Rapport från covid 19-sängen

Senaste veckan har jag legat sjuk hemma i covid 19. Det är andra gången jag genomlider denna förfärliga sjukdom. Har blivit smittad trots tre vaccinationssprutor. Men mycket lindrigare denna gång än förra gången. När jag fick covid i oktober 2020 fick jag omedelbart 39-39,5 graders feber. Låg hemma en vecka innan jag blev hämtad i ambulans, och fick andningshjälp med hjälp av syrgas på St Göran, i åtta dagar. Blev sedan hemskickad med ambulans, men var som ett vrak och kunde inte gå första veckan. Totalt sjuk sex veckor.

Denna gång har jag inte haft feber, endast vissa förkylningssymptom och varit trött, så jag har varit sängliggande. Viruset har uppenbart inte angripit lungorna denna gång, utan begränsat sig till hals och luftvägar och det blir en stor skillnad.

Min tolkning är att även om vaccinationen uppenbart inte helt och hållet skyddar mot att bli smittad, så skapar den förutsättningar för en mycket lindrigare sjukdom. Det visar min personliga erfarenhet.

Det har varit måttliga biverkningar med tre vaccinationssprutor för min del, sängliggande cirka ett dygn, men jämfört med att bli rejält sjuk i covid 19 är det peanuts.

Jag tror på Herren som min läkare, men jag tackar också Gud för läkare, sjukvård, läkemedel och vaccin, som hjälper oss till bättre hälsa.

Jag har dessutom nu läst igenom John Stotts omfattande bok om korset. En riktig pärla som rekommenderas. Utgiven av Apologia och Svenska Evangeliska Alliansen. Skrivit en längre artikel för Världen Idag om boken, nämns även i min nästa krönika i Dagen som kommer endera dagen. Jag fortsätter som krönikör i Dagen under 2022. Det ser jag fram emot.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • gäst & främling

  Kanske långt om du läser med mobil, som jag skriver med.

  Du dömer, protokollet ligger på min sida men vart tog resten vägen, det jag fick från Herren som jag förmedlade på mitt sätt, har du bara kastat, dessutom kan du inte kalla ett inlägg spam som du själv först kommenterat.

  Mitt inlägg var ett försvar för Fredrick som du också gick emot, det finns andra sanningar än den som vanlig media inte förmedlar, för om dom förmedlar sanningen då ryker både bidrag och skattepengen, det kanske den gör om det blir något val i höst, och det blir skifte, men kommer Herren, då blir det rörigt, för när QR koden t.o.m används i kyrkor, då tror jag det är nära.

 • Micael Gustavsson

  Jag har inte kallat ditt inlägg spam.

 • Micael Gustavsson

  Däremot så verkar ett av dina inlägg ha fastnat i spamfiltret utan att jag märkte det. Ska åtgärdas. (Jag löser inte inläggen på Stefans sida, utan får dem skickade till mig som mail. Jag märker inte alltid då om de är spammarkerade. Ironiskt nog har jag dessutom varit extra långsam och ouppmärksam de senaste dagarna pga att jag själv drabbats av covid.

 • gäst & främling

  Det står skrivet spam under, men saknas en del.

 • Cissi

  Detta vaccin har blivit en religion och föredrar man att hellre lita på detta än Jesus så får de väl vända sig dit på nödens dag. Jesus har redan sagt åtskilliga gånger var inte rädd och känn ingen oro, förtrösta på din Gud och inte på människor. Var välsignad i Jesu Kristi namn. Antar att även de som propagerar för vaxx o uppmanar andra att ta är ansvariga för de som dör eller får allvarliga biverkningar, får ta konsekvenserna av sina ord på domens dag.

 • Micael Gustavsson

  Det är väl ingen här som säger att man ska lita på vaccin istället för på Jesus. Lika lite som någon säger att man ska lita tandläkare istället för Jesus, eller på hjärtkirurg i stället för Jesus. Vägrar du all form av läkarvård eller medicin. I så fall kan jag förstå logiken. I övrigt kan jag inte förstå det hysteriska tonfallet. En vanlig sjukdom av det slag som förekommer i vårfallna värld, och vanlig mänsklig medicin och läkarkonst. Ofullkomlig, javisst, men bättre än att strunta i den.

 • Fredrick Andreasson

  Men om man kunde tro att detta var ett vaccin så hade man inte behövt muta och hota folk för att ta det. Det är bara enkel logik.

 • Micael Gustavsson

  Och om man visste att det var farligt att köra bil berusad, så behöver man inga statliga regler och straff för rattonykterhet, eller? Enkel logik?

 • Nådehjon

  Just nu är det ett intressant inlägg på denytterstatiden.blogspot.com
  särskilt hans eget inlägg som svar
  Dom 153 fiskarna.
  Om du klarar att titta in på samnytt .se där finns en man som jobbar på IVA som svarar mycket, han skriver i klartext sin syn på det hela, fångar du hans namn då behöver du bara läsa hans svar, och sedan rulla bakåt i tiden.
  Det är hans svar runt covid och omikron, som är det intressanta.

 • Läsare

  Go kväll
  Ibland brukar jag titta med en frågande min på min fru och bara skaka på huvudet när jag läser tokiga saker, då brukar hon lungt och sansat svara -utbildning min kära utbildning.
  Så till Cissi, Nådehjon och Fredrick säger jag bara,utbilda er.
  /Läsare

 • Sverige

  Kolla upp fakta istället.

 • Sverige

  Det har han ju inte påstått.

 • Sverige

  Fult av dej. Som att jämföra äpplen och kameler.

 • Nådehjon

  Säkert det gäller att gå på KTH eller CTH, för att komma till himlen, men glöm inte QR koden, som också kyrkorna accepterat, det är bara på spårvagnar du kan knö dig in.

  Men hade du haft utbildning på diskus, då hade du fått detta svaret till din egen sida läkaren Sture Blomberg på salgrenska IVA
  och Kenneth Mohlin båda på IVA i Göteborg, säger att det dör 12000 varje år på grund av rökning och 30-60 varje månad av influensa, alla år, normalt dör det över 250 varje dag alla år, i en pandemi har man alltid förr räknat sjuka nu räknas smittade, om folk låter bli att testa sig minskar kanske stressen.

 • Micael Gustavsson

  Läsare har inte hävdat att man kommer till himlen genom utbildning, så att du påstår det är enbart trams. Däremot leder utbildning till att man kanske inte gör bort sig medelst okunniga och felaktiga påståenden i vetenskapliga frågor.

 • Micael Gustavsson

  Nej det är tvärtom ytterst relevant. Hans argument är ju att om det är ett riktigt vaccin så finns det inget skäl för statliga åtgärder för att förmå folk att ta det. Den underliggande premissen är då att det aldrig behövs statliga åtgärder för att få folk att göra någonting som är vettigt. Jag visade då på två exempel där de flesta är eniga om att staten tar till tvångsåtgärder för att tvinga folk att göra något alla förstår är bra. Så det är mera som att jämföra äpplen med äpplen,

 • Nådehjon

  Äldre dog på grund av endast morfin, utan tillgång till syrgas, som erbjuds oss äldre, samma behandling planerades för Gösta, som precis som jag var, och är i bra form, influensa kan vem som helst drabbas av, men vi riskerar att köras till ett rum på äldreboende med icke vård, därför håller jag distans, missar då t.e.x tandvård.

  (Hoppas på Herrens beskydd, men ställer mig inte framför tåget för det)

  https://cykla.se/artiklar/nara-doden-nu-ska-gosta-cykla-vatternrundan-for-33e-gangen/

 • Nådehjon

  Tråkigt om du inte förstår mitt svar, på en nedvärderande attityd,

  och bara skaka på huvudet när jag läser tokiga saker, då brukar hon lungt och sansat svara -utbildning min kära utbildning.
  Så till Cissi, Nådehjon och Fredrick säger jag bara,utbilda er.

  Person angrepp undviker jag men råkar ofta ut för det, men då verkar inte regler gälla.

  Jag har inte gjort några påstående i vetenskapliga frågor, allt av den arten är hämtat från där kunskapen finns, och då lägger jag in det som upplysning, kanske ger det något till någon.

  Men agendan bakom att stänga kyrkan för oss som ser ”märket” i QR koden men låta t.ex spårvagnar gå fulla till bristningsgränsen, då kan jag inte förstå att inte våra ledare i kyrkor reagerar.

  Ber om ursäkt att jag svarade Erik med den kunskap som jag har, men lämnar nu alla angrepp, som märkligt nog bara finns här på denna sida, saknar många fina kristna som lämnat denna blogg på grund av detta.

 • Erik

  Varför behöver de syrgas om covid-19 inte är en sjukdom?

 • Nådehjon

  Influensa kan vem som helst drabbas av.
  Enligt sjukvården dör det mellan 30- 60 varje månad på grund av influensa, då kan det behövas syrgas, det dör människor hela tiden, 2020 dog det ca 270 människor varje dag i vårat land, det är normalt.
  Antal döda i % runt jorden är rätt lika, börjar man titta på det då är det stora siffror, drygt 15000 har dött av det som kallas covid19 på ca 2 år, inom samma tid har det dött ca 200000 i vårat land, ingen vill drabbas det är jobbigt, tror att stressen för många är värre än en influensa, och ekonomisk förlust som drabbar många, och ser ut att bli värre.

  Skriver inte mer här.

 • Inge

  Hej Micael.
  Jag börjar bli ganska trött på hela denna Corona cirkus. Polariseringen är i det närmaste total, de troende och de otroende. De olika sidorna är totalt immuna för motargument vilket inte minst kommentarerna på denna blogg så tydligt vittnar om.
  Dina enligt dej logiska exempel med vinterdäck, alkohol och tobak är ju helt irrelevanta i sammanhanget.
  Det som nu pågår är något helt annat.
  Alla vet ju att alkohol och tobak är farligt och skapar en förtida död och en ökad belastning i sjukvården, för att inte tala om vilka samhällsproblem dessa droger orsakar, ändå tillåter FHM att dessa gifter får nyttjas?
  Förklara hur en sjukvård som går på knäna har FHM välsignelse att årligen döda ca 40tusen barn genom aborter bara i Sverige? Enligt WHO sker över 56miljoner aborter i hela världen. Hur är det möjligt att man tillåter allt detta ske samtidigt som man klagar på att det saknas resurser i sjukvården? Som en jämförelse så har i Sverige under hela denna pandemi dött drygt 14000 personer, varav den största andelen varit äldre multisjuka.

  Förklara gärna logiken i detta innan du förklarar för oss varför hela världen måste tvångs vaccineras mot ett virus som inte dödat fler människor än under en något allvarligare influfensaepidemi?

  Tråkigt dock att även du blivit smittad, det märkliga är att de jag känner som på senare tid fått smittan är alla vaccinerade, däremot så känner jag många ovaccinerade som tidigare haft covid men blivit friska och därmed fått ett bra naturligt skydd till skillnad från många av de vaccinerade som nu tycks vara extra mottagliga för alla dessa nya mutationer?
  Jag är djupt oroad över att vaccinet tycks bryta ner kroppens eget immunförsvar och skapa än fler mutationer, men detta tycks inte oroa de redan frälsta som redan tagit ett antal gift injektion vars innehåll är hemligstämplat i 75år.
  Det fnns dock hopp för alla de som förtröstar mer på Guds löften, än på världens flyktiga löften som snabbt bleknar och glöms bort. Guds Ord ger oss det hopp som världen aldrig kan ge. Mark 16:18
  ”De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska.”

 • Micael Gustavsson

  Jämförelsen jag gjorde med tex vinterdäck var pga att en kommentator hävdade att om någonting verkligen hjälper så behöver staten inte sätta in några som helst åtgärder för att förmå folkmakt vaccinera sig. Att det alltså var suspekt. Jag visade därför med några exempel där jag antog att alla var överens, att det inte är suspekt. Att det helt enkelt är normalt för staten att göra så. Att argumentet ”om det vore ett riktigt vaccin, så skulle staten inte försöka förmå folk att ta det” motsägs av att vi hela tiden accepterar att staten försöker förmå oss till saker.

 • Läsare

  Precis kommentar till det är överflödig

 • https://niwega.net Kjell_P

  Käre Micael,

  Logiska argument grundade på summan av fakta biter inte på antivaxxare.

  De väljer själva vilka ”lärare som kliar dem i öronen”. Visst gör vi alla det i viss mån. Antiaxxare förkastar alla fakta som de inte gillar.

  Det är ju bevisbart med fakta att i många länder har folk dött som flugor av covid-19. Varför måste man välja land som utgångspunkt för argumentation? Är inte det etniskt högmod?

  Men antivaxxare vill hellre bara titta på Sverige där ”bara” gamla sjuka som bara belastar ekonomin ändå har drabbats. (Vilket även det är att generalisera ”grymt”. Varför skulle inte min 96-åriga mamma få leva så länge det kan utan apparater?)

  Nästa riskgrupp består av tjockisar som inte äter hälsosamt och inte sköter sin kropp. (Lika bra att även dessa får dö i stället för att belasta vår ekonomi.)

  Sedan alla dessa ”experter” som t.ex. den så kallade Israeliska Doktorn som kallar vaccinet ett gift för ”infanticide”. (Vatten på anivaxxarnas kvarn!)

  Och t.ex. Pfizers ”före detta VD” som berättar att allt är ett scam.

  Och Trump som säkert visste att det var ett avsiktligt kinesiskt trick att lura världen. Fastän det skulle klaras av på några veckor.

  Och läkemedelsföretag som vill få oärliga supervinster. (Och därför konspirerar med världens super-rika som har blivit ännu rikare.)

  Det finns ingen ände på kospiratorisk smörja.

  Men vad de glömmer är att världen faktiskt har hamnat i en svår situation och att alla som vill det kan hjälpa till att hitta slutet på tunneln så fort som möjligt. Det gör man inte genom att vägra vaccin!

  Låt oss söka sanningskommissioner och åtal av skurkar när vi är ute ur tunneln.

  Just nu gör alla bäst i att vara solidariska och sluta sprida rykten och neurotiska, pseudoreligiösa framtidsperspektiv.

  Kan inte låta bli att citera det gamla uttalandet: ”Världen indelas i rättfärdiga och orättfärdiga. Det är det rättfärdiga som har kriterierna.”

  Inget vaccin i historien har testats på så många personer (alla nu vaccinerade som är nöjda). Det borde till och med antivaxxarna kunna hajja.

  Skador av vaccin jämfört med skador av infektion är försvinnande liten.

  Vaccination är inte ”infanticide” (barnamord) och vaccinet är inte ett gift!

  Risken att få svåra symptom, om man blir infekterad, efter två injektioner är mindre än 10% av risken utan vaccination. (Har själv troligen varit med om omikron från 7 december tills nu. Inget smakar riktigt bra ännu.)

  Tack och lov verkar omikron kunna vara just den variant som ”självdövar” covid-19 och gör om pandemin till en endemi.

  Jag ser fram mot en sommar där vi ser slutet på pandemin! (Och snälla anarkister! Sluta att kalla det ”plandemi”.)

  /Kjell_P

 • Micael Gustavsson

  Tack för ditt inlägg, Kjell. Det behövs kristna som inte tappar huvudet.

 • Erik

  OK – så du håller med om att covid-19 är en sjukdom? Fredrick menade att ”friskt kallas sjukt”.

  När det gäller dödlighet bör man skilja på orsakerna. Hur många dör varje dag av smittsamma sjukdomar? Om död går att förhindra anser jag att man bör göra det.

  Ibland kan man läsa att Sverige inte haft någon större överdödlighet om man jämför med de senaste åren. Ibland är syftet med detta att tona ner allvaret med covid-19. Jag ser detta med överdödlighet på ett helt annat sätt. Vad som hänt under covid-19 visar att om vi hade varit noggrannare med hygienen och varit bättre på att hålla avstånd när vi har symtom så skulle 1000-tals personer inte behöva dö i onödan varje år. Att äldre dör i influensa är inte något som de automatiskt behöver göra utan det har hittills berott på okunskap om att det går att förhindra detta samt en ovilja att gå en extra mil för att våra medmänniskor skall få leva.

 • Erik

  ”Jag är djupt oroad över att vaccinet tycks bryta ner kroppens eget immunförsvar och skapa än fler mutationer, men detta tycks inte oroa de redan frälsta som redan tagit ett antal gift injektion vars innehåll är hemligstämplat i 75år.”

  ”Det fnns dock hopp för alla de som förtröstar mer på Guds löften, än på världens flyktiga löften som snabbt bleknar och glöms bort. Guds Ord ger oss det hopp som världen aldrig kan ge. Mark 16:18
  ”De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska.””

  Logisk kullerbytta?

 • teagustavsson

  Läkemedelspatent har en längd på 25 år, så varför skriver du 75 år? En ganska väsentlig skillnad trots allt…

 • teagustavsson

  Vaccinen ger inte 100% garanti för att man inte smittas, vilket man varit väldigt tydlig med från början. Det ger hög chans att slippa allvarlig sjukdom och död, vilket vi också ser nu. Men tom så kallad lindrig sjukdom kan vara ganska jobbig. Jag har själv covid nu och helt ärligt, det är inget jag skulle vilja ha igen om jag fick välja helt fritt. Jag blev sjuk just innan jag skulle ta tredje dosen, dvs mitt vaccinskydd hade redan hunnit börja sjunka. Därtill tillhör jag två olika riskgrupper. Jag för mitt för att skydda mig genom att ta vaccin, undvika folksamlingar, reser inte, går inte på olika tillställningar osv, men till syvende och sist är jag beroende av att mina medmänniskor också vaccinerar sig så att smittspridningen saktar av. Vacciner finns för att jag och hundratusentals andra svenskar (och säkert mångmiljontals andra människor runtom i världen) ska slippa oroa oss för att bli allvarligt sjuka och kanske avlida när vi eller våra anhöriga utsätter oss för smittrisk bara genom att leva ett normalt liv.

  Det finns inget vaccintvång i Sverige, det finns enstaka arbetsgivare som kräver vaccinering för anställning, that’s it. Men är det inte rättvisare att minoriteten som inte vill vaccinera sig påtvingas restriktioner än att vi som gör vad vi kan för att hindra smittspridningen ska behöva göra det?

  Jag förstår att ingen eller inget kommer att övertyga någon annan att göra detta utan det måste få komma inifrån. Jag kan känna viss respekt för det. Jag kan bara inte förstå hur man kan tro att spridda röster på Youtube ska sitta inne med mer korrekt information än WHO, läkemedelsföretag, forskare, majoriteten av läkare och världens alla läkemedelsverk tillsammans?

 • Inge
 • Micael Gustavsson

  Om jag förstår ditt klipp rätt (och om det är sant, det är trots allt tillåtet att ljuga på youtube), så är det inte innehållet i vaccinet som skall lämnas ut inom 75 år, utan all dokumentation av den bakomliggande forskningen. Innehållet släpps nog när patenten går ut.

 • teagustavsson

  Själva innehållet i vaccinet släpps nog efter 25 år eftersom det rör sig om internationella patentöverenskommelser som är lagstadgade. FDA:s begäran till domstol om att få 75 år på sig att sekretess- och patentgranska all övrig information har dessutom avslagits. Istället får de 8 månader på sig.
  Går att läsa om bland annat här: https://www.biospace.com/article/non-profit-group-wins-transparency-lawsuit-over-fda-records-of-pfizer-vaccine-authorization/

 • gäst & främling

  Ja- kopiera in och sök på Nürnbergkod

 • Fredrick Andreasson

  Jag skulle bara vilja veta om ni vet var transhumanism är? Människor som förvandlas till robotar. Covid är som en katalysator för denna skrämmande utveckling. Klaus Schwab är mycket öppen med vad han vill uppnå med ”The Great Reset”.

 • Erik

  Sluta. Du skapar bara oro genom ogrundade fantasier. Det vore nog hälsosamt om du förhåller dig lika kritiskt till konspirationer som till offentliga versioner av verkligheten.

  Vad anser du vara problemet med Schwabs förslag?

 • Erik

  På FHMs webbsida kan man läsa att vaccin inte påverkar DNA, inklusive covid-vaccin https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/vaccination-mot-covid-19/om-vaccinerna-mot-covid-19/lakemedelsverket-informerar/

  Vad har du för bevis att vårt DNA påverkas av vaccin?

 • Micael Gustavsson

  Det här blir lite förvirrat, då jag i princip är överens med dig Erik om att vaccin är bra. Jag är ingen biolog, men jag har förstått det som att alla vaccin liksom alla sjukdomar påverkar vårt DNA, då immunförsvaret programmeras om för att möta nya sjukdomar.

 • Inge

  Lite av vad denne tyske professor Klaus Schwab vill åstadkomma genom World Economic Forum, Great Reset och Agenda 2030 med pandemin som hävstång presenteras på ett ganska pedagogiskt sätt i videon nedan.

  https://youtu.be/beDj_vfQzPQ

 • https://niwega.net Kjell_P

  Erik och Micael,

  Ni har båda ”rätt”.

  Jag ger mej ut på hal is när jag skriver denna ”populärvetenskapliga” kommentar, för min kunskap om genetik, ärftlighet och DNA är på amatörnivå.

  1. Immunsystem är inte ärftliga. De byggs upp. Annars skulle ju föräldrars immunitet ärvas och sjukdomar försvinna automatiskt efter några generationer.

  2. En baby kan få del av moderns antikroppar genom modersmjölken detta kan skydda (i likhet med vaccin) mot svåra symptom. Så när barnet infekteras klarar det bättre att generera ett eget immunförsvar.

  3. Lika lite som en far med ett amputerat ben får barn som saknar ett ben, lika lite är skada på DNA ärftligt annat än om det handlar om mycket specifika mutationer. Dessa mutationer måste då ske mycket tidigt i den embryonala utvecklingen. (Alltså om någon drabbas av en mutation när denne är ett tidigt embryo så kan det hända att mutationen blir ärftlig.)

  4. Man skall inte förväxla DNA med de funktioner som DNA utför. (Erik talar om DNA och Micael om dess funktioner.) Så styr cellkärnans DNA information till ribosomerna. Ribosomerna använder denna information till att producera proteiner. Detta spelar bland annat en roll i uppbyggnaden av kroppens immunsystem.

  5. Med hjälp av mRNA kan man styra den information som DNA ger till ribosomerna så att specifika proteiner tillverkas. Det är så mRNA-vacciner är avsedda att fungera. Vaccinerna ändrar inte cellkärnans DNA utan påverkar den information som styrs till ribosomerna. Notera att även en infektion gör detta. Det är därför som traditionellt vaccin fungerar.

  6. Cellkärnans DNA ändras inte av vaccin. Varken traditionellt vaccin eller mRNA-vaccin. Men avsikten är att lära immunsystemet att fortsätta att styra informationen från cellkärnans DNA via ribosomerna så att de nödvändiga proteinerna produceras. Oftast är effekten tidsbegränsad. Det är därför man nu talar om ”booster-shots” av vaccinerna.

  7. I dagens läge tyder det mesta på att de traditionella vaccinerna ger skydd längre än mRNA-vaccinerna.

  8. Och till sist! När effekten har tagit slut finns det ingen som helst kvarvarande förändring av DNA eller dess funktioner! Och inte heller finns det något vaccin kvar i kroppen.

  /Kjell_P

 • Micael Gustavsson

  Tack för informativt och tydligt inlägg, Kjell.

 • Erik

  Ursäkta – vad är detta? Vad har presentatören för utbildnings- och yrkesbakgrund samt syfte? Lyssnade på en annan video av henne och det var inte förtroendeingivande.

  Vad har du för EGNA tankar kring detta?

 • Inge

  Om du läser kommentarerna en gång till så ser du att det är Moderatorn som påstår detta. Jag påstår att läkemedels jättarna förnekar detta.
  Vad som är rätt eller fel kanske du kan berätta?

 • Inge

  Början på videon kan man möjligen ifrågasätta men i övrigt var det ju hämtat från World Economic Forums egen hemsida.
  World Economic Forum och Great Reset är på riktigt det behöver du inte tvivla på, det märkliga är att vi hör inget om detta i Svensk media?
  Kolla på denna video.
  https://rairfoundation.com/exposed-klaus-schwabs-school-for-covid-dictators-plan-for-great-reset-videos/

 • Inge
 • Inge

  Kolla slutligen även på denna video så får du ytterligare en uppfattning om vad denne Klaus Schwab jobbar för.
  https://rumble.com/vmyx1n-

  Detta är mitt sista inlägg i denna bloggpost.

  Skönt att Stefan nu blivit helt återställd från Coronan och hoppas att han har överseende med alla mina inlägg som möjligen hamnat lite på gränsen till utanför ämnet på bloggposten?

 • Sverige

  Kan ni ta bort mej från spamfiltret?