ord är tydligt angående falska profetior och falska profeter och falska siare.

  5 Mos. 18:20. Men den profet som i övermod talar ett ord i mitt namn som jag inte har befallt honom att säga, eller som talar i andra gudars namn, den profeten ska dö. 21. Om du tänker i ditt hjärta: Hur ska vi veta vilket ord HERREN inte har talat? 22. När en profet talar i HERRENS namn, och det han säger inte sker och inte går i uppfyllelse, då är det inte ett budskap som HERREN har talat, utan profeten har talat i sitt övermod. Du ska inte vara rädd för honom.

  /Kjell_P

 • Kenneth Mäki

  👍

 • Martin

  Jag har lite svårigheter med en teologi som sätter väst i centrum i det eskatologiska skeendet. Att spana efter vilddjurets märke som något som man bara råkar få; vaccin eller VISA-kortet som var aktuellt för några år sedan, eller streckkoder på mjölkpaketet, skapar bara oro hos folk. Min uppfattning är att Märket har med tillbedjan och överlåtelse att göra. Alltså att du underkastar dig ett system som helt kolliderar med lojaliteten med Jesus. Se ex Daniels bok som ett exempel. Eller den fruktansvärda förföljelsen av kristna i dåtidens romarrike. Se dagens Kina med sina sociala poäng, om att inte tillåta kristna sammankomster som inte är godkända av regimen. Putin är definitivt en antikrist. Likväl som Stalin, Hitler, Pol Pot m fl varit. Vi får helt enkelt be och fortsätta i Guds kraft utbreda Guds rike.

 • https://niwega.net Kjell_P

  Kenneth,

  Vi känner ju varandra redan från flera år i bloggarna. Två saker du skriver förundrar mej.

  1. Du skriver: ”Claessons profetia har ännu inte slagit in nej. Men då glömmer man att i bibeln profeterades flera hundra år innan det slog in. Ja tusentals år ibland.”

  Jag förmodar att du och jag är ense att vi har fått uppdraget att ”pröva” profetior. Uppdraget finns både i Gamla Testamentet och Nya Testamentet. Att förkasta eller bara svälja är att förakta profetior.

  Min fråga till dej är hur man kan pröva en så kallad nutida ”profetia” (i betydelsen av ett siande om framtiden) om inga tidsgränser ges? (Jfr. 5 Mos. 18:20-22)

  2. Du skriver: ”Kanske, kanske ska Herren än en gång ångra det onda han planerat för detta land!”

  Var detta en olycklig formulering eller menar du verkligen på fullt allvar att Herren har onda planer för Sverige?

  /Kjell_P

 • Nådehjon

  Strongs nummer H11 matchar det hebreiska אֲבַדּוֹן ( ’ăḇadôn ),
  som förekommer 5 gånger i 5 verser i WLC Hebrew .

  Job 26:6 – Helvetet är nakent inför honom, och fördärvet H11 har inget skydd.

  Job 28:22 – Fördärv H11 och död säger: Vi har hört ryktet om det med våra öron.

  Job 31:12 – Ty det är en eld som förtär till förintelse, H11 och som skulle utrota all min förökning.

  Psa 88:11 – Skall din nåd förkunnas i graven? eller din trofasthet i undergången? H11

  Pro 15:11 – Helvete och fördärv H11 är inför HERREN: hur mycket mer än människobarnens hjärtan

 • wildwest63

  Egentligen är Rysslands politik väldigt förutsägbar. Problemet är att ingen i väst faktiskt trott att rysk politik ska följa rysk politiks intentioner. Vilket låter lika knäppt som analyserna har varit utopiska.

  Den urgamla ryska politiken har varit att inte bli instängd av kontinentalstater utan att nå fram till haven. Detta ligger bakom försöken att nå så längt västerut som möjligt under WWII, att gå in i Afghanistan för att nå Indiska oceanen, att knapra på norra Finland 1940 osv. Ryssland har långt minne och ser hot som vi i väst möjligen läser förstrött om i historieböckerna. Ryssland kommer ihåg Karl XII vid Narva o Poltava, man kommer ihåg att Napoleon brände Moskva. Och givetvis har man inte glömt Hitler.

  Sätta hårt mot hårt är västliga demokratier dåliga på. Men vi kunde åtminstone förberett oss på det som händer nu genom att INTE göra oss beroende av rysk energi sedan Georgien-kriget och annekteringen av Krim 2014, och att upprusta för att avskräcka. Dessa två åtgärder, det är jag övertygad om, hade räckt för att Ukrainakriget inte hade uppstått. Auktoritära och totalitära stater, organisationer och sammanslutningar (exvis de etniska förortsgängen i Sverige) förstår bara våld eller hot om våld. De förstår inte psykologiska förklaringar, terapi eller lockande erbjudanden, inte heller kebabpizza och korvgrillning. Det är tecken på underlägsenhet, svaghet och håglöshet, det som Ryssland kallar västlig ”dekadens”.

  Nu har vi sedan länge lagt oss i samma säng som miljötomtarna som velat avskaffa alla säkra inhemska energislag. Ideologi och drömmar går före fakta, verklighet och hot. Vi har haft en katastrof till statsminister som såg plats för miljoner migranter genom att flyga över Sverige och bara se barrskog och som kallade försvaret ett särintresse, ungefär som en hembygdsförening i Ytterhogdal.

  Många av oss har gladeligen röstat på dessa politiker. Man kan faktiskt säga: varsågod, vi fick vad vi ville ha plus dess konsekvenser som vi inte ödslade tid med att fundera över.

  Eftersom Sverige inte är NATO-medlem, men skickar vapen och dessutom är en gammal ärkefiende (ryssarna kan sin historia) så är Sveriges säkerhetspolitiska läge just nu det sämsta sedan 1940. Varför inte en taktisk atombomb över Gotland? Det blir ingen vedergällning då Sverige inte är NATO-medlem, det förstör för båda sidor att kunna använda Gotland som örlogsbas, det ger den kaxiga Humanitära Stormakten en rejäl örfil och den visar resten av världen att Ryssland kan och har förmåga att använda kärnvapen.

 • Micael Gustavsson

  Nådehjon, det är fullt möjligt att du har rätt ang hebreiska och grekiska. Men vad har det du skriver med Putin och Ukraina att göra?

 • Nådehjon

  Jag svarade Kenneth Mäki, runt hans undran om siffran 11, Jag såg Sverige i diskussion med Nato och siffran 11 kom upp. Har ingen aning om vad det handlade om, kanske antal Jas plan Sverige skulle tillhandahålla.

 • Nådehjon

  Det är nödvändigt att ta avstånd från antikristliga system

  Du skrev Alltså att du underkastar dig ett system som helt kolliderar med lojaliteten med Jesus.
  Det menar jag att den gör som accepterar en QRkod som segregerar.

  Johannes beskrev ingen mobil, den kunde han säkert inte föreställa sig, men en QRkod är skapad och används i hela världen, just nu har vissa länder minskat kraven, men varje ny influensa kommer kallas pandemi, som ovaccinerad har jag blivit hindrad från resor och kyrka, och övrig gemenskap där man ses som pestsmittad, ett märke för att få köpa och sälja står det, min läkare säger att dom inte kan hantera mig som ovaccinerad.
  Om det lättas tillfälligt på krav så är ändå vaccinregistret som skapades 2018 i hela världen, basen för total kontroll.

 • Micael Gustavsson

  Hur vet du att vaccin helt kolliderar med lojalitet med Jesus? Han har inte sagt något mot vaccin i Nya Testamentet, så vi får använda vårt eget omdöme.
  Du skulle lika gärna kunna hävda att högertrafik på motorvägarna kolliderar med lojalitet med Jesus, och att det är ett fruktansvärt förtryck att staten straffar dem som kör på vänster sida. Gör inte läror av saker som inte har någon grund i Skriften.

 • Nådehjon

  Då får du läsa en gång till vad jag skrev, jag skrev QRkod, som segregerar, vaccinregistret som skapades 2018 i hela världen, är basen för total kontroll.

  Vad jag vet och tycker om vaccinet har jag inte diskuterat här.

  Men hjärntvättade människor sätter fortfarande mig utanför normal gemenskap, märkligt nog är det värst bland kyrkfolket.

 • wildwest63

  Tja, du får inte gå in på en byggarbetsplats utan hjälm, oavsett om du står 100 meter från byggnaden eller befinner dig rakt under en lyftanordning med armeringsjärn. Vägrar du ha hjälm på byggarbetsplatsen blir du diskriminerad och utstött, dvs du får inte jobba där, förlorar arbetsplats och inkomst.

 • Inge

  wildwest63 jag brukar uppskatta dina kommentarer men nu blir jag orolig om även du håller på att somna in?
  Kolla på filmen nedan, kanske någon vaknar till och förstår vilken tid vi lever i? Förvänta er inte att våra politiker och makthavare skall rädda oss från antikrist. Denna världen är dömd till undergång. Endast i och genom Jesus Kristus finnes frälsningen.
  https://m.youtube.com/watch?v=NNV2tEgPb9I&feature=youtu.be

 • Nådehjon

  Det handlar inte om skyddshjälm, har aldrig jobbat med hjälm, men det är nära 30år sedan jag var yrkesverksam.

  Men skall man vara noga med regler, då borde det finnas pengar på banken, men t.o.m dom är borta, det underlättar för total kontroll.

  Här handlar det om ett skapat register för total kontroll, märkligt att kyrkfolket sväljer detta, det står att vi inte skall låta något ta makt över oss, detta har t.o.m tagit mer makt över kyrkor än över varuhus, kontrollen kommer öka, när det kommer nya ”pandemier” som är det nya namnet på varje influensa, då kan allt stängas ner igen, många länder har inte ens öppnat.

 • Stanley Östman

  Det är väl tveksamt om kristenheten är betjänt av denna igenkänning ?!
  Det räcker med att konstatera att Rysslands president inte står Hitler långt efter i jämförelse.
  Det
  viktigaste är att förstå vilken uppgift varje enskild kristen har. Och
  då är det viktigare att känna till vad den andliga striden handlar om.
  Då är Daniels erfarenhet vägledande:
  * Daniel 10: 12 – 14 & som visar oss vidare med:
  *
  Ef. 6:12 ”För vår kamp är inte mot kött och blod utan mot härskare och
  makter och kosmiska krafter här i mörkret, mot ondskans andemakter i
  himlarna.”

 • Stefan Swärd

  Antikrists Ande har varit verksam i världen sedan Jesus uppenbarade sig för 2000 år sedan, och har uttryckts i många olika skepnader. Det är bara att notera att Rysslands främsta vänner är Iran, Kina och Indien, bland de ledande nationerna, samtliga länder med tydliga antikristliga tendenser. Jag har därmed inte påstått att det inte finns liknande tendenser i västvärlden. Det är tragiskt att både Donald Trump och stora delar av republikanska partiet uttryckts sig positivt om Putin senaste veckan. Ledare med totalitära tendenser hittar varandra, oavsett om det är vänster eller höger.

 • Inge

  Om vi så ensidigt fokuserar på Putin och Trump som du gärna gör så lär vi bli lurade. Antikrist ande finns överallt i denna värld. Kristenheten verkar helt ha missat den tyske professorn Klaus Schab som kommit från ingenstans men som snart lyckats infiltrera sina tankar i de flesta av västvärldens politiker inklusive vår egen stadsminister genom World Economic Forums agenda. Detta är inte Fake News utan den reella verklighet vi lever i nu år 2022.

  Bibeln är tydlig och varnar, men lyssnar vi? ”Kära barn, den sista tiden är här. Och liksom ni har hört att Antikrist skall komma, så har redan nu många antikrister trätt fram. Av detta förstår vi att den sista tiden har kommit.” 1Joh2.

  Jag påstår inte att Schab är antikrist, men han och många av hans lärjungar passar mycket väl in beskrivningen av vad en kommande antikrist är i stånd att göra.

  https://m.youtube.com/watch?time_continue=36&v=mSr5jhupisU&feature=emb_title

 • https://niwega.net Kjell_P

  Inge,

  Jag har lärt känna dej som en ärlig (om än inte helt konsekvent) sökare. Därför undrar jag hur du ser på det faktum att dessa anarkistiska budskap alltid… och jag menar verkligen ALLTID!!! skyller ondskan på judar?

  Soros, Wallenberg, Rockefeller, Goldman Sachs, Rothschild och om du vill en lista på massor av judiska investors om du googlar på ”List of Jewish American businesspeople in finance”.

  Wildwest har helt rätt att det finns, och alltid har funnits regler för vad man måste göra och inte får göra för att ges tillgång till anställningar och medlemskap, eller möjlighet att fritt handla och resa. (Sedan 1970 var jag tvungen att visa mina vaccinations-certifikat vid interkontinentala resor.)

  Varför just ”QR-koden” är en nagel i ögat på ett antal reaktionära människor som är rädda för 5G och datorer och allt nytt, vet jag inte.

  Jag tror likasom du att det totalitära världsvida samhället kommer. Men till skillnad från dej tror jag att det kommer att gillas av massorna tack vare alla anarkistiska fördomar som sprids genom video och media-sajter i likhet med den video du har publicerat.

  Du håller mej skyldig för att jag inte protesterar mot covid-vaccin och QR-koder, 911-konspirationer, falska månlandningar och jag vet inte vad mer ni hittar på.

  Jag håller dej skyldig för spridande av propaganda som aktivt bidrar till våld och splittring i världen.

  Din största fiende tycks vara så kallad ”globalism”. Berätta för mej hur många krig som har förts på grund av ”nationalism” och jämför det med de krig som har förts på grund av ”globalism”.

  Du tycker att jag är grundlurad.

  Tja, låt mej mjukt säga att tycket är ömsesidigt.

  Må Herren ge dej förtroende och mod och öppna dina ögon.

  /Kjell_P

 • https://niwega.net Kjell_P
 • Inge

  Hej Kjell.
  Även jag har följt dej under många år, jag uppskattar ditt engagemang och ditt djupa bibelkunnande. Fast denna gång blir jag lite fundersam då du svävar ut lite väl?
  När har jag talat om QR-koder eller 5G? 911-konspirationer, eller falska månlandningar?
  Har jag ”ALLTID!!! skyllt ondskan på judar? Som Soros, Wallenberg, Rockefeller, Goldman Sachs, Rothschild?”
  I och för sig kan vi läsa i 1Joh2.
  ”Från oss har de utgått, men de hörde aldrig till oss. Om de hade hört till oss skulle de ha blivit kvar hos oss. Men detta skedde för att det skulle bli uppenbart att inte alla hör till oss.”
  Så hel osannolikt är det möjligen inte att släkterna du nämnde har ett finger med i spelet? Lika så att QR-koder och 5G kan bli redskap i den ondes tjänst i den sista tiden?

  Kjell jag håller inte dej ansvarig för något, alla är vi dock ansvariga inför Gud! Vi uppmanas att ”predika ordet, träda fram i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa och förmana, med allt tålamod och all undervisning.” 2Tim4
  så där har vi alla ett ansvar att förmedla det som Gud har visat efter den tro vi har fått, vi skall inte gömma vårt ljus under skeppan. Nej!

  Du skriver ”Din största fiende tycks vara så kallad ”globalism”. Kanske inte den störste men vi vet att. ”Vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.” Ef 6
  När Bibeln talar om en kommande världshärskare så lutar min tolkning mer åt en globalistisk ledare än mot en nationalistisk. Av den enkla anledningen att så länge nationalstaterna existerar med sina respektive gränser, ledare och resptive lagar så kan inte den globalistiska världshärskaren ta över. Hotet idag är inte nationalstatens bevarande utan de globalistiska ledarnas försök att utplåna nationalstaten genom att bilda allt större ekonomiska unioner, för att i slutändan kunna utropa en världsledare. Jag tror inte Putin är den ledartypen. Utan det blir en ledare som alla tyr sig till. (Alla utom bruden som genomskådar falskheten i dess tal)
  Jag tycker inte du är grundlurad, jag tror egentligen att vi är överens om det mesta om vi utgår ifrån Guds Ord och inte svävar ut i en massa spekulationer.

 • https://niwega.net Kjell_P

  Inge,

  Jag har aldrig hört (läst) dej säga något ofördelaktigt om judar. Jag talade om den video du postade.

  Förlåt om detta kunde missförstås. Samma gäller de andra kospiratoriska exemplen jag nämnde.

  Konspiratiriska videor och konspiratiriska sajter ger däremot alltid skulden åt de nämnda judiska familjerna.

  Till och med Aletheia som en gång kallades Sveriges största kristna sajt halkade ner i konspiratoriska skriverier där vaccin är dåligt och så vidare. Ja till och med en konspiratirisk artikel om Rockefeller och Rotschild.

  Min föregående kommentar handlar om frågan hur du ser på detta eftersom du publicerade en video som just innehåller dylika saker.

  /Kjell_P

 • Nådehjon

  Mera ”fakta” Nästa årsvecka som börjar här i höst, är i så fall den elfte Shmita-veckan efter Israels födelse. Talet elva står för ”dom”, ”kaos” och ”oordning”, som är en perfekt beskrivning av vedermödan. År 2029 går vi sedan in i den tolfte årsveckan, som då skulle vara tusenårsrikets början.

 • https://niwega.net Kjell_P

  Det står i Bibeln!

  Matt. 24:36 Men om den dagen och den stunden vet ingen, inte ens himlens änglar, utan bara min Fader.

  Det står inte! Det står inte! Det står inte! Det står inte! Det står inte!

  Matt. 24:36 Men om den dagen och den stunden vet ingen, inte ens himlens änglar, utan bara min Fader och några supersmarta kristna som tror på siffermagi.

  /Kjell_P

 • Nådehjon

  Jesus kom till Israel.

  Paulus fick uppdraget att gå till hedningarna.
  1 thess 4:16,17 står om ett uppryckande det står att först skall dom som dött i Kristus, uppstå till liv, sedan skall vi som ännu leva kvar ”tillsammans med dom ryckas upp” 1thess1,10 står att vi skall slippa vreden.

  Min uppfattning är att alla som verkligen tror är med i uppryckandet, alla är vi ett i Kristus Jesus vår Herre.

  Matt 16:2-3
  Men han svarade och sade till dem: ”Om aftonen sägen I: ’Det bliver klart väder, ty himmelen är röd’, och om morgonen: ’Det bliver oväder i dag, ty himmelen är mulen och röd.’ Ja, om himmelens utseende förstån I att döma, men om tidernas tecken kunnen I icke döma,

  När vi närmar oss tiden desto mer skall vi förstå.

  Den och många fler texter säger mig att det är rätt att vilja veta, och att söka sanningen.

  Obs att Mikael Walfridsson inte säger att Jesus kommer exakt den dagen och den tiden, men han visar på ”läget” just nu.

  Det står att en dag är som tusen år och tusen år som en dag för Herren, då är det intressant att veta att det 2029 har gått 6tusenårsdagar.